top of page

10 hatékony módszer a Facebook-elköteleződés növelésére I. rész

Frissítve: 2022. márc. 18.


Talán Te is észrevetted, hogy a Facebook-elköteleződés az utóbbi időben lefelé ívelt. Először is ne ess pánikba! A Facebook algoritmusa állandóan változik és nem kis energia ezzel folyamatosan lépést tartani. Ennek a folytonos változásnak pedig az az eredménye, hogy ami a múltban kiválóan működött, az a jelenben már nem mérvadó.


Nem kell felhagyni a Facebook-kal, vagy áttérni helyette más közösségi média felületre, ehelyett érdemes számításba venni néhány adatot a jobb eredmény elérése érdekében!


Az alábbiakban jöjjön 5 stratégia, amelyek segítenek az elköteleződés növelésében.


1. Találd meg a tökéletes időpontot a posztolásra!

Minél nagyobb érdeklődést vált ki egy bejegyzés, annál valószínűbb, hogy a Facebook algoritmusa eléréssel jutalmazza. Ez kissé elmaradottnak tűnhet, de ebben bizony nagy szerepet játszik a bejegyzések tökéletes időzítése is.


Ha akkor teszed közzé a posztod, amikor követőid a legaktívabbak, azonnal megnöveled a lájkok és a hozzászólások valószínűségét! Itt tehát az a kulcs, hogy ne csak véletlenszerűen tegyél közzé bejegyzéseket, amitől aztán nagy eredményeket vársz, hanem kövesd nyomon, mikor a legaktívabbak a felhasználóid!


2. Összpontosíts követő-központú tartalmakra!

Sok márka elköveti azt a hibát, hogy skatulyába zárja magát, amikor tartalomgyártásról van szó. Tegyük fel, hogy szendvicseket árusítasz, akkor kizárólag szendvicsekkel kapcsolatos tartalmakat tehetsz csak közzé? Természetesen nem. Amint a tartalmak ismétlődnek vagy elavultnak tűnnek, a közönség lehangolódik.


Törekedj arra, hogy betartsd a tartalomkezelés aranyszabályát, amely szerint a közzétett tartalmaknak csak 20%-a lehet önreklám.


Emellett a hírfolyam változatos tartalommal való feltöltése mindig arra készteti követőidet, hogy várják a következő tartalmat.


3. Elemezd a legnépszerűbb bejegyzéseidet!

Néha a Facebook-elköteleződés fokozásának kulcsa a befelé figyelés. Tegyük fel, hogy van egy bejegyzésed, amely kiemelkedően népszerű lesz követőid körében. Rengeteg lájk, megosztás és pozitív komment érkezik.


Ahelyett, hogy furcsaságként tekintenél erre, kezdj lépéseket tenni annak érdekében, hogy újra létrehozd ezt a kimagasló eredményt! Ehhez alaposan nézd át az oldalad elemzési adatait, lehet, hogy meg fog lepni az eredmény!


4. Növeld a képes tartalmakat!

A fotók adják a tartalom túlnyomó többségét a platformon, jelezve, hogy az emberek sokkal szívesebben foglalkoznak egy képpel, mint egy hivatkozással, vagy csak szöveges bejegyzéssel. Tehát, ha javítani szeretnéd oldalad Facebook-elköteleződését, mindenképp vizuális tartalmakban gondolkodj!


A feltöltött képek típusa azonban jelentős különbséget jelent a teljesítmény szempontjából. Sok kezdő vállalkozás elköveti azt a hibát, hogy saját tartalom létrehozása helyett stockfotókra vagy máshonnan származó képekre hagyatkozik.


Ehelyett a márkáknak arra kell törekedniük, hogy megmutassák a vállalkozásuk mögött meghúzódó személyiséget, ami sokkal fontosabb, mint a tökéletes képminőség!


A képek hatékony eszközök lehetnek arra, hogy megállítsák a felhasználók megállítsák a görgetést és akár a bejegyzés szöveges részét is tüzetesebben megnézzék.


A feltűnő színeket és lenyűgöző tájakat tartalmazó képek általában kiemelkedően jól teljesítenek, mint például a GoPro tartalmai.



5. Reagálj a kommentekre!

A Facebook oldal elköteleződésének javítása azonban nem egy egyoldalú dolog. Ha valaki időt szán arra, hogy reagáljon a bejegyzésedre és/vagy megjegyzést fűzzön hozzá, illik Neked is viszonoznod a szívességét!

Az emberek túlnyomórészt a márkákkal szeretnének kapcsolatba lépni, ezért sok olyan vállalkozás, amely reagál a hozzászólásokra, több interakciót ér el.


Nem mellesleg a minél gyorsabb válaszadás elvárássá vált a mai társadalmi éltünkben. Tekintettel arra, hogy az emberek a kommentelést követő négy órán belül tiszteletben tartják a reakciót, az időben adott válaszok nagymértékben megnövelik bizalmukat az adott vállalkozás iránt. Ez fontos szempont a márkaépítésben és a jövőben több interakciót is ösztönöz vállalkozásod oldalán.


A következő blogcikkünkben folytatjuk a sort és további öt elköteleződést növelő stratégiát veszünk górcső alá.


Forrás:



bottom of page