K. Klarissza

2022. jún 2.3 perc

Hogyan növeld Instagram követőid számát?

Instagram fiókod a megfelelő követőket vonzza? Szeretnéd tudni, hogyan lehet olyan közönséget építeni, akik nem csak a követőddé, de a vásárlóddá is válnak? Ebben a cikkben megismerheted a legjobb tartalomtípusokat, amelyekkel elkötelezett és hűséges követőket szerezhetsz. Ahhoz, hogy növeld követőid táborát, fontos, hogy megtaláld a megfelelő tartalmakat a profilodra és a legjobb, ha minden tartalomtípust bevetsz a siker érdekében! Ehhez azonban nem árt tudni az egyes tartalomtípusok erősségeit. Az alábbiakban erről olvashatsz.

Instagram Reels

Többnyire rövid formátumú tartalmak, mindössze 5-20 másodpercesek és sok olyan felhasználót is elérhetsz általuk, akik még nem követik a vállalkozásodat. Az algoritmus így van beállítva, hiszen a felhasználók rákattintanak egy Reels-re, majd görgetnek tovább a következőre és így tovább.

Tehát az Instagram Reels az egyik legjobb módszer az új emberek eléréséhez. Ez persze korántsem egyenlő az elköteleződéssel, de általa olyan felhasználóknak is megmutathatod vállalkozásod, akik még nem ismerték.

Hírfolyam bejegyzések

Ezt most válasszuk külön a videós tartalmaktól, tehát csak egy kép vagy képgaléria (carousel) szintjén vizsgáljuk. Ezek a tartalmak már sokkal inkább szólnak a jelenlegi követőidnek és csak kevés új felhasználó fog találkozni velük.

Fontos, hogy itt is tartsd szem előtt a megfelelő minőséget, mind a poszthoz tartozó kép(ek) és mind a szöveg tekintetében. Akár egy motiváló idézetet, akár egy kulisszatitkot osztasz meg követőiddel, törekedj az értékadásra! Ha ezt ők továbbosztják a saját történetükben, még több emberhez érhetsz el organikusan!

Instagram videó

Az Instagram videó egy hosszú formátumú tartalom, mely segítségével igazán belemélyedhetsz és segíthetsz a követőidnek vállalkozásod megismertetésében. Ez tehát főként arra szolgál, hogy elérd a már meglévő követőidet és mélyítsd velük a kapcsolatot.

Tökéletes arra, hogy részletesebb termékbemutatókat készíts, tippeket ossz meg, vagy válaszolj követőid gyakran felmerülő kérdéseire.

Instagram történetek

Az Instagram történeteken keresztül még mélyebbre építheted a személyes kapcsolatot követőiddel. Mivel az Instagram történetek valójában csak a követőidnek jelennek meg, ez az egyik legjobb hely arra, hogy ápold és építsd a kapcsolatot a potenciális ügyfelekkel.

Természetesen vannak átfedések az egyes tartalomtípusok között, azonban általános szabályként elmondható, hogy az Instagram Reels-ek a figyelemfelkeltésről szólnak, a videók és a képes bejegyzések a megosztások megszerzéséről és az emberek eléréséről, az Instagram történetek pedig a közönségről és a potenciális ügyfelekről való gondoskodásról szólnak.

Hogyan hozz létre olyan Instagram tartalmat, amely ösztönzi az elköteleződést?

  • Kérdezd közönségedet!

Az elköteleződést kiváltó tartalom létrehozásának legnagyobb meghatározó tényezője a jó téma és annak ismerete, hogy a célközönség mit szeretne látni.

Merj kérdezni a közönségedtől! Egyszerűen csak kérdezd meg őket és tudni fogod, hogy miről szeretnének olvasni, mi érdekli őket és mi az, amit hiányolnak a bejegyzéseidből. Az ezekre a kérdésekre adott válaszokat rövid tartalommá alakíthatod. Mivel közönséged érdeklődik a téma iránt, biztos nagy sikert fogsz aratni az ilyen típusú bejegyzésekkel.

  • Tervezz előre!

Egy másik dolog, amit megtehetsz annak érdekében, hogy tartalmaid lebilincselőek legyenek, ha a a bejegyzéseidet előre megtervezed. Ez különösen akkor lehet hasznos, ha videókat vagy Reels tartalmakat készítesz.

Érdemes legalább vázlatosan feljegyezni, hogy miről szeretnél beszélni, így elkerülheted azt a zűrzavart és izgulást, ami a rögtönzésből ered.

  • Már a videó elején ragadd meg a figyelmet!

Győződj meg arról, hogy már a videód eleje tartalmaz olyan dolgot, ami valóban megragadja a közönség figyelmét az első néhány másodpercben. Így a közönség azonnal tudja, mit kap és van miért néznie.

Ez persze nem csak az Instagram Reels-re vagy a videókra vonatkozik, hanem a képes bejegyzéseid szövegének elejére is. Az első néhány szó vagy az első másodperc lesz a legfontosabb a közönség figyelmének megragadása szempontjából.

Alakítsd Instagram követőidet ügyfelekké

Amikor az Instagramon történő értékesítésről van szó, a vállalkozások azokra a dolgokra kell összpontosítaniuk, melyek relevánsak a célközönség számára. Más szóval, ha termékeket árulsz, emeld ki a termék használatának előnyeit. Ha szolgáltatást adsz el, emeld ki, hogy szolgáltatásod milyen hatással lenne valaki életére vagy vállalkozására.

Az emberek többet akarnak tudni, mint a termékeid vagy szolgáltatásaid jellemzőinek és árainak listája. Azt akarják tudni, hogy ezeknek a dolgoknak a megvásárlása milyen hatással lesz az életükre. Az Instagram pedig egy olyan hely, ahol az emberek más szemével látják a világot.

A Te vállalkozásod jelen van az Instagramon?

Forrás:

https://www.socialmediaexaminer.com/growing-an-instagram-following-that-converts/

    310
    0