top of page

Hogyan hirdess a TikTok-on?


Csupán néhány év leforgása alatt a TikTok népszerűsége és az alkalmazás használata hatalmas növekedést mutatott. 2022 áprilisára világszerte elérte az 1 milliárd aktív felhasználót az applikáció.


Ma már minden márkának érdemes elgondolkoznia azon, hogy jelen legyen a felületen és organikusan tartalmat gyártson, ugyanakkor van arra is lehetőség, hogy fizetett hirdetéseket készítsünk a platformra.


Fontos leszögezni, hogy a TikTok hirdetés nem ugyanaz, mint a többi csatornán való hirdetés. A Facebook (már Meta) csoporthoz tartozó alkalmazások között viszonylag egyszerű átjárást biztosít a Hirdetéskezelő, hiszen ugyanazt a bejegyzést hirdethetjük Facebook posztként, Instagram posztként, sztoriként, Messenger-en… Ám a TikTok egy teljesen különálló platform, ahol a hirdetéseket is másként kell kezelnünk.


Mely márkáknak érdemes használniuk a TikTok hirdetést?

A TikTokon számos márka hirdet – például a Chipotle, a Guess és a Fenty Beauty. Ezekben a márkákban az a közös, hogy termékeik természetes módon illeszkednek a TikTok videóformátumához.


A TikTok hirdetői bemutathatják termékeiket működés/használat közben és sok információt adhatnak át még ezekben a rövid videókban is. Noha ez a formátum kihívást jelenthet a nehezen szemlélhető szolgáltatásokat értékesítő B2B márkák számára, ideális azoknak a B2C márkáknak, amelyek el akarnak távolodni a statikus hirdetésektől és vonzó tartalmakat szeretnének megosztani.


Mindenképp meg kell fontolni, hogy mennyire „eladható” a termék vagy szolgáltatás a TikTok-on és persze, hogy a célzott közönséghez eljut-e a platformon. Ugyanis gyárthatunk bármilyen jó videós tartalmat a TikTok-ra, ha a célközönség nem aktív felhasználója a platformnak, kárba vész a sok belefektetett munka. Egy jó tipp, hogy a tartalmakat hasznosítsuk újra és valamilyen formában osszuk meg más felületeken, közösségi platformokon is. Például a TikTok videók remekül mutatnak az Instagram Reels-en vagy az Instagram és Facebook történeteihez is feltölthetjük őket.


A TikTok hirdetések típusai

A TikTok rengeteg lehetőséget kínál a platformon való hirdetésre. Így kiválaszthatod, hogy mi lesz a leghatékonyabb a célközönség elérésében és az üzenet közvetítésében.


Íme a TikTok hirdetési platformon futtatható különböző típusú hirdetések:

· Hírcsatornán belüli videó (In-feed video): ezek a hirdetések a TikTok felhasználók hírfolyamai között jelennek meg a "Neked" (For You) oldalon.

· Márka átvétel (Brand takeover): ez a hirdetéstípus lehetővé teszi, hogy urald a beszélgetést, mivel üzeneted néhány másodpercre átveszi az egész képernyőt. Ezután hírfolyamon belüli videohirdetéssé válik.

· Spark ads: a TikTok 2021-ben vezette be ezt a hirdetéstípust, lehetővé téve a márkáknak, hogy a termékeikkel kapcsolatos népszerű organikus tartalmakat szponzorálják.

· Képes hirdetések: a márkák képes hirdetéseket helyezhetnek el a TikTok híroldalain: BuzzVideo, TopBuzz és Babe.

· Videohirdetések: ezek a hirdetések 5–60 másodperces, teljes képernyős videók, amelyek a felhasználó „Neked” (For You) hírfolyamában jelennek meg.

· Pangle hirdetések – A Pandle videóplatformja integrálódik a TikTokkal, hogy videós, natív és szalaghirdetéseket kínáljon, de ez a funkció csak bizonyos országokban érhető el.

· Carousel hirdetések: ezek a hirdetések legfeljebb 10 képet tartalmaznak és a TikTok híroldalain jelennek meg.

· Márkás AR-tartalom: a hirdetések márkás matricák, lencsék és más típusú AR-tartalomként is megjelenhetnek, így a TikTok felhasználók alkalmazhatják őket videóikban.

· Hashtag kihívás: ez a fajta hirdetés az alkalmazás „Felfedezés” részében jelenik meg és ösztönözheti a felhasználók részvételét, bevonódását.

· Szponzorált influencer tartalom: az ilyen típusú TikTok hirdetéseknél üzeneted egy népszerű, sokak által követett TikTok felhasználó által szponzorált tartalom révén juttathatod el.

Segítségre van szükséged közösségi média felületeid kapcsán? Pontosítanád oldalaid vagy tudásod? Válaszd közösségi média konzultációinkat! A részletekért kattints IDE!


bottom of page