top of page

Ötletek, amikkel feldobhatod közösségi média kommunikációdat!


Mi az, ami a közösségi média kampányok legnehezebb része? Új ötletekkel előállni. Mindig.


A marketingszakembereknek több közösségi profillal kell zsonglőrködniük, és azokat friss bejegyzésekkel naprakészen tartaniuk. Ez nem egyszerű. Követőid ki vannak éhezve az új tartalomra, és elvárják, hogy folyamatosan teljesíts. Ám amikor újra és újra felhasználod ugyanazokat a bejegyzéseket, közönséged elkedvetlenedik, nem lesz lelkes és aktív többé. Ha gyakran használjuk ugyanazokat a szövegeket és vizuális tartalmakat, monotonná, unalmassá válik kommunikációnk.


Törj ki ebből az ördögi körből!


Egy márkának tanácsos több közösségi média ötletet is tartalékolni, nem mindig ugyanazt felhasználni.


Most hoztunk pár ötletet, amivel feldobhatod közösségi média kommunikációdat!


1. Sorozatok létrehozása

Szeretnéd közösségi hírcsatornádat eseményszerűbbé tenni? Nem szeretnéd, hogy csak véletlenszerű bejegyzések halmaza legyen?


Indíts el egy sorozatot, ahol lehetőséged van arra, hogy rendszeresen kommunikálj követőiddel. Ha releváns tartalmat biztosítasz egy állandó időben, akkor szoros kapcsolatot alakíthatsz ki a felhasználókkal. Például minden hétfő este élő adásban kérdésekre válaszolsz? Az emberek már várni fogják ezt az időpontot, hogy feltegyék aktuális kérdéseiket, többet tudjanak meg. Tudják majd, hogy mikor számíthatnak ilyen programra és a rendszeresség miatt könnyedén visszatalálnak profilodra.


2. Versenyek és játékok

Az emberek nem tudnak ellenállni a játékoknak. Legyen egy sima kérdés alapú játék, nyereményjáték vagy valamilyen verseny, kihívás, sok felhasználó szívesen vesz részt az ilyen izgalmas kezdeményezésekben.


Az alkalmankénti versenyek, játékok lebonyolítása az egyik leghatásosabb közösségi média ötlet, ha a követők potenciális elköteleződéséről van szó.


A Tailwind adatai szerint az 1000-nél több lájkot vagy megjegyzést számláló Instagram bejegyzések 91%-a valamilyen játékhoz kapcsolódik. Eközben a rendszeresen ilyen tartalmakat futtató fiókok 70%-kal gyorsabban növekednek, mint azok, amelyek nem. Ennek fényében kár lenne kihagyni!


Egy játék szervezéséhez nem kell sok minden és egészen egyszerű is lehet.

Mindössze a következők kombinációja szükséges:


· Valamit el kell adni. Ideális esetben a verseny díjának valamilyen módon kapcsolódnia kell a márkához (gondolj például ingyenes termékekre vagy szolgáltatásra). A drága, nem kapcsolódó tételek általában vonzzák a nyereményjáték vadászokat, akik csak a díjért jöttek és nem fognak hosszútávú, elkötelezett követőkké válni. Vagy ki is követnek a játék végeztével vagy passzív követők maradnak csak. Könnyen felismered ezeket a felhasználókat, hiszen Facebook oldaluk például szinte mindig tele van nyereményjáték megosztásokkal.


· Felhasználási feltételek. Ahhoz, hogy jogilag fedezd magad, a játék feltételeinek tisztának kell lennie. Nem kell mindig újat írni, elég, ha cseréljük az időpontokat egy dokumentumon. Ez segít, hogy ne legyenek félreértések és a konfliktusokat is gyorsan, egyszerűen megoldja. Azt is meg kell említeni, hogy egy játék profibbnak tűnik, nem fogják átverésnek gondolni.


Habár nem kötelező elem, mégis ajánlott egy hashtag-et kitalálni a kihívásokhoz, így ha részt vesznek a felhasználók, ezzel jelezhetik. Így Te is könnyen megtalálod a posztokat és a résztvevők ismerősei is könnyen eltalálnak hozzád.


3. Kérdezz bármit!

A Redditen népszerű AMA (kérdezzen bármit) sorozat nagyszerű lehetőséget kínál követőid informálására és a kapcsolattartásra. Ezek az alkalmak lényegében kérdezz-felelek szekciók, ahol megoszthatod tudásod, tapasztalataid és meglátásaid.


Legyen a téma az, milyen sikertörténeteid vannak, vagy hogy milyen nehézségekkel kellett szembenézned, a személyes dolgoktól az általánosabb dolgokig bármiről írhatsz, beszélhetsz. Ha különböző témákat hozol fel, kitapogathatod, mi az, ami igazán érdekli közönséged. Lehet, hogy a termékekről akarnak többet megtudni, de az is lehet, hogy téged ismernének meg jobban.


Ha megengeded a felhasználóknak, hogy témákat vessenek fel és kérdezzenek, akkor még inkább az ízlésükre szabhatod ezeket az alkalmakat.


Biztos, hogy mindent jól használ a közösségi média oldalain? A számok nem hazudnak... mi segítünk az értelmezésben! Kattints és tudj meg mindent!


Comments


bottom of page