top of page

Te már hallottál az interaktív videóról?


Egy 2021-es jelentés megállapította, hogy az elmúlt hat évben nagyjából 25%-kal nőtt a márkák videós tartalmainak használata. Az utóbbi időben a figyelem középpontjában a rövid formátumú videók kerültek, de az interaktív videós lehetőségekről sem árt beszélni.Mi az interaktív videó?

Az interaktív videó a média egy olyan formája, amely lehetővé teszi a nézők számára, hogy az általuk nézett videóval kapcsolatba lépjenek azáltal, hogy a hotspotokra kattintanak, kérdésekre válaszolnak, saját útjukat választják ki, és az elköteleződés egyéb formáit is megtehetik. Vagyis nem csak passzívan fogyasszák a tartalmat, hanem aktívak is, kétirányú kommunikáció jön létre.


Az interaktív videókat számos célra használhatod, beleértve az elkötelezettség növelését, a kétirányú kommunikáció elősegítését és a konverziók fokozását.


2022 első negyedévében több mint 500 globális videómarketing szakembert kérdeztek meg egy felmérésben. A megkérdezett marketing szakemberek nagyjából negyede (28%) mondta azt, hogy jelenleg használ interaktív videós tartalmat. Azok közül, akik kihasználják már ezt a lehetőséget, 8% többet tervez belefektetni a jövőben, mint bármely más videó típusba.


Többféle interaktív videó létezik:

· Elágazó történetek – Ez lehetővé teszi a nézők számára, hogy megválasszák saját útjukat, amikor videót néznek, és eldönthetik, mit néznek, hogy alakuljanak a dolgok.

· Hotspotok – Ezek kattintható területek a videón belül, amelyek lehetővé teszik a nézők számára, hogy valami újat fedezzenek fel a videóban.

· Szavazások és vetélkedők – Megszólíthatod közönséged a videód tartalmával kapcsolatos kérdésekkel.

· 360 fokos nézet – Ez lehetővé teszi a nézők számára, hogy elmerüljenek a videóban, és élvezhessék a kiterjesztett valóság élményét.


Az interaktív videók előnyei

Az interaktív videók kihasználásának legnagyobb oka a befektetés magas megtérülése. Egy videós marketing jelentésből kiderült, hogy az interaktív videó az ötödik legmagasabb ROI-t kínálja a termékekhez kapcsolódó, vicces és divatos, valamint a színfalak mögötti videók mögött.


Ráadásul a megkérdezett marketing szakemberek 47%-a szerint az interaktív tartalom az egyik leghatékonyabb lead generátor.


Ami az elköteleződést illeti, az interaktív videó az egyik legjobban teljesítő. Valójában a megkérdezett marketing szakemberek 47%-a szerint az interaktív tartalom a három legjobb videótípus egyike, amely a legnagyobb érdeklődést váltja ki.


Ez a videótípus mélyebb benyomást tud hagyni nézőiben. Mivel nagyon sok márka küzd az emberek figyelméért, az egyik módja annak, hogy hosszabb ideig lekössük őket az interakció. És az interaktív videó pontosan ezt kínálja egészen új, izgalmas formában.


Szeretnél mindent tudni a legújabb trendekről? Tarts velünk képzéseinken!Comentários


bottom of page