Klausz Melinda

2022. jan 24.4 perc

Mi a teendő, ha a hirdetésedet elutasították? (LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE)

Frissítve: 2022. márc 18.

Ha egy hirdetést elutasít az oldal, mindig meg KELL nézned, mi történt pontosan és lépned kell, ha nem szeretnéd, hogy a fiókminőséged romoljon. A hirdetések elutasításakor e-mailben értesítés küld erről a Facebook (amennyiben engedélyezted az értesítéseket). és elirányít a Fiók minősége területre, ahol tájékozódhatsz az elutasítás okáról.

Ez alapján eldöntheted, hogy szeretnél-e élni az alábbi lehetőségekkel:
 

  • Módosíthatod a hirdetésedet vagy létrehozhatsz egy újat, amely megfelel a szabályzatoknak.

VAGY

  • Ha nem tartod indokoltnak az elutasítást, kérhetsz új ellenőrzést.

Megjegyzés: Ha szeretnéd megtekinteni, hogy milyen e-mail-címre küldik a hirdetéseidről szóló értesítéseket, nyisd meg a Fizetési beállításokon belül a Vállalkozás adatai területet a Hirdetéskezelőben.


 

 
Hirdetés módosítása vagy új hirdetés létrehozása
 

Ha azért utasították el a hirdetésedet, mert nem felelt meg a Hirdetési szabályzatoknak, a szabályellenesség jellegétől függően megoldhatod a problémát azzal, ha módosítod a szabályzatot sértő elem(ek)et – például a képet, videót, szöveget, célzást vagy érkezési oldalt.


 
Nem minden hirdetéstípust lehet módosítani. Ha nem tudod vagy nem akarod módosítani a hirdetést, újat is létrehozhatsz. Az elkészült hirdetést mindkét esetben új hirdetésként kezeli a rendszer.

Így tudod módosítani a hirdetésedet:

  1. Nyisd meg a Hirdetéskezelőt.

  2. Válaszd a Hirdetések elemet.

  3. Jelöld be a módosítani kívánt hirdetések melletti jelölőnégyzetet.

  4. Válaszd a Módosítás lehetőséget.

  5. Megnyílik az oldalsó panel, ahol módosíthatod a hirdetésedet.

    • A hirdetés nevének módosításához töröld az aktuális nevet, és írj be egy új nevet a szövegmezőbe.

    • Az oldal megváltoztatásához válassz egy másik oldalt a legördülő menüből.
       
      Megjegyzés: Nem módosíthatod az oldalt olyan kampányhoz tartozó hirdetésnél, amely az Elérés célt használja. Ebben az esetben hozz létre másodpéldányt a hirdetésedet tartalmazó hirdetéssorozatból, módosítsd az oldalt a másolt hirdetéssorozatnál és hirdetésnél, majd tedd közzé.

    • A kép vagy a videó megváltoztatásához kattints a Módosítás gombra a „Hirdetés kreatív tartalma” területen, majd válaszd a Média módosítása lehetőséget. Válassz egy másik képet vagy videót, majd válaszd a Tovább gombot. Itt optimalizálhatod a kreatív tartalmadat, majd a Kész gombra kattintva mentheted az új médiatartalmat.

    • Ha konkrét elhelyezésekhez szeretnéd testre szabni a képedet vagy a videódat, mutass rá a kurzorral a módosítani kívánt elhelyezéscsoportra, majd kattints a ikonra. Az elhelyezéscsoportok módosításával testre szabhatod a képeket vagy a videókat olyan elhelyezések csoportjainál, amelyek azonos ajánlott oldalarányt használnak. Ha egyetlen elhelyezéshez szeretnél testre szabni egy képet vagy videót, kattints a ikonra a csoport összes elhelyezésének megjelenítéséhez, majd kattints a ikonra a módosítani kívánt elhelyezésnél.

  6. A változtatások közzétételéhez válaszd a Közzététel lehetőséget. A változtatások mentéséhez és későbbi közzétételéhez kattints a „Bezárás” gombra.


