top of page

Hozz létre TikTok ütemtervet!


A közösségi médiában aktív marketingesek legnagyobb örömére a TikTok elindította ütemezési felületét az alkotói és üzleti fiókokhoz. Ez a funkció lehetővé teszi a tartalom ütemezését 15 perctől maximum 10 napig előre. Most hozunk pár tippet, hogy a legtöbbet hozhasd ki TikTok kommunikációdból!


Tippek TikTok ütemterv létrehozásához

A tartalomnaptár kitöltésekor fontos átgondolni, hogy a TikTok ütemezése hogyan illeszkedik a nagyobb, átfogó közösségi média stratégiához.


Mivel a marketing szakemberek 39%-a azt jósolja, hogy az alkalmazás lesz az egyik leggyakrabban használt platform az idén, ezért a tartalomstratégia finomítása kulcsfontosságú, ha lépést akarsz tartani.


Íme néhány tipp és bevált gyakorlat, amelyet szem előtt kell tartani:


Egységes tartalomnaptár

Több platform kezelése hamar kavarodáshoz vezethet, ha ráadásul többen frissítgetik a tartalomnaptárakat, akkor teljes káosz és hibák tömkelege lesz az eredmény.


Vezess egy tartalmi naptárt, ami egy központi helyen mutatja meg ütemezett bejegyzéseket az összes közösségi platformon. Ez segít rendszerezni és megkönnyíti, hogy jól átlássuk, hol mikor és mi kerül ki, így az egyes tartalmak összeszinkronizálása és eloszlatása sem jelent problémát. Azt is azonnal látni fogod, hogy nincs-e túl sok vagy túl kevés poszt.


Közzétételi időpontok

A TikTok szerint az időzítési lehetőség fontos tényező annak meghatározásában, hogy mely videók jelenjenek meg az áhított For You (Neked) oldalon – ez az egyik legjobb hely a felfedezésre és a növekedésre a platformon. Hogy miért? Mert kulcsfontosságú, hogy akkor tedd közzé tartalmad, amikor a közönséged a legaktívabb az alkalmazásban. Ezt hogy érheted el anélkül, hogy állandóan a telefonodat fogod és várod a tökéletes időpontot? Hát időzítéssel!


A legjobb közzétételi időpontok munkaidőn kívülre eshetnek, amikor biztosan te sem szívesen foglalkozol a posztolással. Ezért érdemes idő előtt beütemezni a tartalmakat.


Jóváhagyás – gyorsan és egyszerűen

Akár egyedüli közösségi média menedzser vagy, akár egy csapat tagja, egy másik szempár mindig hasznos. A TikTok tartalom – és az összes tartalom – strukturált felülvizsgálati folyamatának meghatározása segíthet fenntartani a minőséget. Gyorsítsd fel a folyamatot azzal, hogy tartalomnaptárba rendezed a tartalmakat, így mindenki átlátja és gyorsabbá válik a jóváhagyási idő is.


Sikeres vagy nem?

A TikTok marketing stratégia szempontjából a bejegyzések és a közzétételi idők sikerének és kapcsolatának mérése és nyomon követése lényeges, ha a kreatív tartalmat értékes üzleti eszközökké szeretnéd alakítani.


Rendszeresen nézd meg a TikTok elemzéseit, hogy megtudd, mit csinálsz jól, és hol van szükség fejlesztésre. Ne félj kísérletezni és tesztelni, amíg meg nem találod, mi működik számodra.


Érdemes lementeni az elemzési adatokat, mert a TikTok csak 60 napos adatot kínál.


Lépj kapcsolatba a közönséggel!

Amint a bejegyzések élővé váltak, ne felejts el rendszeresen kapcsolatba lépni közönségeddel a TikTok komment szekciójában. Végül is okkal hívják „közösségi” médiának. A közönséggel való kapcsolat megerősíti a velük való kapcsolatot, és megmutatja, hogy figyelsz.


Comments


bottom of page