top of page

Mindent a közösségi médiáról

Workshop-sorozat,
ami Önhöz illeszkedik

1. Mit kell tudni a workshopokról?

Workshopjaink témakörbe szedve 3 vagy 6 órásak - egy-egy témát mélyítve járunk körbe, így választhat, hogy kezdő, középhaladó vagy haladó szinten tart velünk!

Személyes vagy online élő workshopjaikon bármikor kérdezhet, de vissza is nézheti igényei szerint bármennyi alkalommal a felvételeket.

25 szakmai díjjal rendelkező ügynökségünk díjnyertes esettanulmányait is megosztjuk a workshop-sorozaton résztvevőkkel.

Alaptézisünk: Ha csökken az organikus elérés bármilyen oldalon, NEM a hirdetési büdzsét kell emelni, hanem vissza kell térni az alapokhoz! 

Pontosan erre tanítjuk meg, hogy bármilyen algoritmus- vagy oldalváltozás a legkisebb mértékben érintse cégét!

Oktatasmodja
colorful-background-with-social-media-logos_69286-224_edited.jpg
tematika

2. Milyen téma érdekli?

1. TRENDEK ÉS GENERÁCIÓK 

A közösségi média kommunikáció legelső lépése, hogy pontosan meghatározzuk célunkat, mindent megtudjunk célcsoportjainkról, megismerjük a lehetőségek és a legújabb social media felületek és trendek teljes palettáját, s ez alapján bemérjük, milyen módon szólhatunk hozzájuk a vásárlási szintjükhöz leginkább illeszkedően, mit lehet tudni a hasonló termékeket / szolgáltatásokat nyújtó (nem) versenytársainkról, minden ehhez szükséges mérési, elemzési szoftvert végigveszünk a Google Analyticstól a HotJaron át a Facebook Insight-ig, sőt Social Media Listening szoftvereket is mutatunk, amivel megismerhető valójában, mit gondolnak rólunk és termékeinkről, szolgáltatásainkról a fogyasztók!

2. FACEBOOK TARTALOMMARKETING

Minden, ami tartalom: oldaltípusok, posztok,   live-ok, bejegyzések, időzítések, célcsoportspecifikus kommunikáció célcsoportra szabott nyelven (de mindenki csak a saját nyelvverzióját látja, semmi két-, háromnyelvű posztok!). 

Business Suite, Creator Studio, új oldalélmény.

A megfelelő tartalommarketinghez és az organikus (fizetett hirdetés nélküli elérések) maximális kihasználásához elengedhetetlen az összes technikai beállítás megtétele, hogy minél több funkciót ki tudjunk használni az oldalon, gyorsabban terjedjen a hírünk no és az érdeklődők is könnyebben megtalálhassák oldalunkat.

3. FACEBOOK HIRDETÉSKEZELÉS

A bejegyzéskiemeléstől a hirdetéskezelőn át a Vállalkozáskezelőig megmutatjuk a hirdetések minden egyes lépését.

Hirdetéstípusok, beállítások, hirdetéssorozatok, ütemezés, targetálás, költségkeret megfelelő felhasználása, párhuzamos tesztelés, pixelkövető-kódok és követőhirdetések, remarketing.

GDPR-kompatibilis adatbázisalapú hirdetések, hasonmás alapú célzások.

No és a hirdetések optimalizálása, amivel a büdzséje kb. 80%-a múlik. Ha pontosan tudja mérni, elemezni hirdetései hatékonyságát, akár a 4-5x-esét ki tudja hozni hirdetéseiből.

Nem mellesleg, ha a Facebook hirdetés megvan, a TikTok, az Instagram és a LinkedIn hirdetések világában is könnyebben eligazodik majd.

4. INSTAGRAM, TIKTOK

Sokak számára már az Instagram felülete is egy furcsa, megfoghatatlan felület volt, a TikTok azonban egyenesen érthetetlen. És mégis van jelentősége és szerepe a kommunikációban. Sőt!