 
Az elutasított hirdetés ismételt ellenőrzésének kérése

Ha úgy véled, hogy a rendszer alaptalanul utasította el a hirdetésedet, a Fiók minősége lapon kérheted a döntés felülvizsgálatát. Így tudsz ismételt ellenőrzést kérni:

  1. Lépj a Fiók minősége felületre.

  2. Kattintással kiválaszthatod azt a fiókodat vagy katalógusodat, amelyben az elutasított hirdetések vannak.

  3. Válaszd ki azokat a hirdetéseket, hirdetéssorozatokat vagy kampányokat, amelyeket szerinted tévesen utasított el a Facebook.

  4. Kattints az „Ismételt ellenőrzés kérése” gombra és válaszd a „Beküldés” lehetőséget.

A kért ellenőrzés állapotát bármikor ellenőrizheted a „Fiók minősége” felületen.
 
Ha megváltoztatják a döntésüket a Facebooknál, a hirdetésed ugyanolyan állapotba kerül, mint a kampányod. Fontos tudni, hogy ha a hirdetésedre vonatkozó eredeti döntést visszavonják ilyenkor, és a kampányaid aktívakká válnak, a hirdetésed pedig automatikusan elkezd megjelenni.

Ha a hirdetésedet újra elutasítják, az elutasítás véglegessé válik, és ugyanerre a hirdetésre nem kérhetsz újabb ellenőrzést.
 

 
Fontos megjegyezni, hogy ha egy hirdetés ismételt ellenőrzését kéred, az nem befolyásolja a pozíciódat a Facebookon.
 

Hirdetési szabályok

A hirdetések elutasításánál nyomos indok a Hirdetési szabályzatban található információk és előírások nem betartása.

Ellenőrizd a Hirdetési szabályzatban, hogy milyen típusú hirdetések nem engedélyezettek a Facebookon.

Íme a hirdetési szabályzat vonatkozó pontjainak listája, amelyek problémát jelenthetnek hirdetési tevékenységeid során:

  • Személyes tulajdonságok: A személyes tulajdonságokra utaló hirdetéseket tiltó rendelkezések a Facebook hirdetési szabályzatában, amelyek kiterjednek a személyes tulajdonságokra vonatkozó feltételezések elkerülésének lehetőségeit taglaló információkra.

  • Szenzációhajhász tartalom: A szenzációhajhász tartalmakat, és azon belül a sokkoló, szenzációhajhász, uszító vagy szélsőségesen erőszakos tartalmak elkerülésének lehetőségeire vonatkozó információkat tiltó rendelkezések a Facebook hirdetési szabályzatában.

  • Covid-19: A Facebook hirdetési szabályzatának rendelkezései a Covid-19 járványra, illetve az átmenetileg korlátozott vagy tiltott termékekre és tartalmakra vonatkozóan.

  • Kriptovaluták: A Facebook kriptovaluta-termékekre vonatkozó hirdetési szabályzata, ami kiterjed bármilyen a kriptovaluta-hirdetések futtatásának lehetőségeire vonatkozó információkra.

  • Társkeresés: A Facebook hirdetési szabályzata a társkereső szolgáltatási hirdetésekre vonatkozóan.

  • Kábítószer- és alkoholfüggőség kezelését végző intézmények: A Facebook kábítószer- és alkoholfüggőség kezelésére vonatkozó hirdetési szabályzata, amely kiterjed az ilyen hirdetések futtatásának lehetőségeire vonatkozó információkra is.

  • Online játékok és szerencsejátékok: A Facebook online játékokra és szerencsejátékokra vonatkozó hirdetési szabályzata, amely kiterjed az online játékokat és szerencsejátékokat népszerűsítő hirdetések futtatásának jogosultságával kapcsolatos információkra.

  • Személyes egészségi állapot: A Facebook hirdetési szabályzatának tiltó rendelkezései a negatív önképet vagy irreális, meglepő elvárásokat sugalló hirdetésekkel szemben.

  • Társadalmi kérdések, választások vagy politika: A Facebook hirdetési szabályzata a társadalmi kérdésekről, választásokról vagy politikáról szóló hirdetésekre vonatkozóan.

A hirdetésedre vonatkozó további szabályok

Érdemes átnézni az alábbi listát is, ugyanis minden felületre is vonatkoznak külön-külön szabályok.

Forrás: Facebook

    290
    0