top of page

Használd ki az Instagram új funkcióit!


A hirdetők 1,452 milliárd felhasználót érhetnek el az Instagram-on 2022 áprilisában, ezzel a platform a 4. helyet foglalja el a világ „legaktívabb” közösségi média oldalai között. A legfrissebb adatok azt mutatják, hogy a Földön ma élő emberek nagyjából 18,3%-a használja az Instagram-ot.


Nagy hiba lenne kihagyni az Instagram-ban rejlő potenciált a vállalkozásoknak, azonban előfordulhat, hogy nehezen tartod a lépést. Az olyan közösségi platformok, mint az Instagram, szinte hetente tesznek közzé frissítéseket és új funkciókat, így elengedhetetlen, hogy rendszeresen módosítsd közösségi média stratégiád.


Cikkünk segít, hogy ne maradj le a versenytársaktól!


Élő videó

Az Instagram Live már egy ideje létezik, de a platform nemrégiben lehetővé tette az élő közvetítések ütemezését is. Az élő videó nagyszerű a követőkkel való valós idejű interakcióhoz. Ez segít a márkáknak bizalmat építeni, és hitelesnek, emberinek tűnni.

Habár még nem mindenhol elérhető ez a lehetőség, de egyes országokban már az élő adások során termékeket is lehet értékesíteni. Valós időben beszélhetsz a termékről, bemutathatod és egyből átirányíthatod az érdeklődőket az alkalmazáson belüli vásárlásra. Az élő videó során a felhasználók a vállalkozásokat és az alkotókat is támogathatják jelvények vásárlásával.


Videók a felületen

Az Instagram videói – hol is kezdjük? Eleinte mindössze 15 másodperces videók kerülhettek fel a felületre, majd ezt az időt megnövelték és a feed-be feltölthettünk olyan videót is, ami 60 másodperces. Azonban ennél hosszabbat nem lehetett megosztani. Erre volt megoldás az IGTV, amely lehetővé tette a felhasználók számára, hogy akár egy órás videókat is megoszthassanak.


Tehát ha videót töltöttünk fel a felületre, meg kellett nézni a hosszát. Ha 1 perc alatti, akkor feed videó lett belőle, ha 1 pernél hosszabb, akkor IGTV videó. Ezután még a Reels is megjelent, ami a TikTok-hoz hasonlóan rövid, álló elrendezésű videók megosztására alkalmas. Nem tagadjuk, ez már tényleg eléggé komplex. Ennek egyszerűsítésére az Instagram megszüntette az IGTV-t, most már a feed-be tölthetjük fel a videókat, legyen az 3 másodperces vagy 10 perces. Vannak olyan fiókok, akik akár egy órás tartalmat is közzétehetnek, de ez még nem elérhető mindenkinek.


Story feliratozás

Az Instagram történeteit márkaként használnunk kell. A legtöbben a sztorikat pörgetik végig és a feed posztokra nem is figyelnek. A történetek rövid, pár másodperces, álló elrendezésű tartalmak, amik lehetnek képek, videók, feldobhatjuk őket matricákkal, gifekkel vagy egyéb interaktív eszközökkel.

Az Instagram nemrégiben bevezetett egy új funkciót, amelynek hála az elmondott szöveget a rendszer automatikusan feliratozza. Tehát ha beszélsz videódban, akkor megjelenik egy felirat, ami leképezi az elmondottakat, így aki hang nélküli nézi is érti, miről van szó.


Ezek a feliratok automatikusan generálódnak, de teljes mértékben szerkeszthetők, így ha valamit nem jól ért a rendszer, az javítható. Jelenleg a történet feliratok csak angolul és angolul beszélő országokban érhetők el, de remélhetőleg a jövőben kiterjeszti ezt a funkciót a platform.


Highlight-ok

Az Instagram történetek 24 órán át megmaradnak a profilodon. Ám ezután eltűnnek és csak akkor lesznek visszanézhetőek, ha Fókuszba helyezed őket, vagyis Highlight-ba mented. Egy Highlight mappa egy kis körként jelenik meg profilodon a Bemutatkozásod alatt. Kiemelt helyen található, így érdemes a borítóképeket és a címeket úgy megválasztani, hogy az jól mutasson és illeszkedjen profilod stílusához.


Ha ide lemented a fontos eseményeket, termékismertetőket, színfalak mögötti pillanatokat, akkor az új érdeklődők is meg tudják ezeket nézni és információkhoz juthatnak, megismerhetnek. Ha tematizálsz, azzal megkönnyíted az emberek dolgát, hogy megtalálják, amit keresnek és jó benyomást tehetsz.


Interaktív történetek

Az Instagram rengeteg interaktív matricát kínál, melyeket hozzáadhatsz a történeteidhez. Ezek nem csak feldobják a történeteket, segítenek, hogy kitűnj a többi profil közül és aktivitásra ösztönzik a követőket. A kiváltott aktivitás pedig remek üzenetet küld az algoritmusnak – azt jelzi, hogy a felhasználók érdeklődnek profilod iránt, így ha reagálnak, akkor gyakrabban látnak majd Téged kezdőlapjukon.


Soroljuk is, milyen matricák közül válogathatsz:

· Zene

· Kvíz

· Visszaszámlálás

· Kérdés

· Emoji csúszka

· Testreszabható link

· Taggelés @ jellel

· Hashtag megosztása # jellel

· Helyszínmegjelölés

· GIF hozzáadása

· Adakozás

· Kisvállalkozások támogatása

· Fénykép vagy már meglévő kép hozzáadása a sztorihoz különböző alakokban (négyzet, lekerekített sarkok, szív, csillag, kör…)

· Matricák

· Kihívás indítása szöveggel, amihez bárki feltöltheti saját történetétSzeretnél up-to-date lenni a közösségi média felületek használatát illetően? Most megjelent könyvünkben a legújabb social media felületek használatát mutatjuk be.

Előzd meg konkurenciádat segítségünkkel!Forrás: https://sproutsocial.com/insights/instagram-features/

https://datareportal.com/essential-instagram-stats

51 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page