Ma már az Instagram jelenlét könnyűszerrel megvalósítható akár plusz energiabefektetés nélkül is. A Story-k és a Highlight-ok azonban megkerülhetetlenekké váltak az elmúlt 1-2 évben!

Ha a TikTok-ra NEM tudunk / nem szeretnénk folyamatosan videókat gyártani, akkor is jelen lehetünk a felületeken. Ráadásul a hirdetési rendszereknek köszönhetően akkor is igen eredményes hirdetéseket tudunk futtatni akár itt is.

Jelenlét + kommunikáció + hirdetés.

5. YOUTUBE, LINKEDIN, BLOG, TWITTER

A felületeket senkinek nem kell bemutatni, viszont elég sok tévhit és probléma merül fel velük és használatukkal kapcsolatban. 

A YouTube-nál mindenki fel tud tölteni videót a felületre, de mind a csatorna-, mind pedig az adott videó optimalizálását már sokan elfelejtik, pedig ezek hozzájárulnak ahhoz, hogy meg is találják az emberek a videónkat.

A LinkedIn-t toborzásra és álláshirdetésekre használni nem igazán költséghatékony.

A képzésen egy rövid időt szentelünk a Twitternek, mert bár mi magyarok nem használjuk annyira a felületet, rajtunk kívül kb. mindenhol aktívan használják és van egy meglepetés Magyarországon is ezzel kapcsolatban. Ezt is elmondjuk, hogy mi.

Természetesen érdemes mindegyik felületet célcsoportspecifikusan megnézni, s a mi mondataink mögé is nézni (most ugyanis direkt sarkítva fogalmaztunk, de) ezt meg is fogjuk tenni a gyakorlatban - kendőzetlenül.

6. APPLIKÁCIÓK, AUTOMATIZÁLÁS, NYEREMÉNYJÁTÉKOK, HÍRLEVELEK

Hogyan tudjuk egyszerűbbé tenni az életünket a sok közösségi média felülettel? Végignézzük a hírlevelek készítésének titkait, megviszgáljuk a felületek közötti összecsatornázási lehetőségeket, szoftvereket pro és kontra, megismerkedünk a chatbotok lehetőségeivel, de megnézzük, azt is hogyan lehet a felületek számára szabályos nyereményjátékokat készíteni, hogy később se törölje vagy blokkolja oldalunkat például a Facebook (mint ahogy erre számos példa volt). Hogy teljes legyen a kérdéskörben a képünk, a nyereményjáték-vadászokról, a rajongóbázisnövelő botokról és egyéb fake megoldásokról is beszélünk ebben a blokkban.

7. ÜGYFÉLKOMMUNIKÁCIÓ, KONFLIKTUSKEZELÉS

Ezzel a blokkal ismét emelünk oldalai organikus (fizetett hirdetés nélküli) elérésein. Gyors, egyszerű és hatékony kommunikációs megoldásokkal ismertetjük meg, hogy minél több potenciális vásárlót érhessen el és reputációja is növekedhessen. 

A konfliktuskezelés során számos példa és esettanulmány bemutatásán  keresztül megtanítjuk arra, hogy az elégedetlen ügyfelekből semlegest vagy új vevőt teremthessen.

A blokkban a HR Branding technikákat is bemutatjuk, amivel nem csak megtarthatja munkatársait, hanem könnyebben újakat szerezhet.

Ráadásként a GoogleMaps felületek kezelését is végignézzük, itt ugyanis nagy "pech" kell ahhoz, hogy le tudjunk törölni egy-egy kommentek.

8. STRATÉGIAI KAMPÁNYTERVEZÉS

Legyen szó rendezvényről, új termékről, ünnepi akcióról vagy bármilyen régi szolgáltatásról, amit éppen most fel szeretnénk futtatni, érdemes megtervezni ennek a kommunikációs ívét és konkrét lépéseit.

Konkrét példákon keresztül mutatjuk be a tervezés és megvalósítás lépéseit.

