top of page

Ismerd meg az Instagram Felfedezés oldalát!

Frissítve: 2022. márc. 16.


Ha az Instagramról van szó, a Felfedezés oldalra való bejutás biztos módja annak, hogy nagyobb nyilvánosságot kapjon a tartalom és minél több felhasználóhoz eljusson profilunk. A Felfedezés oldalon maximalizálhatjuk az elérést, és a tartalmat a releváns felhasználók és potenciális ügyfelek elé tárhatjuk. Ez több megtekintést és aktivitást jelent, és esetleg több Instagram követőt is. A Felfedezés oldalon való megjelenés nagyszerű módja a márkaismertség növelésének, új követők toborzásának és így akár a konverziót is növelhetjük.


Most segítünk megismerni ezt a felületet!


Mi az Instagram Explore vagyis Felfedezés oldala?

Az Instagram Felfedezés oldala a felhasználó egyéni érdeklődési körein alapuló tartalomgyűjtemény. Az Instagram algoritmus hasonló fiókok vagy interakciós tartalmak alapján szedi össze a tartalmat. A Felfedezés oldalon fényképek, videók, Reels-ek és még történetek is találhatók. Az Instagram az oldal tartalmát az egyes felhasználók ízlése szerint válogatja össze, így nincs két egyforma Felfedező oldal.

Vagyis amit Te látsz a saját profilodon az abszolút a Te egyéni ízlésedet tükrözi.


Keresési lehetőségek

Az Instagram felhasználók az alkalmazás képernyőjének alján található nagyító ikonra koppintva érhetik el a Felfedezés oldalt. A felső keresősávban kulcsszavak segítségével lehet egy adott témához kapcsolódó népszerű tartalmakat, profilokat és hashtag-eket keresni. A keresések is épp úgy hozzájárulnak a Felfedezés oldal kinézetéhez, mint a felületen végzett egyéb tevékenységeink is.


A keresési eredményeket tovább szűrhetjük kategóriák szerint. Így még konkrétabb lehet a felkutatás és olyan profilokat, tartalmakat találnak az emberek, amikre valójában kíváncsiak. Ahhoz, hogy megjelenjünk keresési eredményként, remek ötlet, ha segítünk az algoritmusnak abban, hogy kategorizálni tudja a tartalmunkat. Erre a legjobb megoldás a keresőcímkék alkalmazása. Használjunk témába vágó hashtag-eket, így ezek elősegítik, hogy a kulcsszavakra rákereső felhasználóknak eredményként felbukkanjon a mi posztunk is.


Miért fontos a Felfedezés oldal a márkád számára?

A márkáknak törődnie kell azzal, hogy felkerüljön az Instagram Felfedezés oldalára, mert ez azt jelenti, hogy többen láthatják a tartalmakat. Mivel az Instagramnak 2023-ra az előrejelzések szerint havi 1,2 milliárd aktív felhasználója lesz, ez a megnövekedett láthatóság számos előnnyel jár majd.


Ezek közül most párat sorra is veszünk:


· Nő a követőszám: Naponta több mint 200 millió fiók keresi fel az Instagram Explore oldalát. Ez a platform felhasználóinak 50%-a. És ezek közül a felhasználók közül sok releváns személynek megjelenítheti a platform a tartalmunkat, így hozzásegítve minket ahhoz, hogy az érdeklődőkből követőket szerezzünk.


· Fokozott elköteleződés: Ha a felhasználóknak tetszik a tartalom, amit látnak, akkor nagy valószínűséggel lájkolással, megjegyzésekkel vagy akár ismerősökkel való megosztással reagálnak. Így amikor látják tartalmunkat a Felfedezés oldalon, az fokozhatja az aktivitást.


· Több eladás: Ha többen fedezik fel a tartalmunkat a Felfedezés oldalon, az segít, hogy termékeink a megfelelő emberek elé kerüljenek. Ezenkívül a vásárolható Instagram-bejegyzések is megjelenhetnek a Felfedezés oldalon. Ha többen fedezik fel a terméket, az az eladások növekedését eredményezheti.


