top of page

2022 legnépszerűbb dizájn trendjei a közösségi médiában I. rész

Frissítve: 2022. márc. 16.


A trendekkel való lépéstartás a közösségi média világában nem egyszerű feladat, viszont vállalkozásunk érdekében mindenképp ajánlott nyomon követni.


Az alábbi cikkben a vizuális megjelenést helyezzük a fókuszba, amely már rögtön az első benyomásnál kulcsfontosságú tényező. Fontos megjegyezni azonban, hogy az új dizájnelemek beépítése során sem szabad figyelmen kívül hagynunk márkánk vizuális identitását.


1. Floureszkáló színpaletta

A neonzöldtől a rikító sárgáig a fluoreszkáló színpaletták beszivárognak az Instagram minden szegletébe – tökéletesen magával vonzva a Z-generációt.

A fluoreszkáló színek 2022 egyik legmenőbb dizájntrendjei és szerencsénkre nagyon sokféleképpen használhatóak.

Ha Z generációnál idősebb a célközönséged, akkor se hagyd veszni ezt a trendet! Kísérletezz a színekkel finoman, például ékezetek, szövegkiemelések során vagy matrica ikonok használatával.


Hogy ezt a trendet még tovább vidd, párosítsd a neon árnyalatokat az évtized legmenőbb trendjével, a színátmenetekkel!


2. 60-as és 70-es évek

Ha minden alkalommal nosztalgiahullámot érzel, amikor végig lapozod a közösségi oldalakat, ne lepődj meg! Most mindenhol a 60-as és 70-es évek dizájnelemei köszönnek vissza! Ennek a trendnek az újrateremtéséhez gondolj a funky betűtípusokra, a sakktábla részleteire, a flower-power ikonra, mint a világ megváltoztatásának eszközére.


A mókás csavar érdekében kísérletezz a rágógumi rózsaszín, az égszínkék és az avokádó zöld klasszikus színvilágával!


3. Kontrasztos betűtípusok

A tipográfiai stílusok keverése nem újdonság – 2022-ben azonban ez az irány még tovább fog terjedni. Idén a trend lényege a más-más betűtípus hozzáadása egyetlen szóhoz vagy mondathoz. Az eredmény friss, szórakoztató és lázadó.


4. Maximalista stílus

Az első számú szabály, hogy szegd meg a szabályokat! Dobj ki mindent, amit a színelméletről tudsz, mert 2022-ben a maximalista stílus óriási dizájntrend lesz. Maxold ki a telítettséget, csak semmi fehér szín! Gondolj a furcsa illusztrációkra, a pop art-stílusú utalásokra és az ellentétes mintákra! Ha ez felkelti közönséged figyelmét, akkor jó úton haladsz!

5. Felhőmotívumok

A felhőmotívumok mindenhol megtalálhatók a közösségi médiában, az Instagramtól kezdve egészen a Pinterestig. Hogy miért? Aranyosak, játékosok és tökéletes vizuális figyelemfelkeltést kölcsönöznek bármilyen terméknek vagy szöveges tartalomnak!

Ennek a trendnek az alkalmazása is rendkívül sokoldalú.


Valósághű, 3D-s modellezések, pixeles, egyszerű körvonalak; nincs helytelen megközelítés, ha felhőmotívumok használatáról van szó! Határ a csillagos ég!
Tarts velünk, hiszen a blogcikk második részében további öt dizájntrendet mutatunk be! Addig is próbáld ki valamelyiket!


Szeretnéd Te is saját magad, profin kezelni márkád közösségi média felületeit? Tanulj tőlünk!


Forrás:

9 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page