top of page

Kommentek kezelése a TikTok-on


A TikTok virális videóiról és divatos táncairól ismert, de van az alkalmazásnak egy másik rétege is, amely annyira csábítóvá teszi: a kommentek. A TikTok komment szekciója sem csak a reakciók számára készült – ez egy játszótere az internetes történeteknek, a kapcsolatépítésnek és akár a márkaépítésnek is.


A népszerű TikTok megjegyzések több ezer – néha akár millió – kedvelést is szerezhetnek. A márkák egyszerűen nem hagyhatják figyelmen kívül azt a potenciális elérést, amelyet ezekkel az autentikus elköteleződésekkel szerezhetnek. A TikTok hozzászólásai lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy kapcsolatba léphessenek ügyfeleikkel, miközben növelik a márkaismertséget.


Használd ki Te is a lehetőséget, hogy megmutasd, hogyan lehet vicces, hiteles vagy szellemes egy márka!


Ne vásárolj kommentet!

Kezdjük is a legfontosabbal: ne vásárolj TikTok kommenteket. Technikailag megteheted, de mi mást javasolunk, mert egyszerűen nem éri meg, különösen, ha ingyen is megszerezheted ezeket.


A bérelt kommentelők és botok nem valódi nagykövetei a márkának, és nem nyújtanak valódi betekintést az ügyfélbázisról. Nem fognak vásárolni, nem lesz konverzió. Lehet, hogy egy teljesen pozitív kommentszekcióról ábrándozol, de bizony a mai talpraesett felhasználóknak feltűnik, ha valami túl szép, hogy igaz legyen. A márkák, akiknek vásárolt kommentjei, kamuprofilos dícsérői vannak és törlik a negatív kommenteket, nem sok jóra számíthatnak a felhasználók részéről.


Légy inkább hiteles és gyárts olyan tartalmat, ami kommentelésre készteti az embereket!


1. Hierarchia

A komment szekció a kedvelések szerint van rangsorolva. Az alkalmazás a népszerű megjegyzéseket a rész tetejére tolja, még jobban növelve a láthatóságot. A cél a megjegyzések által generált elérés, tehát ha egy márka kiemelt megjegyzést vagy videós választ kap, akkor az hogy úgy mondjuk, virtuális aranyat ér.


A rengeteg megjegyzés jelzi az algoritmusnak, hogy sok felhasználót érdekel, ezért a tartalmat többször teszi ki a Neked részre (For You page) a rendszer. Ezzel pedig csak nyerhetünk, mert még többekhez eljut a videó.


2. A videóválaszok további elkötelezettséget adnak

A videós válaszok lehetővé teszik az eredeti alkotó számára, hogy közvetlenül válaszoljon egy kommentre egy videóval. A videós válasz a megjegyzés rovatba van beágyazva, hogy minden felhasználó lássa, ezzel még nagyobb elköteleződést szerezve.


Használd a TikTok videóválasz funkcióját a beszélgetés folytatásához. A márkák használhatják a videóválaszokat a kérdések megválaszolására, de a közönség tagjainak megismerésére is alkalmasak. Ha egy felhasználó kéréssel, javaslattal vagy egyszerűen csak vicces megjegyzéssel kap kiemelt figyelmet, a márka személyre szabott videóválaszt tud küldeni és így magára is irányíthatja a figyelmet.


3. A márkák gyakran kommentálnak virális videókat

A vírusként terjedő videók kommentálása egy sokszor alkalmazott gyakorlat. Ha a Felfedezés lapra lépsz, felkapott hashtageket fogsz látni. Ez egy jó kiindulópont, hogy megtaláld az éppen trendi, virális videókat. Már csak egy frappáns kommentet kell kiagyalni.


4. Az alkalmazás természetének megértése kulcsfontosságú

Egy szempont, amelyet szem előtt kell tartani, hogy hű maradj az alkalmazás kultúrájához. Légy könnyed és vicces, de ügyelj a kreatívitás és a görcsösség közötti finom határvonalra. Az alkalmazás természetének megértése nagyon fontos a komment szekcióban való navigálás során.


Ezek csak az alapok, amelyeket érdemes szem előtt tartani a TikTok komment stratégia kidolgozásakor. Fogadd el az innovációt azáltal, hogy új módszereket találsz ki a közönséggel folytatott párbeszéd ápolására és tartós kapcsolatok kialakítására!


Megtanulnád a különböző közösségi média felületek kezelését? Pontosan tudni szeretnéd, milyen lehetőségei vannak cégednek, ha Te magad végeznéd a kommunikációt? Ha a válasz igen, kattints!
Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page