top of page

A social listening segít márkád történetét elmesélni! + PÉLDÁKKAL


Míg a megfigyelés elárulja, mit mondanak az emberek, a hallgatás megmondja, miért mondják. A közösségi hallgatással (social listening) jobban megértheted közönséged, és javíthatod márkád történetét azáltal, hogy hozzáférsz az iparággal, márkával és versenytársakkal kapcsolatos beszélgetések teljes spektrumához.


Betekinthetsz a közönség őszinte gondolataiba és érzéseibe, hogy jobban lásd az aktuális trendeket, feltárd a mintákat és felmérd az érzelmi reakciókat bármilyen témával kapcsolatban.


Íme néhány módszer, amellyel a közösségi hallgatást használhatod márkád hírnevének növelésére és egy új, egyedi márkatörténet létrehozására:


Építs erősebb kapcsolatokat

Ha úgy érzed, nincs kapcsolatod közönségeddel, az első lépés az, hogy felfedezd a lehetőségeket a közösséggel való erősebb kapcsolatok kialakítására.


Kérdezd meg magadtól:

· Hogyan vélekednek rólunk ügyfeleink?

· Mi készteti az ügyfeleket, hogy megosszák gondolataikat márkánkkal?

· Rezonáló a kampányunk? Miért az vagy miért nem az?


Javítsd terméked!

Sok esetben egy új márkatörténet létrehozása magában foglalja a termékek fejlesztését is. Használd a közösségi oldalakon az ügyfelek visszajelzéseit a termékfejlesztés finomításához.


Ezeket a kérdéseket tedd fel:

· Miért szeretik vagy nem szeretik az emberek márkánkat és termékeinket?

· Hogyan illeszkednek termékeink ügyfeleink értékrendjéhez?

· Hogyan reagálnak ügyfeleink a termékeinkről szóló történetekre?


Csatlakozz az iparági beszélgetésekhez!

A közösségi oldalak innovatív márkái nem hagyják ki a lehetőséget, hogy csatlakozzanak – és akár elkezdjenek – beszélgetéseket. Annak érdekében, hogy tájékozott legyél, fontos, hogy tisztában légy azzal, hol és miért zajlanak a beszélgetések.


Keresd a választ az alábbi kérdésekre:

· Miért divatosak bizonyos hashtag-ek és viták iparágunkban?

· Miért reagál közönségünk egy eseményre vagy trendre?

· Mit mondanak az emberek versenytársainkról (és termékeikről vagy szolgáltatásaikról)?


Példák a márkák történetmesélésére

Szóval, hogyan néz ki a közösségi média adatainak felhasználása lenyűgöző márkatörténetek elmondására? Íme néhány példa, hogy jobban értsük, miről van szó!


Headspace

A történet: Az egészség és a boldogság mindennapi életünkben az éberséggel és a meditációval kezdődik.


A Headspace egy olyan alkalmazás, amely megkönnyíti a felhasználók életét a meditáción és az éberségi gyakorlatokon keresztül. A Headspace segítségével a mentális egészség és a wellness kevésbé tűnik bonyolultnak. Megerősítik, hogy a meditáció miért fontos eszköz és alkalmazása hogyan könnyíti meg mindennapi életünket.


A Headspace nemcsak a közösségi oldalak visszajelzéseire támaszkodik az alkalmazás felhasználóinak az élményének finomításához, hanem a mentális egészség és a wellness trendek irányának követésére is.

Nuuly

A történet: A kölcsönzött ruhák környezetbarátok és stílusosak– miközben pénzt takarítanak meg az ügyfeleknek.


A Nuuly egy kiskereskedelmi márka, amely ruhakölcsönzési programot és takarékos árucikkeket kínál. A trendi, minőségi stílusokat mindenki számára elérhetővé teszik. A Nuuly vásárlói büszkék a márka használatára, mert az fenntartható és pénzügyileg kedvező is.


A Nuuly közösségi betekintést használ, hogy naprakész maradjon a divatos stílusban, és gondoskodjon arról, hogy összhangban legyen ügyfelei értékeivel. A közösségi hallgatást is használják a kérdések megválaszolására és kutatásra.

Greenpeace UK

A történet: Azonnali és radikális lépéseket kell tennünk az éghajlatváltozás elleni küzdelem érdekében.


A Greenpeace UK a Greenpeace, a bolygó védelmével foglalkozó globális kampányhálózat egyik ága. A közösségi médiában a Greenpeace UK vizuális képeket használ a pusztulás közvetítésére, miközben reményt és inspirációt is ad.

A Greenpeace UK helyi politikusokkal is együttműködik, akik nagykövetként segítik történetüket. Sokan személyre szabott infografikákat készítettek és hashtag-ekkel emelték ki a bejegyzéseket. Ez összhangban van a Greenpeace UK megközelítésével: minden jó történethez jó látvány kell.


Az utóbbi időben sok hirdetési letiltásba futsz bele? Szeretnél olcsón és hatékonyan hirdetni a kiemelt időszakokban is? Szeretnél termékedhez és/vagy szolgáltatásodhoz leginkább illeszkedő rajongókat (és potenciális vásárlókat) gyűjteni? KATTINTS!



bottom of page