top of page

Miért használd a Messengert üzleti célokra?


A Facebook Messenger egy azonnali üzenetküldő alkalmazás, amelyet a Facebook (jelenleg már Meta) fejlesztett ki.


A közel 1 milliárd havi felhasználóval a Messenger nélkülözhetetlen marketingeszköz lehet azon márkák számára, akik a Facebook-on szeretnének kapcsolatba lépni ügyfeleikkel.


A Facebook Messenger szerves része lehet Facebook marketingstratégiának, ha helyesen tudjuk használni. Ez a legnépszerűbb üzenetküldő alkalmazás az Egyesült Államokban, a fogyasztók 82%-a állítja, hogy rendszeresen használja.


Miért lehet előnyös a Messenger használata vállalkozásod számára?


Máris soroljuk:


1. Kiváló minőségű leadek generálása

Az ügyfelek számos okból megkereshetnek a Facebook-on, de egy biztos: ezzel aktív érdeklődést mutatnak vállalkozásod iránt.


Ez lehetőséget kínál arra, hogy márkád az érdeklődőkből potenciális ügyfeleket generáljon. Tájékoztatás a termékekről, felmerülő kérdések gyors megválaszolása, tartalmas beszélgetések – ez mind elősegíti, hogy új, hűséges ügyfeleket szerezz.


Olyan Facebook hirdetéseket is lehet alkalmazni, amik a potenciális ügyfeleket célozzák meg és arra ösztönzi őket, hogy lépjenek kapcsolatba a márkával. A Hyundai Australia például 27%-kal csökkentette a leadenkénti költségét azáltal, hogy olyan Messenger hirdetéseket jelenített meg, amelyek arra késztették a felhasználókat, hogy próbáljanak ki egy tesztvezetést.


2. Kivételes ügyfélszolgálat biztosítása

A rossz ügyfélszolgálat miatt rengeteget veszíthet egy márka. A csalódott érdeklődők és/vagy ügyfelek elfordulnak tőlünk és az is előfordulhat, hogy rossz tapasztalataikat másokkal is megosztják. A Zendesk 2022-es jelentése azt mutatja, hogy az ügyfelek 61%-a egyetlen rossz ügyfélszolgálati tapasztalat után is elhagyja a márkát és inkább mást keres. Ma már annyi opció van, nagy a verseny, az emberek pedig meggondolják, kitől vásároljanak.


A Messenger az ügyfélszolgálati feladatok ellátásban is segít. Nemcsak gyors és hatékony választ tudunk adni az ügyfelek kérdéseire, hanem személyre szabott, privát platformot is biztosít számukra gondolataik és aggodalmaik kifejezésére.


3. Kényelmes vásárlások és tranzakciók lehetővé tétele

A Facebook Messenger kiválóan alkalmas beszélgetésekre, de a tranzakciók lebonyolításával is egyszerűsíthető az ügyfelek vásárlási útja. Az ügyfelek közvetlenül az alkalmazáson keresztül vásárolhatnak, időpontot foglalhatnak, bejelentkezhetnek, visszatérítést kérhetnek és még sok mást.


Az Egyesült Államokban az ügyfelek 75%-a vásárolt a Facebook Messengeren keresztül. Ráadásul az emberek 60%-a még azt is állítja, hogy többet is fizetne a kényelemért.


4. Bizalom kiépítése

A Facebook Messenger lehetőséget kínál a márkáknak, hogy személyes beszélgetéseket folytassanak az ügyfelekkel, ami segít a bizalom kiépítésében.

Egy Facebook tanulmány kimutatta, hogy az Egyesült Államokban a vásárlók 69%-a magabiztosabbnak érezte magát egy olyan márkával kapcsolatban, amellyel közvetlenül, gyorsan kommunikálhat.


Ugyanis ha van lehetőségünk elérni az adott márkát, akkor nem kell tartanunk a vásárlástól sem – ha bármi kérdésünk van, gond merül fel, tudjuk, hogy hamar választ kapunk majd. Ezenkívül az ügyfelek 55%-a úgy nyilatkozott, hogy személyesebb kapcsolatban érzi magát az ilyen márkákkal.


5. „Biztonságos közeg” kialakítása az érzékeny beszélgetésekhez

A Messengernek hála privát platformon kommunikálhatunk az ügyfelekkel. Ez azt is jelenti, hogy itt egészen személyes jellegű kérdésekkel és problémákkal is fordulhatnak hozzánk az emberek.


Előfordulhat például, hogy vállalkozásunk hibát követett el és ezt szeretnénk gyorsan, privát módon orvosolni, hogy ne ijesszük el a többi ügyfelet. Ha megkérjük az elégedetlen ügyfeleket, hogy privát módon vegyék fel velünk a kapcsolatot a Messengeren keresztül, akkor személyes ügyfélszolgálatot tudunk nyújtani, és kézben tarthatjuk a potenciálisan kockázatos helyzeteket.


bottom of page