K. Klarissza

2022. okt 3.3 perc

A hirdetés kreatív tartalma

Hozz létre lenyűgöző hirdetési látványelemeket! Ugye Te is ezt szeretnéd? Most megmutatjuk, mire figyelj! A hirdetésben szereplő kép vagy videó az első, amire a potenciális vásárló felfigyel. Vagyis elsősorban a kiválasztott látványvilág győzi meg őket arról, hogy megismerjék a vállalkozásunkat, megnézzék a termékeinket/szolgáltatásainkat, vagy inkább tovább görgessenek. A Meta Ads Managerben elérhető összes hirdetésformátum (kép, videó, carousel, azonnali élmény és gyűjtemény) képeket és videókat használ. Nézzük meg közelebbről, milyen lehetőségek állnak rendelkezésünkre a képek létrehozásához vagy megtalálásához.

Saját fotók készítése

Semmibe sem kerül képeket készíteni saját mobileszközünkkel, de annál inkább hatásosak! Válassz vagy hozz létre képeket, amelyek elmondják, miért egyedi a vállalkozásod, termékeid vagy szolgáltatásod!

Jó minőségű stock fotók használata

A Hirdetéskezelőben több ezer kiváló minőségű stockfotót találhatunk, amelyeket szabadon felhasználhatunk a létrehozott hirdetéseinkben. Ez egy nagyszerű lehetőség, mert ingyenes, ugyanakkor a fotók jó minőségűek.

Videós tartalmak létrehozása telefonnal

A legtöbb ember mobilon tekinti meg a hirdetéseket, ezért mindenképpen célszerű függőleges videókat készíteni a hirdetésekhez.

Konzisztens látványelemek létrehozása tartalomnaptárral

A Meta Business Suite tartalomnaptárának segítségével egy helyen tekintheted meg és ütemezheted a tartalmaidat. A tartalmi naptár segítségével összehasonlíthatjuk a hirdetések látványvilágát, így biztosítva, hogy összetartó élményt hozzunk létre követőink számára.

Készíts fényképeket és videókat telefonoddal!

A hirdetők időnként azt feltételezik, hogy kizárólag nagy költségvetéssel lehet nagyszerű tartalmakat készíteni, de hatékony és vonzó médiaelemeket a telefonunk segítségével is könnyedén létrehozhatunk.

Amikre érdemes figyelni:

  • Legyen mobilra optimalizálva

Ellenőrizd a képarányt, hogy megbizonyosodj arról, hogy fotód vagy videód ideális mobilon történő megtekintéshez. Továbbá győződj meg a fotón/videón lévő szöveg olvashatóságáról is!

  • Legyen egy fókuszpont

Ha egyetlen fókuszpont van a hirdetésben, az ügyfelek könnyebben felismerik a vállalkozást vagy a terméket.

  • Emeld ki, hogyan használható a termék vagy a szolgáltatás

Fontos, hogy említsük meg, ha egy termék több színben, vagy egy szolgáltatás több típusban is létezik.

  • Hozz létre egységes megjelenést és hangulatot

Ha egységes megjelenést és hangulatot alakítunk ki egy vállalkozás számára, az emberek könnyebben felismerik azt. Használd ugyanazt a szűrőt, színkorrekciós technikákat és vágási stílust minden képen, hogy egységes megjelenést és hangulatot teremts.

  • Koncentrálj a termékre vagy szolgáltatásra

Ha szükséges, méretezd át a fotót, a lényeg, hogy az adott termék vagy szolgáltatás egyértelműen legyen megjelenítve a fotón/videón.

  • Győződj meg róla, hogy a márka jól látható

Ez felismerhetővé teszi a hirdetéseket. Például használj egységes logót minden fotónál!

Készíts kiváló minőségű videókat

  • Gyorsan hívd fel a felhasználók figyelmét

Mutasd meg a termékedet vagy üzleti üzenetedet az első három másodpercen belül, hogy a felhasználók figyelmét megragadd és emlékezzenek is rá!

  • Ne csak a hangra alapozz

A felhasználók nagy része kikapcsolt hanggal nézi a videós posztokat, hiszen sokan tömegközlekedés vagy várakozás közben mobiloznak. Ezért érdemes a videós hirdetéseknél nem csak a hangra alapozni, hanem szövegeket, grafikákat és feliratokat is hozzáadni.

Ezzel nem csak színesebbé teszed a videódat, de azon felhasználók számára is egyértelművé teszed a posztodat, akik hang nélkül nézik.

Tedd professzionálisabbá fotóidat és videóidat

  • Hozz létre egy otthoni stúdiót

Csupán már néhány eszközzel létrehozhatsz egy olyan otthoni stúdiót, amely nagy mértékben javíthatja a telefonnal készített fotóid és videóid minőségét.

Használhatsz például mini állványt, természetes megvilágítást, különféle dekorelemeket, így még professzionálisabbá teheted a hirdetések során alkalmazott fotóidat és videóidat.

  • Használj különféle alkalmazásokat

Számos ingyenes alkalmazás létezik, amellyel szerkeszthetjük a fotóinkat, videóinkat az egységes megjelenés és hangulat érdekében.

A Mojo segítségével például statikus képeket alakíthatunk dinamikus videókká, a Videoshop pedig fényképek és videók kombinálására, videók átméretezésére és szerkesztésére alkalmazható.

Továbbá a Canva az egyik legsokoldalúbb fotószerkesztő, melyben számos funkció ingyenesen is elérhető. Érdemes kipróbálnod őket!

Most, hogy tudjuk, hogyan hozhatunk létre vonzó hirdetést a Hirdetéskezelőben, készen állunk a közzétételre. A következő cikkben tovább haladunk és megnézzük, hogyan használhatjuk a Meta Pixelt hirdetési stratégiánk optimalizálására.

Forrás:

https://www.facebookblueprint.com/student/activity/212755

    240
    0