top of page

Hogyan működik a BeReal?

Frissítve: 2022. márc. 16.


Sétálsz az utcán, majd megszólal a telefonod. Jött egy értesítés, hogy 2 perced van készíteni egy fotót. Ez a BeReal – bárhol és bármikor megkaphatod a jelzést, hogy most jött el az idő!


Sosem lehet számítani rá, mikor jelez a telefon, mégis nagyszerűen tarthatjuk segítségével a kapcsolatot barátainkkal – tudni fogják hol vagyunk, mit csinálunk. Megoszthatjuk ismerőseinkkel életünk részleteit.


Ezen a közösségi oldalon a gyors reakció, a nyers valóság van főszerepben, így a felület szórakoztató és stresszmentes. Nincs órákon át tartó fotószerkesztés, hamis látvány, korábban készült képek felhasználása, csak az aktuális, pillanatnyi valóság. Ennek hála a BeReal nagyszerű lehetőséget kínál a tartalomgyártóknak, hogy őszinte, hiteles arcukat megmutassák.


Ha már felépítettél egy követőbázist más felületeken, akkor érdemes ide is beregisztrálnod. Ugyanis Facebook és Instagram oldalainkra általában elsősorban jó minőségű, profi képeket teszünk fel, amiket a legjobb énünket mutatjuk be. Ezáltal a követők távolinak éreznek minket. Ma már azonban egyre inkább megy ki a divatból a tökéletesség látszata, amit olyan sokan szeretnének prezentálni közösségi felületeiken. Itt az ideje, hogy olyan közeli, őszinte kapcsolatot építs ki közönségeddel, mint még soha! Az egyik legfontosabb tulajdonság a közösségi médiában, legyen szó tartalomgyártóról, influencerről vagy márkáról, hogy hitelesek legyünk. Enélkül nem ér semmit az egész.


A BeReal azoknak is jó választás, akiknek nincs sok idejük – ezen a közösségi média felületen ugyanis nem feltétlen fogunk órakig szörfözni, csupán pár perc alatt végigpörgetni a képeket vagy feltölteni sajátot. Ha már úgy érezzük, hogy szeretnénk kitörni az Instagram-on nyújtott tökéletességből vagy elegünk van, hogy önbecsülésünk egyre csak csökken a sok szerkesztett, valótlan kép miatt, a BeReal-en jól fogjuk érezni magunkat. Itt senkivel sem kell versenyeznünk, mindenki önmagát adja.


A BeReal használatánál mi sem könnyebb: megtalálható Android és iOs felhasználóknak is, letöltjük, majd a fiók létrehozásához kér pár adatot, például a telefonszámot a megerősítéshez és egy felhasználónevet.


Ezután rá fog kérdezni a felület, hogy hozzáférhet-e a kontakjainkhoz. Ez a legegyszerűbb módja, hogy egyből lássuk ismerőseinket az alkalmazásban, de akár manuálisan is megkereshetjük őket. Az nem árt, ha azért keresünk pár barátot és ismerőst a felületen, mert a közösségi funkció itt abszolút fontos. Vagyis, mi feltölthetünk magunkról képeket, de ha senki sem látja ezeket és mi sem látjuk másokét, akkor mi értelme a jelenlétnek a felületen? Persze nem csak privát módon oszthatunk meg tartalmat, hanem nyilvánosan is, hogy minden felhasználó lássa, így ha ez a cél, akkor nem feltétlen szükséges barátaink felkeresése az appon.


Túl vagyunk az első lépéseken, indulhat a játék: már aznap is kaphatsz értesítést fotózásról, amikor beregisztrálsz! Minden nap egy random időben felvillanik majd telefonod, arra biztatva, hogy mutasd meg, éppen hol vagy, mit csinálsz. Jó ha tudod, hogy amikor elkészíted a fotódat, egy szelfi is készül automatikusan. Természetesen van lehetőség a poszt törlésére is.


Ha egy kicsit körülnéznénk az appon, akkor felkereshetjük a publikus tartalmakat, vagyis mások fotóit, amit megosztanak mindenkivel. Ezekre emojikkal reagálhatunk is – olyan emojikkal, amiket a rendszer a mi képeinkből képez. Viszont a csak nézelődők bajban lesznek, itt kötelező a részvétel – publikus tartalmat akkor láthatsz, ha Te is osztasz meg képet. A Snapchat-hez hasonlóan van egy térkép is az applikációban, amivel láthatjuk, hol vannak barátaink.


Szeretnél mindig képben lenni a legújabb felületekkel? Válaszd kurzusainkat!


Források:

bottom of page