top of page

Miért érdemes időzíteni az Instagram bejegyzéseket?


Tudjuk: a posztok ütemezése az Instagramon korábban hatalmas fejtörést okozott. De szerencsére változtak az idők. A platform legújabb frissítéseinek hála minden eddiginél egyszerűbb a bejegyzések ütemezése az Instagramon.


Miért kell ütemezni az Instagram bejegyzéseket?

A vállalkozások évek óta könyörögnek ütemezési funkciókért az Instagramon. De miért vágyik olyan sok marketinges erre? Az alábbiakban bemutatjuk az ütemezett Instagram bejegyzések legnagyobb előnyeit.


1. Átfogóbb tartalomstratégia kidolgozása

Az Instagram statisztikái rávilágítanak arra, hogy a különböző típusú tartalmak (például képgaléria, képek, történetek és videók) mind eltérő módon teljesítenek. A márkáknak is diverzifikálniuk kell tartalmi stratégiáikat, és nem csak ugyanazt a tartalmat kell közzétenniük újra és újra. Amikor ütemezed a bejegyzéseket az Instagramon, időt adsz magadnak a tartalomnaptár tényleges felmérésére, átlátására és átgondolására.


És amikor nem kell rohanni az Instagram bejegyzések közzétételével, van időd összegyűjteni a különféle eszközöket, amelyekre friss, lenyűgöző tartalmak létrehozásához van szükséged.


2. Szabadítsd fel időbeosztásod, hogy többet kommunikálhass követőiddel!

Ha más okból nem is fontolnád meg, az Instagram bejegyzések ütemezése komoly időt szabadíthat fel. Nem kell esténként a telefonnal a kezedben várni a megfelelő időpontot, hogy közzétehesd a bejegyzéseket, történeteket – előre beidőzíted, így épp jókor fog megjelenni az embereknek. Ennek hála elég tömbösítve elvégezni a munkát, vagyis nem a hét minden napján posztolsz, hanem mondjuk hétfőnként beállítod az egész heti poszt adagot. Ezt akár nagyobb léptekben is csinálhatod, például egy hónapra előre megtervezve mindent.


És így marad több időd a mindennapokban a követőkkel való interakcióra és a megjegyzésekre való válaszadásra.


3. A jobb időmenedzsment jobb minőségű bejegyzéseket jelent

Gondolj bele, milyen erőfeszítésekkel jár egy Instagram kampány. Képek válogatása, készítése, szerkesztése, képleírások kitalálása, megfogalmazása, történetek képi vagy videós anyagainak rendszerezése és kivitelezése… És ez még csak a felszín.


Az Instagram bejegyzések utolsó pillanatban történő írása a kiégés biztos receptje. Kapkodás, hibák, elégedetlen ügyfelek – ez bizony nem fogja sikerre vinni vállalkozásodat!


A bejegyzések ütemezésével az Instagramon megfelelően beoszthatod az idődet és tartalmasabb, átgondoltabb bejegyzéseket készíthetsz.


4. Hozz létre zökkenőmentes marketingkampányokat az Instagramon túl is

A marketingkampányokat nem szabad elhalasztani. Az organikus posztokkal és fizetős hirdetésekkel operáló közösségi oldalaktól az e-mailekig és azon túl minden csatornának ugyanazon az oldalon kell lennie a kreatívok, a céloldalak és a promóciók tekintetében. Ez jobb ügyfélélményt teremt, az egységesség fontos.


A közösségi ütemezés révén biztosíthatod, hogy bejegyzéseid a megfelelő időben jelenjenek meg. Így szinkronizálhatod a megjelenéseket.


5. Ötletelés

Az ütemezés arra ösztönzi a márkákat, hogy jó előre elkezdjenek dolgozni a bejegyzéseken. Ez azt jelenti, hogy a marketing szakembereknek és a kollégáknak van idejük kivonatolni a legjobb szövegeket és kreatív elemeket.


6. Együttműködés

Ha influencerekkel dolgozol, akkor bizony van átfutási ideje, mire mindenki rábólint az anyagokra, elkészülnek a szerződések, megtervezed a kampány részleteit. Ezért remek az időzítés, mert így tiszta képet kapsz arról, mi hogyan alakul majd közösségi csatornáidon és eközben időt is hagysz arra, hogy a részleteket pontosan ki tudd dolgozni, a jóváhagyásokat be tudd gyűjteni.


Milyen felületekről lehet időzíteni az Instagram tartalmakat?

Mind a Creator Studio, mind a Meta Business Suite kínál lehetőséget arra, hogy feed bejegyzéseket és történeteket időzítsünk Instagram oldalunkra számítógépről. Sajnos mindenkinél más, hogy milyen funkciók érhetők el ezeken az oldal menedzselési felületeken, így míg egyesek könnyedén időzítgetnek a Creator Studio-ból, másoknak ez csak a Business Suite-en keresztül megy.


Vannak, akik egyszerre tudnak posztokat időzíteni Facebook és Instagram oldalukra is, akár úgy is, hogy ne egy időpontban jelenjen meg, hanem két külön időpontban, mégis egyetlen poszt beállításon kell csak végigmenni. Ez a legtöbbeknek nem elérhető még.


Akár telefonról is próbálkozhatunk az időzítéssel, mert sok felhasználónak a letölthető Business Suite alkalmazásból is sikerül. Nincs bevált recept, nagyon változó, ki hogyan látja és tudja használni a rendelkezésre álló opciókat, így tanácsos kitapasztalni, hogy nálunk éppen mi működik és azon az úton elindulni.


Ha szeretnéd megismerni az Instagram menedzselésének titkait, tarts velünk kurzusainkon!


Comments


bottom of page