vikisaringer

2022. nov 14.3 perc

Tippek karácsonyi kampányaidhoz II.

Karácsonykor kreativitásoddal és ötleteiddel kitűnhetsz a tömegből és sikereket érhetsz el közösségi média kampányaiddal. Azonban nem is olyan egyszerű végiggondolni, mi az, ami az ünnepi szezonban érdekes lehet a felhasználóknak. Az első részben már megosztottunk 3 tippet, most pedig még gyűjtöttünk pár további ötletet, amik kiindulópontként szolgálhatnak bejegyzéseidhez és vizuális tartalmaidhoz.

Vágjunk is bele!

4) Ajándékötletek

Az ajándékkalauzok az ünnepek alappillérei. A karácsony pedig hivatalosan is az ajándékozás ünnepe. Sok vásárló a közösségi médiához fordul termékajánlatokért, tehát az ünnepi ajándékötletek ajánlását hiba lenne kihagyni!

Sőt, akár még tovább is vihetjük eggyel az ajándék útmutatót, mert egyes felületeket már direkt módon vásárolhatnak is az emberek. A közösségi kereskedelem egyre népszerűbb és a feszült, karácsony előtti ajándékvásárlós rohangálásban nincs is jobb, mint egy helyen meglelni a legjobb ötleteket és pár kattintással már meg is rendelni. Otthonról, kényelmesen, biztonságosan és a lehető legstresszmentesebben. Az idei ünnepi szezonban mindenkinek szüksége lesz egy kis stresszmentesítésre. Így amennyiben már van Facebook és Instagram boltod, vagy már régóta halogatod a beállításukat, használd ki ezt a lehetőséget is!

Hogyan szerezhetsz forgalmat ajándék útmutatóidnak? A képgalériák, a diavetítéses videók, az infógrafikák, a képgalériák és a rövid, tartalmas videók mind jó választásnak bizonyulhatnak. Ha ezeknek egyvelegét használod, akkor még jobb esélyeid vannak arra, hogy az emberek szívesen megnézzék ajánlásaidat.

Ha bevetsz hirdetéseket is, akkor mindenképp olyan linket válassz, amely azonnal az ajánlatokhoz viszi a vásárlókat. Az emberek nem szeretnek plusz köröket futni. Rövid, tömör szövegezés, figyelmet megragadó vizuális tartalom és egy pontos, direkt link – talán ez a leginkább vásárlóbarát módszer.

Minden közösségi média platformnak van egy sajátos iránymutatása a képméretre, a videó méretére, a képarányra, a fájlméretre és így tovább. Igen, újrahasznosíthatod a tartalmat a különböző platformokon, de optimalizálás nélkül nem érdemes.

5) Karácsonyi témájú termékmarketing

Még ha nem is ajándék útmutatókat készítesz, olyan tartalomra van szükséged, amely összeköti termékedet az ünnepi időszakkal.

Hozz létre egy narratívát, amely elmondja az embereknek, hogy a karácsony nem lesz annyira különleges anélkül, hogy terméked/szolgáltatásod is részese lenne valamilyen módon. Az egyik legjobb módja ennek, ha vizuálisan is megmutatod nekik, mire gondolsz: nincs szükség a képzelőerőre, ha kész tények elé állítod az embereket!

6) Karácsonyi kiárusítási kampányok

Mindez az értékesítési kampányokról szól – amin az ünnepek miatt tanácsos picit módosítani. Nyilvánvalóan szeretnéd, ha az ügyfelek tudnák, mi az, ami kedvezményesen beszerezhető.

Mindezt megoszthatod, miközben megőrzöd a szezonális esztétikát a következő lépésekkel:

· Válassz karácsonyi színeket és betűtípusokat az értékesítéshez kapcsolódó kreatívok megtervezéséhez!

· Győződjön meg róla, hogy a márka vizuális identitása és az Instagram esztétika passzoljon!

· Használd ki az ünnepi időszak vizuális elemeit!

· Kísérletezz interaktív tartalomformákkal, például GIF-ekkel, videókkal és infografikákkal egy kis változatosság érdekében!

7) GIF-ek

Ma már ez egy önálló tartalomforma, amely nagyszerű lehetőség egy kicsit feldobni kommunikációnkat. Használható például karácsonyi üdvözletként, követőid bevonására, vagy csak a hírfolyam megfűszerezésére.

8) Mémek

Ha már a megosztható tartalmakról beszélünk, hogyan felejthetnénk el a mémeket? Az ünnepek szórakoztatóak, igaz? És mégis mi szórakoztatóbb a mémeknél? Igen, ünnepi témájú mémekkel fűszerezheted hírfolyamodat és megmutathatod az embereknek márkád játékos, humoros oldalát.

Fontos, hogy tartsd szem előtt, mi illik márkád stílusához, értékrendjéhez, ebbe beleférnek-e a mémek és ha igen, milyen típusú mémek. Akár teljesen egyedi vicces képeket is készíthetsz, a lényeg egy jó ötlet.

9) Játékok, nyeremények, ajándékok

Végül, de nem utolsósorban, játékokkal és nyereményekkel tökéletes karácsonyi közösségi média posztokat készíthetsz. Növelheted az interakciót, miközben vissza is adsz a közönségnek. Új közönségekre is szert tehetsz egy jól kitalált játékkal.

A játék tervezésénél vissza kell térnünk az arra irányuló erőfeszítéseinkre, hogy bejegyzéseinket ünnepi hangulatban tartsuk. Tehát magától értetődik, hogy ezeknek a posztoknak is ugyanazoknak a szabályoknak kell megfelelniük. A színsémától kezdve a képekig összhangban kell lennie a karácsonyi kampány vizuális identitásával. Legyen a cél egy következetes kampány létrehozása!

A karácsonyi marketing nagyon fontos dolog, és ma már egy alapvető lépés minden márka számára. A kisvállalkozásoktól a nagy márkákig mindenki igyekszik bevonzani célközönségét, és értékes kapcsolatot teremteni velük. Tehát minden trükkre szükséged van, hogy kitűnj a többiek közül!

Te melyik tippjeinket veted be idén?

Forrás: https://www.kimp.io/christmas-social-media/

    200
    0