top of page

A Facebook képgalériái – használod már? (LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE)

Frissítve: 2022. márc. 18.

Ti használtátok már a fényképgaléria (vagy más néven: carousel) megjelenést? A Facebook ezt az újítást még 2015. februárjában mutatta be, sokáig posztként tudtuk használni, manapság viszont csak hirdetésekben tudjuk beállítani. Sok azonban még ennyi év után sem ismerik ezt a funkciót.


A fényképgaléria lényege, hogy a képek lapozható formában jelennek meg egy hivatkozás segítségével. Az eddigi tapasztalatok alapján ráadásul akár 30%-kal olcsóbb lehet, mint a képes hirdetések.

A Facebook for Business oldalon a Facebook account menedzsere, Gina Lauber megosztott néhány tippet, hogyan is érdemes kihasználni ezt a lehetőséget kicsit kreatívabb módon is. Nézzük!


Legtöbben úgy gondolják, ha csak egyetlen terméket akarnak eladni, akkor a fényképgaléria nem jó megoldás számukra. Pedig csak a fantáziánkon múlik a dolog:


Például válogassuk össze úgy a képrészleteket, hogy azokat lapozva egy teljes képet alkossanak. 


Vannak olyan termékek, amik használat közben a leglátványosabbak. Erre remek példa a képen szereplő hajsütővas, amit a fényképgaléria segítségével sokkal hatásosabban tudunk hirdetni.


Meséljük el történetünket ennek az 5 diaképnek a segítségével (legyen szó akár egy termékről, eseményről, vagy vásárlóink történetéről). Sokkal látványosabb megoldás, mintha csak a képeket tennénk egymás mellé.Katalógus

Ha viszont nem csak egy terméket akarunk népszerűsíteni, hanem többet, akkor ezzel a megoldással nyert ügyünk van. Sorakoztassuk fel pörgethető képgalériában az értékesíteni kívánt termékeinket! Eredetileg is ezzel a céllal hozták létre a fényképgaléria funkciót. 😉
Neked mi a véleményed erről a funkcióról? Használtad már?


A Facebookon, az Instagramon, a Messengeren és az Audience Network felületen elérhető galéria formátumú hirdetésekben akár 10 képet vagy videót szerepeltethetsz egyetlen hirdetésben, és mindhez külön hivatkozást adhatsz meg. Mivel egy hirdetésen belül több kreatív tartalom fér el, lehetőséged van többféle terméket kiemelni, egyetlen termékről, szolgáltatásról vagy promócióról konkrét részleteket bemutatni vagy a galériakártyákon végighaladva elmesélni egy történetet a márkádról.

Ha úgy látod jónak, a Facebookra bízhatod, hogy optimalizálja a galéria képeinek sorrendjét az egyes kártyák teljesítménye alapján. Ha viszont olyan történetet szeretnél elmesélni a hirdetésformátummal, amelynél lényeges az események sorrendje, mindenképp érdemes kikapcsolni az automatikus optimalizálási funkciót.


Hogyan állítsd be hirdetésként?


A galéria formátum lehetővé teszi, hogy kettő vagy több képet és/vagy videót helyezz el egyetlen hirdetésben, és mindegyikhez saját címet, leírást, hivatkozást és felhívást adj hozzá. Galéria formátumú hirdetést a Facebook-oldaladon vagy a Hirdetéskezelőben hozhatsz létre.

Galéria formátumú hirdetés létrehozása a Hirdetéskezelőben

 1. Nyisd meg a Hirdetéskezelőt.

 2. Kattints a balra fent található + Létrehozás elemre.

 3. Válassz a galéria formátumot támogató hirdetési célt. Megjegyzés: A galéria formátum Instagram Stories megjelenéshez csak a Videómegtekintések céllal választható. A galéria formátum az Aktivitás céllal nem elérhető.

 4. Szükség szerint add meg az adataidat a Kampány adatai, az A/B teszt és a Kampányszintű költségkeret-optimalizálás pontban, majd kattints a Tovább lehetőségre.

 5. Add meg a költségkeretet és ütemezést, a célközönséget, az elhelyezéseket, valamint az optimalizálást és teljesítést, majd kattints a Tovább lehetőségre.

 6. Az Identitás területen válaszd ki a galéria formátumú hirdetéshez használni kívánt Facebook-oldalt, és adott esetben kapcsold hozzá az Instagram-fiókodat is.

