A közösségi média botránykönyve

Az online felületeken szemvillanás alatt terjedhetnek a konfliktusok.

 

Elég egy át nem gondolt gyors, vagy éppen egy megfelelő, de túl késői válasz és arra eszmélünk, hogy már a sajtó foglalkozik velünk, a vásárlók bojkottot hirdetnek, az árbevételünk pedig csökken.

Ugye Ön sem szeretne ilyen képeket cégéről?

Emlékszik a Wellamarinos sztorira?

 Amikor két influencer megtámadott egy négy csillagos balatonparti szállodát és alig fél óra leforgása alatt több, mint 2.500 negatív kommentet irattatak követőikkel a hotel Instagram-csatornájára, később pedig a Facebook oldalát is támadni kezdték...

Mit tenne,

ha ilyen képekkel lenne TELE

az oldala egyik pillanatról a másikra?

A Közösségi média botránykönyve című új könyvünkben megmutatjuk válaszunkat, a válaszhoz vezető pontosan kimért és megtervezett utat, s ennek eredményét, amely miatt nem csupán országos sajtómegjelenést és felelős influencer programot indítottunk, hanem rengeteg új szállóvendéget is köszönthetett a hotel. 

Emellett pedig 57 ügynökségi nevezésből a KREATÍV Influ díján a 11 tagú szakmai zsűri ARANY díjat adományozott egyedüliként számunkra olyan kampányokat megelőzve, mint például a Pepsi Vloggerőpróba, Mirinda Hide & Seek, az ÁRKÁD Shopping Voice, a Milka Oreo, a Lay's Mosoly, vagy a Beiersdorf Focistafeleségek újragondolva.

 

2013-ban több hír is napvilágra került, miszerint Majka videóklipjét letörölte a YouTube vagy éppen nem fizet jogdíjat az énekesnek. De vajon miért? És mi volt a probléma a videóklippel?

Az első Twitter-forradalom a 2009-es iráni elnökválasztás kapcsán történt. Bár Mahmud Ahmadinezsád győzött a választásokon, ellenfelei mégis csalással vádolták. Miután az eredmények megsemmisitésére és a választások ismételt kiírására nem került sor, Facebookon és Twitteren szerveződött tüntetéshullám kezdődött. A közösségi médiának azonban nem csupán a tiltakozók, hanem az állami vezetők is hasznát vették, amikor profil alapján beazonosították a tüntetőket...

A közösségi média felületek talán legelső legnagyobb vihart kavart nemzetközi konfliktuskezelése a Nestlé és a Greenpeacepárharcában valósult meg.

A Nestle esetében egy 2 nap alatt megoldott – azonban rosszul kommunikált - közösségi médiakampányról beszélhetünk.

Ingyen szállás vs. elmés visszavágás

Elle Darby, írt a White Moses Cafe hotelnek, hogy több napos szállásért és ellátásért cserébe, szívesen gyárt tartalmat. A hotel viszont olyannyira nem látta az ötlet értelmét, hogy nyilvános Facebook posztban vágott vissza - többször is a vloggernek, végül pedig kiszámlázta neki az előidézett elérésnövekedés árát. 

Fellépni vagy nem fellépni - ez itt a kérdés, illetve esetünkben nem, mert nem tisztünk állást foglalni abban a kérdésben, hogy egy zenekar felléphet-e, fellépjen-e bármilyen rendezvényen vagy sem. 

Közösségi média szempontból viszont annál inkább érdemes foglalkozni a kérdéssel, merthogy 2016-ban valaki betaggelte a Quimby posztjánál, hogy a zenekar Fidesz és Orbán Viktor társaságában volt Tusványoson.

Pár hete került reflektorfénybe egy eset, amely megmutatta, hogy nem szabad elsőre elhinnünk mindent a közösségi média felületeken. A turisták csodálatos képeket látnak a Balin található Lempuyang templomról, ám nagyot kell csalódniuk, amikor célbaérnek. Egy hölgy a Twitteren osztotta meg kiábrándultságát...

A vállalatok egyre inkább látják, hogy a közösségi média megkerülhetetlen, viszont az oldalak kezelése nem mindig egyszerű feladat. Elég csupán egyetlen rossz mozdulat és elindíthat egy lavinát is. Ez alól nem kivételek a nagyvállalatok és világmárkák sem, hiszen a legnagyobbak is hibázhatnak. Mutatunk pár tanulságos esetet.

A kötetben közel

150 megtörtént magyar és nemzetközi esettanulmány szerepel minden szektorból.

Melyik jobb megoldás Ön szerint?

Végignézzük részletesen!

1/5

A kozossegi-media.com és a The Social Media Academy legújabb könyvében 

a konfliktusok típusai, terjedése, kezelési, megelőzési módjait közel 150 esettanulmányon és számos feladaton keresztül mutatjuk be.

 

Olyan területeket érintünk, mint a social media platformokon megjelenő

vállalati, munkahelyi, magánéleti, vis maior, technikai okokból adódó vagy éppen közéleti / politikai konfliktusok, de

a trollok, az influencekerek, a nyereményjáték-vadászok, az Instagram-"fake" beszállítók, az általuk okozott konfliktusszituációkkal és ezek megtalálásával is egy-egy fejezetben foglalkozunk.

JELLEMZŐK:

- 374 oldal

- Kötés: füles, kartonált

- ISBN: 5 901234 123457

A KÖNYV ÁRA:

- 4.800,- Forint + 1.700,- szállítási költség

- 2019. október 31-ig  4.800,- Forint szállítási költséggel együtt

 
 

Könyvmegrendelés​ / jegy vásárlása előadásra 

​Az űrlap kitöltésével megrendeli a kiválasztott könyve(ke)t vagy az előadáson való részvételt biztosító jegyet. A jegy átruházható!

A "PSD2" EU rendelet alapján 2019. szeptember 14-étől törvényileg kötelező alkalmazni a fizetési szolgáltatóknak az úgynevezett erős ügyfélhitelesítést, emiatt rendelkeznie kell PayPal fiókkal a fizetéshez, ellenkező esetben az átutatlást javasoljuk. Az átutalást követően 7 napon belül szállítjuk a könyve(ke)t.

Ez a megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, mely fizetési kötelezettséggel jár és amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ában foglaltak megfelelően irányadóak. A szerződés a távollevők között kötött szerződésekről szóló 1999. (II.5.) Kormányrendelet hatálya alá tartozik.​

Ennek értelmében az elektronikus úton leadott megrendelések esetén a megrendelő 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől. Elállási szándékodát a megrendeléstől számított 14 napon belül e-mailben jelezheti a az info@kozossegi-media.com email címen. A szerződést a regisztráció kitöltésével a Klausz Social Group Kft.-vel köti ( (8200 Veszprém, Kőhíd u. 1.). Cégünk maradéktalanul alávetette magát a vonatkozó rendeleteknek, jogszabályoknak, illetve az egyéb törvényi előírásoknak.

Felhívjuk figyelmét, hogy a posta az első kiszállítástól számítva 10 munkanapig őrzi a csomagot és 2 alkalommal kisérli meg a kiszállítást. Amennyiben nem veszi át csomagját, a posta 1.000,- Forintos visszaszállítási díjat számol fel. Amennyiben igényt tart az át nem vett könyv(ek)re, az Oktogonon vagy Veszprém belvárosában személyes átadást követően 1.000,- Forint ellenében át tudjuk adni.

 

©2019 

Klausz Social Group Kft.,

klausz Melinda e.v.

A The Social Media Academy együttműködő partnere

és kivitelező csapata a többszörösen szakmai díjazott 

kozossegi-media.com.