top of page

Miért légy jelen a TikTok-on kivállalkozásként?

Frissítve: 2022. márc. 16.


Az egyre inkább online világban a különféle típusú és méretű vállalkozásoknak új módszerekre van szükségük, hogy kitűnjenek a tömegből. Nagy segítségünkre lehet a TikTok, legyen cégünk bármekkora méretű és költségvetésű.





TikTok-ra szabott tartalom

A TikTok-on uralkodik a kreativitás és a szórakozás – de emellett az applikáció rengeteg üzleti eszközt is kínál a felhasználóknak. Ezek segítenek a márkáknak, hogy eredményesen tudjanak kommunikálni a felületen. A TikTok-on úgy érhetünk el sikereket, ha nem hirdetéseket gyártunk, hanem élményeket, olyan tartalmakat, amik illeszkednek a platform és a felhasználók elvárásaihoz. Így át kell gondolnunk, a mi cégünk hogyan tud azonosulni a TikTok tartalmaival.


És érdemes megfogadnunk az alkalmazás tanácsát, hogy ne hirdetést készítsünk, hanem TikTok-videót. Mert a hirdetéseket, reklámokat gond nélkül áthajtják a felhasználók – ők azért jöttek a platformra, hogy TikTok-videókat nézzenek! Így ezt kell megadnunk nekik. Érdekes, figyelmet megragadó, rövid videókat, amik egyben hirdetésként is funkcionálnak.


Itt a lehetőség, hogy a feje tetejére állítsuk a hagyományos marketinget azáltal, hogy közvetlenül a közönséghez szólunk és a legkreatívabb és legőszintébb módon meséljük el történetünket.


Felfedezés a TikTok-on

A felhasználók által generált tartalomkörnyezet a hiteles felfedezés légkörét teremti meg. A folyamatosan frissülő Neked (For You) hírfolyamot algoritmikusan a személyes preferenciákhoz szabták, így a felhasználók spontán módon fedezhetnek fel új termékeket.

A TikTok készített egy felmérést, amelynek eredményei között szerepel, hogy a megkérdezett felhasználók 56%-a mondta azt, hogy a platform segített a döntésben, mit vásároljon. Ha tovább bontanánk az adatokat, akkor a felhasználói bázis kor szerinti elosztásban így válaszolt: a 18-24 évesek 74%-a, a 25-34 évesek 72%-a és a 35-44 évesek 65%-a mondta azt, hogy arra ösztönözte őket a TikTok, hogy vásároljanak valamit.


Hogyan és miért virágoznak a kisvállalkozások a TikTokon?

Minden vállalkozás egyedi, és olyan platformra van szükségük, ahol kiélhetik egyéniségüket. A felfedezés, az elköteleződés és az interaktivitás hármasát igyekszik megadni a TikTok a kisvállalkozásoknak.


Hogy hogyan? Nézzük is:


A TikTok teljes tölcsérrel rendelkezik

A TikTok minden marketingigényt támogat, a tudatosságtól a konverzióig segít különböző célok elérésében különböző típusú hirdetések használatával és lehetővé teszi, hogy a teljes stratégiát egyetlen egyszerű platformon építsd fel.


A TikTok inkluzív

A TikTok egyenlővé teszi az esélyeket, közösségi érzést kelt és minden vállalkozásnak lehetőséget ad a felfedezésre. Ennek a legismertebb módja az, hogy bárkinek bármilyen tartalma válhat virálissá egyik napról a másikra – nem feltétlen kell több hónap munkája, hogy felépíts egy jól működő, népszerű profilt, mint más platformokon, elég egyetlen jókor közzétett, jó tartalom és máris ezrekhez juthatsz el.


A TikTok globális

A TikTok egy valóban globális hálózat, amelyet minden generáció és mindenféle gondolkodásmódú ember használ. Legyen célcsoportod alfa, Z- vagy Y-generációs, jó eséllyel eléred itt is őket.


A TikTok hiteles

A TikTok lehetővé teszi a felhasználóknak és a vállalkozásoknak, hogy a legigazibb, legőszintébb önmaguk legyenek. A felhasználói tartalmak között megjelenő videók, amik nem egyértelmű sablonos reklámok, pozitív érzést kelthetnek a felhasználókban és márkánk hiteles benyomást tehet a nézőkre.


A TikTok interaktív

A TikTok olyan közösséget hoz létre, amely lehetővé teszi, hogy kétirányú párbeszédet folytathassunk a márkánk iránt érdeklődő emberekkel.


Nézzünk egy példát is!

Íme az Ivy & Twine (@ivyandtwine) márka, akiknek a TikTok felületén a legnépszerűbb videójuk már 6.5 millió megtekintéssel büszkélkedhet és 123 ezer követőt gyűjtött a profil.

A perthshire-i székhelyű Georgina Robertson 2019 szeptemberében indította el kézi készítésű gyertya- és szappanüzletét, az Ivy & Twine-t. Azután kapta az ihletet, hogy szeretett hobbiját üzletté változtassa, miután egy esküvőre ő készítette el az összes gyertyát. Amikor kitört a járvány, új módot kellett találnia ügyfelei elérésére, ezért a TikTok-hoz fordult. Az egyik legelső videója, amely az Ivy & Twine történetét mesélte el és bemutatta, hogyan készítette el a gyertyáit, virálissá vált, és több mint 6,5 millióan nézték meg. Jelenleg 123.000-nél is több követője van, és a világ minden tájára szállítja gyertyáit.


Így nyilatkozott márkája sikeréről: „Ezeken a csodálatos üzleti eredményeken túl a TikTok lehetővé tette számunkra, hogy bemutassuk a vállalkozásunk mögött meghúzódó kreatív utat, kapcsolatba léphessünk a kisvállalkozói közösség más vállalkozóival, és pozitivitást terjeszthessünk mindenki számára nehéz időszakokban.”


Ha Te is szeretnél sikereket elérni a TikTok-on, ajánljuk Neked az új generációs platformokat fókuszba helyező workshop-unkat!


bottom of page