 7. A Hirdetés beállításai területen válaszd a Galéria lehetőséget.

 8. A Hirdetés kreatív tartalma területen manuálisan kiválaszthatod a médiatartalmat, vagy dinamikusan is feltöltheted a galériakártyákat egy terméksorozatból. Felhívjuk a figyelmedet, hogy a galériakártyák dinamikus feltöltéséhez termékkatalógusra lesz szükséged, valamint hogy ez a lehetőség nem minden kampánycélhoz érhető el.

Ha manuálisan választod ki a médiatartalmat:

 1. Egy galériakártya szerkesztéséhez kattints a ikonra.

 2. Kattints a Kép kiválasztása pontra; itt tudod megadni a képet. Ügyelj arra, hogy a feltöltött médiatartalom megfeleljen a tervezési specifikációknak.

 3. Add meg a főcímet (nem kötelező), a leírást (nem kötelező) és a webhely URL-címét.

 • Ha képet vagy videót tartalmazó, új galériakártyát szeretnél hozzáadni, kattints a + Médiatartalom megadása gombra. Válaszd a Kép hozzáadása vagy Videó hozzáadása lehetőséget.

 • Ha törölni szeretnél egy galériakártyát, kattints az Eltávolítás gombra.

 • A galériakártyák sorrendjének módosításához kattints egy kártyára, és húzd a kívánt helyre.

 • Ha elhelyezés szerint szeretnéd módosítani a galériakártyákat, kattints az Elhelyezés kiválasztása módosításhoz elemre.

 • Ha szeretnél korábbi hirdetésben szereplő galériakártyákat felvenni, kattints a Kártyák kiválasztása a korábbi hirdetésekből lehetőségre.

 • Ha szeretnéd, hogy a rendszer teljesítmény alapján rendezze sorba a galériakártyákat, mindenképp jelöld be az Automatikusan a legjobb eredményeket elérő kártyák jelenjenek meg elsőként jelölőnégyzetet.

 • Ha nem szeretnél olyan galériakártyát, amelyen a Facebook-oldalad profilképe szerepel, töröld a jelölést a Kártya elhelyezése a végén az oldal profilképével jelölőnégyzetből.

Ha dinamikusan választod ki a médiatartalmat egy terméksorozatból:

 1. A katalógusod kiválasztáshoz válassz egy lehetőséget a Katalógus legördülő menüből.

 2. A terméksorozatod kiválasztáshoz kattints egy opcióra a Terméksorozat legördülő menüben. Új terméksorozat létrehozásához kattints a ikonra.

 3. A Katalógusbeállítások alatt kiválaszthatod, hogy Több terméket vagy Termékkategóriákat szeretnél-e kiemelni a galériakártyáidban.

 4. A galériakártyád szerkesztéséhez kattints a Katalógus lehetőségre. Testre szabhatod a kártyád formátumát (Egy kép vagy Vetítés), valamint módosíthatod a Főcímet és a Hírfolyam-hivatkozás leírását.

 5. Ha szeretnél egy újabb galériakártyát hozzáadni, kattints a + Kártya megadása lehetőségre, majd a legördülő menüben válassz a Bemutatkozó kártya, Térképkártya vagy Profilkártya opciók közül.

A beállítás befejezése:

 1. Ha készen vagy a galériakártyákkal, adj meg elsődleges szöveget és felhívást a hirdetésedhez. Ha a Facebook-oldalad profilképét szerepeltető kártyát is használsz a galériában, az utolsó kártyán megjelenítheted a „Továbbiak” URL-címét és a „Továbbiak” megjelenített hivatkozását.

 2. Ha szeretnéd megtekinteni a hirdetésed előnézetét, kattints jobbra fent a elemre, majd válaszd az Értesítés küldése a Facebookra lehetőséget. Ekkor küldünk egy Facebook-értesítést a mobilkészülékedre.

 3. Ha szükséges, add meg a kívánt információkat a Követés területen.

 4. Miután mindezzel végeztél, a Közzététel gombra kattintva tudod közzétenni a galéria formátumú hirdetésedet.

Amikor valaki látja a hirdetésedet, a galéria formátumú hirdetés végiggörgetésével aktívan ismerkedhet a hirdetés tartalmával.26 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page