top of page

Hogyan készíts profi Instagram képgalériákat? II. rész - PÉLDÁKKAL!


Cikkünk első részében sorravettük az okokat, miért érdemes Neked is beépíteni az Instagram képgalériáit közösségi média stratégiádba és ötleteket is gyűjtöttünk, milyen témákat mutathatsz be közönségednek ezzel a bejegyzéstípussal.


Most megnézzük a követelményeket, amiknek meg kell felelnie a képgalériának, illetve inspirációként példákat is mutatunk, hogy sikeres cégek hogyan alkalmazzák ezt a lehetőséget.


A képgalériára vonatkozó követelmények

Habár elsőre könnyűnek tűnhet a képgaléria elkészítése az Instagram-on, van pár dolog, amire tanácsos figyelmet fordítani. Az egyik ilyen a méret, elrendezés. Az egyes telefonok, felhasználói fiókok között lehetnek különbségek, kinek, hogyan jelenik meg egy-egy képgaléria, így az a legjobb választás, ha biztosra mész. Ez pedig azt jelenti, hogy a képgaléria összes tartalma, legyen az grafika, fotó vagy éppen videó, azonos elrendezésű legyen. Van, akinek megengedi az Instagram, hogy álló, fekvő és négyzetes tartalmat is elhelyezzen a képgalériában és ezeket remekül mutatja is, folyton váltva a méretet, ahogy lapozol. Ám attól, hogy ez Neked így jön be, nem biztos, hogy más is így fogja látni – könnyen előfordulhat, hogy más felhasználóknak a képek mérete igazodni fog az első képhez és így kellemetlenül levág részeket az Instagram. A biztos megoldás az, ha az első kép méreteihez igazítjuk a galériában szereplő további tartalmakat is.


A következő méretek, elrendezési módok léteznek az Instagram-on:

· Négyzet (1:1)

· Vízszintes (1,91:1)

· Függőleges (4:5)


A képekhez az Instagram 1080 x 1080 pixeles felbontást ajánl. A videók minimális felbontása 600 x 600 pixel, maximális felbontása 1080 x 1080 pixel lehet.


Szintén észben kell tartani, hogy a galériához 2-10 tartalmat használhatunk. Ezek a tartalmak lehetnek videók és fotók is, akármilyen arányban.


Képgaléria példák, amelyek inspirálnak


1. Sprout Social: Égető kérdések megválaszolása

A Sprout Instagram képgalériát használt, hogy megossza a választ a sokak által feltett kérdésekre. Ez segített tájékoztatni a közönséget és több információt osztott meg egyetlen poszton belül anélkül, hogy az egyes képek túl sűrűek lennének. Jól elkülönülnek a kérdés és válasz diák, a válaszokkal pedig a platform a social listening funkcióját is népszerűsíti.

2. Canva: Vizuális útmutatók

A Canva a legtöbbet hozta ki a képgalériákból, hogy rövid és gyakorlatias vizuális útmutatókat osszon meg felhasználóival. Különböző témák köré építették fel az egyes bemutatókat.

3. ColourPop Cosmetics: Új kollekció/termékcsalád felfedése

Egy új termékcsalád bemutatása mindig izgalmas és az emberek nagy lelkesedéssel várják a leleplezést. Hozd ki a maximumot a pillanatból és alkalmazd a képgaléria funkciót, mint a ColourPop Cosmetics. A márka az új kollekció minden termékét egy posztba sűrítette, így a felhasználók könnyen átláthatják egy helyen, mit foglal magába az új termékcsalád.

4. NotionHQ: Események

A NotionHQ egészen különleges módszert választott, hogy bejelentse virtuális konferenciáját. Az izgalmat fokozva az első képen csupán egy címet tettek közzé és csak a második képen fedték fel, hogy mit is takar ez a név, mire számíthatnak a követők és hol tudhatnak meg többet.

7. Frank Body: Az összetevők reflektorfénybe állítása

Az ausztrál bőrápoló márka képgalériát használt, hogy reflektorfénybe helyezze a kulcsfontosságú összetevőket és azok előnyeit.

8. Exist Green: Mini bolt túra

Ha még nem jártunk egy üzletben, nagyszerű, ha mégis betekinthetünk, láthatjuk, hogy mire számítsunk, amikor megérkezünk. Ezt kínálja ez a poszt is, ahol a bolt egyes részeit nézhetik meg a felhasználók a képeken. Így egy virtuális körutat tehetünk a boltban, amivel a márka fokozni tudja a forgalmat.

bottom of page