Hogyan működik az Instagram Explore oldal algoritmusa?

Ha ki akarunk kerülni a Felfedezés oldalra, akkor bizony ismernünk kell, hogy az Instagram algoritmusa mégis mi alapján válogatja ide a posztokat, milyen faktorok miatt kerülnek ki éppen azok a bejegyzések az adott felhasználó oldalára.


Az Instagram rangsorolási rendszert használ az egyes felhasználók Hírfolyamának és Felfedezési oldalának személyre szabására. A Felfedező oldal algoritmusa a gépi tanulásra támaszkodik a rangsorolási jelek összegyűjtéséhez és annak eldöntéséhez, hogy mit jelenítsen meg. A platform az egyes felhasználók Instagramon végzett tevékenysége alapján választja ki a bejegyzéseket.

Az Instagram algoritmus ezután több tényező alapján rangsorolja ezeket a bejegyzéseket. Ilyen tényezők közé tartozik az elkötelezettség, a frissesség, a tartalom minősége és a relevancia.


Összefoglalva, az Instagram személyre szabja az Explore oldalt a következők alapján:

· Friss bejegyzések, amelyek rengeteg elkötelezettséget mutatnak

· Azok a tartalomtípusok, amelyekkel rendszeresen foglalkozik a felhasználó

· Fiókok, amelyeket már követ az adott személy

· Azok a bejegyzéstípusok, amelyek az általad követett emberek elköteleződését mutatják


Tegyük fel például, hogy sok ételhez kapcsolódó fiókot követsz, és a főzéshez kapcsolódó tartalmakra reagálsz. Ebben az esetben az Instagram népszerű ételekkel kapcsolatos tartalmakat gyűjt a Felfedezés oldaladhoz, hiszen azonnal érzékeli, hogy ez a téma érdekelhet. Persze a legtöbb ember számára ez nem csak fekete-fehér és az érdeklődési kör kiterjedtebb, nem korlátozódik egyetlen témakörre. Az is lehet, hogy mondjuk szívesen követsz divathoz kapcsolódó oldalakat, de csak nézegeted a képeket, lájkokat viszont csak mémekre és egyéb humoros tartalmakra osztasz. Ebben az esetben a Felfedező oldaladon máris meg fog oszlani a platform szerint számodra releváns mémek és divat oldalak sora. Ha még emellett kisállatos képeket szoktál küldeni barátaidnak, vagy home decor inspirációkat is szívesen mentesz gyűjteménybe, akkor ezek a témakörök is képviseltetik majd magukat. Sőt, olyan posztok is feltűnhetnek, amik sikert arattak ismerőseid körében.


A rangsorolási rendszer jelenleg a relevancia és az interakció alapján történik. Mindaddig, amíg megfelelnek a szükséges kritériumoknak, az Instagram egyformán előnyben részesíti az összes típusú fióktól származó tartalmat.


Érdekel az Instagram világa?

Élő személyes VAGY élő online oktatás keretében megvalósuló kurzusunkon megtanulhatod többek között:

- az Instagram legújabb technikáinak használatát a hagyományos módszerek optimalizálása mellett,

- létrehozzuk és beállítjuk az Instagram üzleti adatlapod, - megtanulod mérni, elemezni az oldalon futó statisztikákat és adatokat, - megvizsgálhatod az influencer együttműködések VALÓDI eredményeit és ki tudod választani a célcsoportodnak megfelelő együttműködő partnereket,

- az Instagram hirdetések beállításának opcióit és a legjobb módszert az eredményekhez, - megismerjük a Stories, Highlight, IGTV, üzleti Instagram minden titkát és

- a követőszerzési módszerek etikus és etikátlan eszközeit (hogy felismerjük a nem megfelelő módszereket).Comments


bottom of page