A példák természetesen átvihetők lesznek bármilyen ünnepre, akcióra, eseményre.

+ KÖZÖSSÉGI MÉDIA CSOPORTOS COACHING + MASTERMIND

A prémium személyes workshop-sorozathoz három csoportos üzleti coaching is csatlakozik hogy ezzel a módszertechnikával is segítsük a konkrét vállalkozási jelenlétet a social media felületeken.

 

Egy-egy mastermind alkalomra minden személyes résztvevő elhozhatja konkrét esetét, a mastermind-on résztvevők ugyanis titoktartással tartoznak a csoportban elhangzottak kapcsán (de természetesen lehet anonimizáltan is esetet hozni.) 

MIÉRT TANULJON TŐLÜNK?

  • 2006. Elsők között kezdtük a céges közösségi média kommunikációt, még az iwiw-en és a MyVIP-en és azóta is CSAK KÖZÖSSÉGI MÉDIÁVAL FOGLALKOZUNK.

  • 2009-ben adtuk fel első Facebook hirdetésünket és azóta is hirdetünk, kommunikálunk minden aktuális közösségi média felületen.

  • 2010-ben jelent meg első közösségi média könyvünk, azóta pedig 10 további követte, amiket a felsőoktatásban tankönyvként használnak.

  • 25 szakmai díjat kaptunk munkáinkra többek között a turizmus szakmától és a Magyar Marketing Szövetségtől, de elhoztuk a KREATÍV Influ' ARANYát és az Internet Hungary fődíját.

  • 17 év céges kivitelezés a közösségi média kommunikáció és hirdetéskezelés területén a legkisebbektől a legnagyobbakig

  • Segítségünkkel számos teltházas rendezvény a Hungexpotól a Budapest Parkon át a Veszprémi Várig, 3-4-5 csillagos kategóriákban megtöltött hotelek,

  • NULLÁRÓL felépített márkák, kis költségvetésből kihozott kampányok valósultak meg a multinacionális együttműködések mellett.

3. Mennyi ideje van?

3 ÓRA / ALKALOM

3 óra esetén kezdőknek és középhaladóknak javasoljuk kurzusunkat. Ebben az óraszámban is nagyon sok gyakorlati információt fog hallani, így a középhaladó szint a workshop-sorozat végére garantált!

Ha csupán 1 téma érdekli, akkor is van lehetőség velünk tartani!

6 ÓRA / ALKALOM

6 órás oktatás esetén haladó szintig fog tudni eljutni a közösségi média ismeretekben. Ebben az időmennyiségben dönthet úgy, hogy személyesen VAGY online vesz részt workshop-sorozatunkon.

A személyes jelenlét estén Budapesten az Oktogonon lévő irodánkban várjuk kávéval, teával, üdítővel, sós és édes aprósüteménnyel, no meg a 3 mastermindon is résztvehet!

HA NEM TUD RÉSZTVENNI...

...akkor sincs gond! Az aktuális workshop felvételét 8 napon belül korlátlan alkalommal vissza tudja nézni, megállíthatja, vissza- vagy éppen előre tekerheti.

Ha ennél hosszabb ideig is szeretné megnézni, erre is van ötletünk!

4. Válasszon oktatási módot!

ONLINE

Online venne részt workshopunkon, vagy nem biztos, hogy ott tud lenni, de a saját tempójában megnézné a workshopok felvételét? 

SZEMÉLYESEN, KIS CSOPORTBAN

7 fős, kiscsoportos oktatáson szeretne ott lenni? Akkor az Oktogonon lévő lakásirodánkban találkozunk!

CÉGÉHEZ KIHELYEZVE

Személyreszabott oktatást szeretne cégére szabottan? Akkor ez nem az a workshop-sorozat lesz. Keresse másik megoldásunkat, ahol egyedül vagy a kollégáival vehet részt workshopunkon és nyíltan mindent egyeztetni tudunk a közösségi média csatornáik kapcsán.

bottom of page