top of page

Inspirálódj a TikTok legnépszerűbb influencereitől!


Az egykor táncos és vicces videós alkalmazásként ismert TikTok hirtelen az egyik legnépszerűbb közösségi média platformmá vált, ahol bizony marketingtevékenységet is lehet folytatni. Az alkalmazás 2021 szeptemberében meghaladta az 1 milliárd felhasználót, így a legnépszerűbb domain a többi technológiai óriás között.


Sokunk áldozata lett az órákig tartó görgetésnek, vagy akár vásároltunk is egy terméket a #TikTokMadeMeBuyIt oldalról, köszönhetően az alkalmazás For You oldalán található rendkívül vonzó, személyre szabott algoritmusnak.


A TikTok influencerek az alkalmazás sikerének egyik fő részét képezik. Az influencer marketing iparág idén várhatóan eléri a 13,8 milliárd dollárt. De hogyan hozhatják ki belőle a legtöbbet a közösségi média menedzserek és marketingesek?


Most bemutatjuk a legnépszerűbb véleményvezéreket a TikTok felületén!


1. Charli D’Amelio – @charlidamelio

Nem írhatunk a TikTokról Charli D'Amelio említése nélkül. Ez a tinédzser a legtöbbet követett személy az alkalmazásban. D'Amelio táncmozdulataival vált híressé. Na de hogy mennyire? Jelenleg 140 millió követője van a TikTok oldalának, 48 milliós az bInsta követőbázisa és YouTube csatornájára 9,6 millióan iratkoztak fel.


A táncos tartalmain kívül a tini rendszeresen együttműködik olyan márkákkal, amelyek tükrözik érdeklődését és értékeit. Együttműködik olyan szervezetekkel, mint az UNICEF és a Morphe szépségmárkával is kiadott egy közös kollekciót.


Charli bebizonyítja nekünk, hogy semmi sem lehetetlen a TikTok-on, hiszen ő is a semmiből vált a legnépszerűbb tartalomgyártóvá, ráadásul igencsak rövid idő alatt. Sokak szerint az őszintesége, hétköznapisága is szerepet játszott ebben tánctudása mellett. Így láthatjuk, hogy a hitelesség az első – Charli nem akart másnak látszani, mint ami: egy fiatal lány, aki imád táncolni és a barátaival lógni. És az embereknek tetszett ez az őszinteség és az is, hogy egy olyan személyből is lehet TikTok-híresség, mint bármelyikünk.


2. Khabane Khaby Lame – @khaby.lame

Khaby Lame a második legtöbbet követett személy a TikTokon – úgy, hogy még egyszer sem szólalt meg videóiban. A szenegáli-olasz közösségi média személyiség humoros videóiról ismert, ahol némán gúnyolódik a life hack videókon. Az Xbox-szal való együttműködés mellett Lame a Hugo Boss új arca is.


Általa bebizonyosodik, mennyire szerethetők a vicces tartalmak az alkalmazásban. És nem kell semmi egetrengetőre és újra gondolni – az emberek szeretnek nevetni és ha feldobjuk a napjukat, akkor szívesen nézik majd tartalmainkat.


3. Clare McLaughlin – @clare_mclaughlin_

A magát „Martha Stewart Jr.”-nak kikiáltó Clare McLaughlin a #BudgetLuxury véleményvezére, aki megosztja oldalán a belsőépítészeti és az otthonszervezési praktikákat. Fiókja tippeket tartalmaz a nézők számára, hogy egy kis fényűzést adhassanak otthonuknak anélkül, hogy túl sokat költenének. És ki ne szeretne spórolni? Olyan márkákkal dolgozott együtt, mint a Walmart, az Ulta Beauty és az Amazon.

A videói iránt mutatott nagy érdeklődés elárulja, hogy mennyire kedvelik az emberek a jó ajánlatokat, akciókat. Így ne felejtsük el cégünk esetében a kedvezményeket jól beharangozni, hogy minél többen tudjanak róla és kipróbálhassák termékünket, szolgáltatásunkat.


4. Ashley Yi – @ashyizzle

Kicsit furcsának tűnhet, de az emberek szeretik nézni, ahogy Ashley Yi eszik. Yi az étkezési kihívásairól, kritikáiról és mukbangjairól ismert (koreaiul „evésközvetítés”), de az étel iránti szeretetét olyan életmódbeli tartalmakkal, mint a vlogok is kiegészíti. Yi pezsgő személyisége és nagy étvágya kivívta együttműködését a Grubhubbal, a Simple Truth-al és még sok mással.

A mukbang típusú tartalmak népszerűsége nem arra enged következtetni, hogy mennyire szeretik az emberek a kaját (vagyis nem csak erre) – hanem, hogy nem szeretnek egyedül lenni és keresik a társaságot. Azért ilyen népszerű a mukbang, mert sokan úgy érzik, hogy nem egyedül vannak, hanem a tartalomgyártóval együtt étkeznek. A szociális igények kiaknázása remek marketinglehetőség a cégeknek.


5. Wisdom Kaye – @wisdm8

A Vogue által a „Legjobban öltözött srác a TikTokon” címre koronázott Wisdom Kaye gondoskodik a divatos megjelenésről. Öltözeteit anime karakterek, felkapott filmhősök, sőt a kommentekben szereplő követői kihívások ihlették. A fiatalt tavaly az IMG Models is becserkészte a TikTok-on keresztül. Azóta olyan vezető tervezőkkel dolgozott együtt, mint a Dior, a Fendi és a Gucci. Együttműködött a Sonic-kal, a Sony-val és az Urban Decay Cosmetics-szel is.

Úgy gondoljuk, nem kell senkit meggyőzni, hogy az ízlést nagyban befolyásolják a közösségi média trendek. Így például az online térben látott divatirányzatok, termékek, szolgáltatások mind-mind egyre népszerűbbé válhatnak.


bottom of page