top of page

A legfontosabb Instagram tudnivalók III.

Frissítve: 2022. aug. 5.


Az Instagram hazánkban az egyik lépnépszerűbb közösségi média platform, így márkaként meg kell vizsgálni, hogy célközönségünk aktív-e ezen a felületen. Amennyiben igen, fontos itt is jelen lennünk. Hogy hogyan? Útmutatónkból mindent megtudhatsz az Instagramról!


Megjelenés

A megjelenítések azt mérik, hogy Instagram felhasználói hányszor látják a tartalmat. Ezt az ismertségi mutatót gyakran összekeverik az eléréssel, amely a tartalmadat megtekintők teljes száma. Ha az Instagram megjelenítések száma magasabb, mint az elérése, az azt jelentheti, hogy az emberek többször is megnézik a tartalmat.


A fogyasztók 80 százaléka szerint a márka ismertsége miatt nagyobb valószínűséggel vásárolnak. Vagyis ha már hallottak rólad, ismernek, követnek, akkor jó esélyed van a konverzióra is.


Ügyfélút

Az Instagram sokkal több, mint egy figyelemfelkeltő csatorna, ahol csupán a márkaismertséget növelheted. Létrehozhatsz Instagram tartalmat, hogy támogasd az ügyfélút minden szakaszát. Csak annyit kell tenned, hogy megtaláld a megfelelő tartalmakat és ötvözd ezeket.


Ismerd meg közönséged!

A közönség preferenciái folyamatosan változnak. Megismerésük folyamatos feladata a márkáknak. A tartalom teljesítményének rutinszerű felülvizsgálata segíthet abban, hogy jobban megismerd követőidet is.


Folyamatosan tegyél fel kérdéseket és keresd ezekre a választ, így még jobbá téve stratégiádat!


A videók jobban teljesítenek, mint a fényképek? Az időszerű, popkultúrához kapcsolódó tartalmak érik el a legnagyobb hatást? Ezeknek a trendeknek az azonosítása segíthet új tartalmi ötletek kidolgozásában, amelyek a korábban bevált dolgokra épülnek.


Linkek

A linkekre leadott kattintások népszerű konverziós mérőszámok az összes közösségi média hálózaton, de az Instagram-on egy kicsit másképp kell kezelnünk ezeket. Az Instagram bejegyzések nem támogatják a hivatkozásokat. Az egyetlen hely, ahol használhatod, az a Bemutatkozásnál van, a profilodon, illetve most már a történeteknél is elhelyezhet bárki kattintható link matricát, nincs semmilyen kikötés, elvárás.


A Bemutatkozásnál érdemes egy link összesítőt elhelyezni, ahová a legfontosabb helyeket gyűjtjük, ahová szeretnénk, hogy a felhasználók eljussanak. Ilyen például a Linkt.ree, ami egyetlen univerzális linket generál és az érdeklődők ráklikkelve kiválaszthatják a listából, hová szeretnének eljutni. Itt külön irányíthatsz kiadványaidhoz, oktatásaidhoz, webshopodba, az akciós felületre, de akár az egyes social media profilokra is. Példaként nézd meg a mi Linkt.ree oldalunkat!


Ahol pedig lehetséges, a sztoriknál is linkeljünk, így megkönnyítve az emberek dolgát.


Pillanatnyi tartalom

A trendeket kihasználó tartalom (vagy a pillanatnyi tartalom, ha úgy tetszik) minden Instagram tartalomstratégia fontos része. Ez azt jelenti, ha egy éppen aktuális történésre reagálunk, hiszen az online térben és a valóságban is vannak olyan pillanatnyi momentumok, amik nagy hatással vannak, széles körben ismertek és elterjedtek, ám érdekességük pillanatnyi. Így ezekre a trendekre hamar le kell csapni, ha mi is szeretnénk kivenni a részünket.


Hogy folyamatosan képben légy az aktuális trendekkel, a közösségi meghallgatás (social listening) jelentheti a megoldást. Az ilyesfajta elemzések segítenek hamar feltárni az emberek meglátásait, véleményét, a trend sikerességét, így megkönnyíti a döntést, mi is beszálljunk-e. Ha adódik egy jó lehetőség, rendezzük át az ütemezett tartalmakat, hogy minél előbb megjelenhessen a pillanatnyi tartalom.


Új kezdeményezések, ötletek

Minden új kezdeményezés legfélelmetesebb része az indulás. Akár közösségi média versenyt tervezel, akár új fizetős stratégiát dolgozol ki, a sikerhez szükséges lépések felvázolása ijesztő lehet. Vedd ki az ismeretlen tényezőket az egyenletből azáltal, hogy döntéseidet Instagram elemzésekkel támasztod alá! Így máris kevésbé ijesztően fog mutatni a képlet.


Növekedés

Ha következetes organikus növekedésről van szó az Instagram-on, akkor igaz, hogy az út maga a cél. A stratégiának a felülettel párhuzamosan kell fejlődnie, így a munka soha nem fejeződik be. Ez teszi szórakoztatóvá – vagy éppen frusztrálóvá.


Inkább a második érzés érvényesül, amikor az, ami a múltban működött, hirtelen alulteljesít. Az Instagram folyamatosan új funkciókat vezet be, amelyek befolyásolják, hogy az algoritmus hogyan rangsorolja a tartalmat. Ha teljesítménycsökkenést észlelsz, változtatnod kell az eddigi stratégián!


Fizetett hirdetés

A fizetett reklámozás segíthet az organikus Instagram stratégia kiteljesítésében, mivel felgyorsítja a dolgokat. Az Instagram hirdetésekkel megkerülheted az algoritmust, hogy közvetlenül a célközönséget érd el.Te tudod, mire jó egy alkalmazás?

Egy alkalmazáson keresztül futtathatunk:

  • Facebook számára is szabályos nyereményjátékot,

  • tartalmak létrehozására ösztönözhetjük rajongóinkat,

  • adatbázist építhetünk,

  • további információkat tüntethetünk fel,

  • jegyeket / termékeket értékesíthetünk,

  • letölthető segédanyagokat kínálhatunk ki vagy

  • piackutatást vagy elégedettség-vizsgálatot folytathatunk.Instagram, TikTok, a BeReal, a Poparazzi, a Flive, MeWe, a Twitch vagy éppen a ClubHouse az újgenerációs közösségi média felületek kategóriájába sorolhatóak. Ezek a platformok teljesen más irányt képviselnek, mint a klasszikus közösségi média felületek, más nyelvezetet, kommunikációs stílust, tartalmakat és megoldási módokat igényelnek, amelyek ráadásul igencsak változnak, formálódnak.


Könyvünkben ezeket az újgenerációs platformokat, az influencer működéseket és az ehhez kapcsolódó gondolkodásmódokat vesszük górcső alá gyakorlati példákkal, esettanulmányokkal és KONKRÉT LÉPÉSEKKEL, amivel jobban megszólíthatod célcsoportodat ezeken a felületeken.

Érdekel?Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page