top of page

Egyszerűbbé válik a Facebook adminok tevékenysége

A Facebook nemrég saját blogjában közölte, hogy ismét egy újítással könnyítik majd az adminok dolgát. Mivel már több, mint 50 millió aktív vállalkozás van jelen Facebookon a könnyebb ügyfélkapcsolat felvétele érdekében, és az elmúlt évhez képest megduplázódott a vállalatoknak küldött üzenetek száma a felületen, érthető, hogy valami könnyítésre volt szükség. Ezekkel az újításokkal átláthatóbb lesz az adminok számára mindenfajta kommunikáció, legyen szó privát üzenetről, vagy bejegyzés alatti hozzászólásról. De miről is van szó pontosan? Mutatjuk!

Nemrégen jött be az az újítás, hogy a vállalatoknál látható, ha azok gyorsan válaszolnak a nekik küldött üzenetekre. (Ez fontos lehet, hiszen az ügyfelek nem igazán szeretnek várakozni.) Ez most annyival fog bővülni, hogy az adminok beállíthatják, hogy átlagosan mennyi időn belül tudnak válaszolni az üzenetekre. Ez a reakcióidő meg fog jelenni az üzenetnél is, így a felhasználó tudni fogja, hogy nagyjából mennyi idő múlva számíthat válaszra. Sőt, az adminoknak arra is lesz lehetőségük, hogy kijelöljék azt az időszakot, amikor nincsenek gépnél és nem válaszolnak. (Beállíthatjuk, hogy az ügyfelek hajnali 2-kor ne nagyon számítsanak tőlünk azonnali válaszra.) Ilyenkor beállítható, hogy az ügyfél egy automatikus választ kapjon, amiben például leírhatjuk, hogy mikor tudunk válaszolni a kérdésére.

Az üzenetek felületet 3 hasábra osztotta fel a Facebook. Balra látjuk az összes üzenetet, középen az aktuális beszélgetést, jobbra pedig annak a személynek az adatait látjuk, akivel éppen levelezünk.


Ezen kívül a közösségi oldal a hozzászólások kezelését is egyszerűbbé tette. Érkezik egy új kezelőfelület, ahol az összes kommentet egy helyen tudjuk majd kezelni. Ezt a felületet két részre osztják fel: egyik oldalon látható az összes hozzászólás, a másikon a megnyitott bejegyzés alatti kommentek. Sőt, meg tudjuk jelölni magunknak azokat a bejegyzéseket, amikkel még foglalkoznunk kell a későbbiekben is.


Ez az újítás még nem érhető el mindenhol, de pár hónap és minden admin dolgát megkönnyíti majd. Ti mit gondoltok róla?

3 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page