top of page

10 hatékony módszer a Facebook-elköteleződés növelésére II. rész

Frissítve: 2022. márc. 16.


Talán Te is észrevetted, hogy a Facebook-elköteleződés az utóbbi időben lefelé ívelt. Először is ne ess pánikba! A Facebook algoritmusa állandóan változik és nem kis energia ezzel folyamatosan lépést tartani. Ennek a folytonos változásnak pedig az az eredménye, hogy ami a múltban kiválóan működött, az a jelenben már nem mérvadó.


Nem kell felhagyni a Facebook-kal, vagy áttérni helyette más közösségi média felületre, ehelyett érdemes számításba venni néhány adatot a jobb eredmény elérése érdekében!


Az első részben bemutattunk 5 tippet, amelyek segítik az elköteleződés növelését, most pedig folytatjuk néhány további ötlettel.


Ha az első részt még nem olvastad, ide kattintva megteheted!


6. Gyárts Facebook-hű tartalmakat!

A kedvelések, megosztások és hozzászólások száma nem csak hiúsági mutató. Ezek az elköteleződési elemek értékes adatpontokként szolgálnak azon tartalomtípusokhoz, amelyeket a felhasználók valóban látni szeretnének.


Ezért érdemes a Facebook oldalak jól teljesítő tartalmait a saját cégedre szabva közzé tenned.


A Buzzsumo által kiemelt 2017-es legnépszerűbb közösségi bejegyzéseket tekintve íme egy kis betekintés azokba a tartalmakba, amelyek a felhasználókat kattintásra ösztönzik:

  • Szívmelengető történetek

  • Kvízek

  • Megdöbbentő vagy meglepő statisztikák

  • Útmutatók és oktató jellegű tartalmak

  • Merész álláspontokat képviselő véleménycikkek


7. Párosítsd bejegyzéseidet CTA-val!

A cselekvésre való felhívás (CTA) bejegyzésekbe foglalása remek módja annak, hogy rajongóid elmondják véleményüket és belefolyjanak a tartalmaidba. Ráadásul így Te is rengeteg hasznos információt kaphatsz felhasználóidról.


Minél egyszerűbbek a kérdésekre adható válaszok, annál több hozzászólásra számíthatsz! A válaszadást leegyszerűsítheted A, B, C stb. válaszlehetőségekkel vagy bizonyos emojik egy-egy válaszhoz való társításával, így a felhasználóknak elég csupán egyetlen betűt vagy emojit hozzászólásként írni.


8. Tölts fel videótartalmakat a Facebookra!

Maga a Facebook is arra ösztönzi a márkákat, hogy tegyenek közzé videókat, ahelyett, hogy csak a videók URL-jét osztanák meg.


Ezek a bejegyzések sokkal nagyobb megtekintést érnek el és a hírfolyamban is jobban mutatnak, mint egy közzétett link.


Mivel az algoritmus is támogatja a videós bejegyzéseket, meghálálja, ha gyakran teszel közzé ilyen típusú tartalmakat.


9. Rövidítsd le bejegyzéseidet!

Ha kétségeid vannak a bejegyzések hosszát illetően, fogadj meg egy tanácsot: törekedj a lehető legrövidebbre!


Nagy eséllyel görgetőkkel és mobilfelhasználókkal van dolgod, így, ha a posztod már csak ránézésre is úgy néz ki, mint egy kisregény, akkor a felhasználók meg sem fognak állni a görgetésben, hogy elkezdjék elolvasni a posztodat. Meglátják a hosszát és már görgetnek is tovább…


A kifejtős posztok helyett érdemes fontolóra venni a következő, rövidebb bejegyzéstípusokat, amelyek felkeltik a követők figyelmét:

  • Gyors kérdések a követőknek

  • Idézetek vagy statisztikák egy cikkből, amelyekhez kattintás szükséges a további kontextushoz

  • Vicces kijelentések képpel párosítva

Mindössze egyetlen mondatra van szükséged ahhoz, hogy megragadd valaki figyelmét és rávedd a kattintásra!


10. Legyen egy stratégiád!

Ha megnézed a legnépszerűbb márkákat a Facebookon, észre fogod venni, hogy folyamatosan posztolnak és kommunikálnak a követőikkel. A másik oldalon pedig ott vannak azok a halott oldalak, amelyek szinte alig tesznek ki saját tartalmakat és nem tesznek erőfeszítéseket sem az elkötelezettség érdekében.


Ha már létrehoztál egy üzleti oldalt, amitől vásárlókat remélsz, ne hagyd követőidet tartalmak nélkül! Tekints oldalad követőire úgy, mintha személyesen betérnének a fizikai üzletedbe és bár nem vásárolnak azonnal, de érdeklődve körülnéznek.


Jó hír viszont, hogy ha ezeket a tippeket mihamarabb beépíted a Facebook-stratégiádba, rövid időn belül meglesz az eredménye!


Forrás:


bottom of page