top of page

Blogok és a vállalatok


A blogok vállalati alkalmazása ma már napjaink mindennapos tevékenysége, olyannyira, hogy már a szakirodalom is külön foglalkozik ezekkel. Az eMarketer vizsgálatai szerint az Amerikai Egyesült Államokban a vállalati blogok száma egyre emelkedő, amíg 2007-ben a vállalkozások 16%-a, addig 2010-re már 34%-uk rendelkezett blogokkal, s ezen tendencia növekvő méreteket ölt. A tendencia indoklásaként ezen közösségi platformok egyedi – mással nem összehasonlítható jellemzői szerepelnek.

Antony Mayfield (2010.) definiálta például a vállalatok számára azon blog-tulajdonságokat, amelyek az érdekcsoportokkal való kétoldalú kommunikáció alapjait jelenti, s egyben a szokásos vállalati honlapoktól eltérést mutatnak, ilyenek a linkelés, a visszacsatolás, a hozzászólások kezelése és az RSS lehetősége.

Li és Bernoff (2008.) szerint a blogolás ROI (Return of Investment, azaz a befeketés megtérülésének) növekedéshez vezethet a reklámozás, a vevőszolgálat és a kutatási érték esetében a vállalatoknál. Maltoni (2008) megállapította, hogy a blogok a vállalkozóknak segíti a kommunikációt a vevőkkel.

A blogolás tehát elviekben megtérülő folyamat. Te hogy vetted észre?

0 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page