top of page

4 fontos közösségi média tipp


#1 Ismerd meg a közönséged!

Közösségi média kampányodban a legfontosabb és legértékesebb szerep a közönségedé. Egy sikeres kampányhoz ismerned kell őket. Tudnod kell, hogy mi az, amit a legjobban kedvelnek szolgáltatásodban, hiszen ez a kulcs ahhoz, hogy reagáljanak, részesei legyenek kampányodnak.


Ahhoz, hogy megszerezd ezeket az információkat, kutatást kell végezned. Elsőként találd meg azt a közösségi média csatornát, ahol célközönséged a legtöbb időt tölti. Járj utána, hogy milyen témák foglalkoztatják őket, milyen hashtag-eket használnak, mi az a tartalom, amit megosztanak, vagy amihez még kommentálnak is.


#2 Kommunikálj!

Ha megmutatod a közönségednek, hogy érdekel a véleményük és foglalkozol velük, ők rámutatnak, hogy mi is az, amire igazán vágynak a szolgáltatásodon belül. Amint rájössz erre az információra, elindíthatod azt a média kampányt, amit nem fognak figyelmen kívül hagyni.


#3 Add át a termékedet rajongóid kezébe!

Ne feledjük, a közösségi média alapköve a közösség! Fontos, hogy ápold a kapcsolatot a rajongókkal, követőkkel.

Természetesen a végső cél az, hogy eladd a terméket és a márkát, de egy hatékony közösségi média kampány során nem ez az elsődleges. Ha erőlteted a termékeid értékesítését, az a közönséged elvesztéséhez vezethet.

Érd el, hogy maguktól alakítsanak ki sajátos kapcsolatot termékeddel. Kampányod során biztosítsd követőidnek azt a lehetőséget, hogy kreatív, egyedi esetleg vicces módon kifejezhessék véleményüket, érzelmeiket. Ezzel megalapozhatsz egy tartós, „személyes” kapcsolatot.


#4 Tudatosság

Mielőtt elindítanád kampányodat, tudnod kell, hogy mi a célod. Fontos azt is meghatároznod, hogy milyen eszközökkel, és hogyan éred el a célközönségedet. E nélkül, csak az erőforrásaidat pazarolod.


Ha további információkat keresel ebben a témában, tarts velünk a következő Facebook és/vagy Közösségi Média guru képzésünkön, amelyről itt találsz részletes tájékoztatást: https://www.kozossegi-media.com/kurzusok

3 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page