top of page

Vágj bele a közösségi kereskedelembe!


A közösségi kereskedelem nem szűnik meg - sőt még csak most jön el ideje igazán. A fogyasztók több mint kétharmada (68%) vásárolt közösségi oldalon 2021-ben – és ez a szám bizony csak növekedni fog.


Ne hagyd ki a lehetőséget Te sem: vágj be a közösségi média kereskedelembe még ma!


Hogyan? Cikkünk segít.


Gyűjts ihletet!

Kezdj el inspirációt keresni más márkáktól, akik közösségi kereskedelmet folytatnak. Lehet, hogy ez egy olyan márka, amelytől már vásároltál és kedveled. Talán egy versenytárs. Nézd meg alaposan a tevékenységüket! Mit csinálnak jól? Mi lehetne egy kicsit zökkenőmentesebb?


A másoktól való tanulás kulcsfontosságú minden új stratégia kialakításában, és rengeteg vállalkozástól lehet tanulni. A pozitív élményeket igyekezz beépíteni saját stratégiádba, a hibákat pedig próbáld meg kiküszöbölni.


Tanulj!

Nem csak mások példáiból tanulhatsz, de szakemberekkel is felveheted a kapcsolatot, akik segítenek eligazodni a közösségi média útvesztőiben. Biztos van olyan hiteles, megbízható szakember, akinek adsz a véleményére. Kérd a segítségét és hidd el, a profi tippeknek hála máris könnyebben és gyorsabban haladsz majd a célok felé! Egy kurzuson való rész vétel is jó ötlet lehet, ahol megtanulhatod profin kezelni a közösségi felületeket.


Határozd meg a közönséged!

Különböző helyeken különböző közönség gyűlik össze. Az ügyfelek azokon a platformokon vásárolnak, ahol a legjobban érzik magukat. Te tudod, hol a legaktívabb célcsoportod?


Azért is fontos ezt tudni, mert a stratégia annak fényében is alakul, hogy éppen melyik felületen kommunikálunk. Mindegyik közösségi médiának más előnyei, hátrányai és trükkjei vannak.


Fogalmazz meg világos célokat!

A világos célok és elvárások meghatározása döntő fontosságú minden típusú kezdeményezéshez, de elengedhetetlen az olyan feltörekvő trendekhez, mint a közösségi kereskedelem.


Először is fel kell ismerni a különbséget a közösségi média marketing és a közösségi kereskedelem között. A közösségi marketing arra koncentrál, hogy az emberek megismerjék a céget, a terméket és vásárolni akarjanak. A közösségi kereskedelem arra ösztönzi az ügyfeleket, hogy vásároljanak a közösségi média oldalon keresztül.

A közösségi marketing információs, míg a közösségi kereskedelem közvetlen bevételi forrás.


Ezt szem előtt tartva minden egyes stratégiát a passzoló mérőszámokkal kell mérni – még akkor is, ha ugyanaz a csapat kezeli mindkettőt. Miután megkezdted a tesztelést és a tanulást, módosíthatod az eszközöket, hogy még jobbá tedd kommunikációd.


A határokon túl

Félelmetes lehet, ha túlléped a saját magad által meghúzott határaidat. De ebben a felgyorsult e-kereskedelmi környezetben nincs lehetőségünk az önbizalomhiány luxusára. Muszáj megragadni az újdonságokat, a lehetőségeket és élni a közösségi média nyújtotta vásárlási funkciókkal.


bottom of page