top of page

2022 legjobb digitális marketingtrendjei

Minden év egyedi digitális marketingtrendekkel érkezik, amelyek segítségével bepillantást nyerhetünk abba, mire számíthatunk a következő évben. 2021-ben hatalmas növekedés ment végbe a digitális tartalommarketing terén és sok új szereplő érkezett. Néhány trend pedig 2022-ben is uralni fogja a digitális marketing világát.

Azok a vállalkozások, amelyek a marketingtrendeket anélkül figyelik meg, hogy megtennék a szükséges lépéseket, fennáll annak a veszélye, hogy elnyeli őket a versenytársuk” – vallotta Bill Fukui.


A digitális marketing világában számos izgalmas fejlemény zajlik és a 2022-es trendek ismerete segít a bennük rejlő lehetőségek maximalizálásában.


1. Rövid videótartalom

A videós tartalmak nagyon népszerűek a közösségi oldalakon, ha pedig megfelelően rövidek, még inkább felkeltik a felhasználók figyelmét. A TikTok jelentős szerepet játszott abban, hogy a közösségi média felhasználók figyelmét az írott tartalmakról és fényképekről a rövid videókra terelje.


Ahogy a rövid videós tartalmak népszerűsége folyamatosan növekszik, más közösségi média platformok, például az Instagram és a YouTube olyan funkciókat dobott piacra, mint a Reels és a rövid YouTube videók (Youtube Shorts). Ezek a funkciók lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy rövid videókat tegyenek közzé, amivel szélesebb közönséget érhetnek el. Közös jellemzőik, hogy rövidek, tömörek, éppen ezért pillanatok alatt közlik az üzenetet és cselekvésre ösztönöznek.


Rövid videókon keresztül sok vállalkozás tudta rávenni ügyfeleit arra, hogy vásároljanak egy terméket, szolgáltatást, vegyenek részt felmérésekben és csatlakozzanak különböző kihívásokhoz. A rövid videós tartalomkészítés minden bizonnyal a digitális marketing trendje lesz 2022-ben, mivel még mindig óriási lehetőségek rejlenek benne.


2. A LinkedIn növekszik

A platform felhasználóinak és elkötelezett követőinek száma nőtt az elmúlt években. A platform emellett fokozatosan olyan funkciókat is kifejlesztett, amelyeket mind a magánemberek, mind a vállalkozások maximalizálhatnak a jobb eredmények elérése érdekében.


3. Influencerek

A közösségi média influencerek ma már fontos szerepet játszanak a digitális marketing világában. Népszerűségük nem véletlen, hiszen sok vállalkozáshoz át tudták irányítani a forgalmat az általuk készített tartalmak révén.


A B2B márkák, mint például az Adobe továbbra is ragaszkodnak ehhez a trendhez, megpróbálják kihozni belőle a lehető legtöbbet és hozzájuk hasonlóan sok más vállalkozás is így fog tenni 2022-ben.


4. Több személyre szabottság, kevesebb általánosítás

Elmúltak azok az idők, amikor a vállalkozások mindenre kiterjedő tartalmat készítettek azzal a reménnyel, hogy több emberhez eljutnak. 2022-ben a személyre szabott tartalom jobban konvertál, mint az általánosított. A vállalatoknak szándékosan olyan tartalmat kell létrehozniuk, amely vonzó a célközönségük számára.


A digitális marketing világának számos szereplője van, ami élesebb versenyt eredményez. Ahhoz, hogy a vállalkozások kitűnjenek a tömegből, nemcsak a tartalommal kell foglalkozniuk, hanem az időzítéssel és az egyes kampányok megfelelő célzásával is.


Ha időt szánsz arra, hogy tanulmányozd a különböző platformokat és azt, hogy mi, hol működik, akkor mindezt figyelembe véve személyre szabott bejegyzések és hirdetések készíthetőek.


5. Mesterséges intelligencia (AI)

A digitális marketing világában is jelentősen megnőtt a mesterséges intelligencia alkalmazása. 2022-ben ezen a téren is további fejlődés várható. A mesterséges intelligencia segíthet a vállalkozásoknak megjósolni, hogy az ügyfelek vásárlási előzményeik alapján milyen termékekre és szolgáltatásokra vágynak, ezáltal még személyre szólóbb bejegyzéseket és hirdetéseket készíthetünk, még inkább kiszolgálva követőinket.


A mesterséges intelligencia segítségével a vállalkozások gyorsabban és jobban elemezhetik az adatokat, mint manuálisan és pontos előrejelzéseket kaphatnak az ügyfelek kívánságairól. Az elemzésekből személyre szabott hirdetéseket készíthetnek az ügyfelek vásárlási történetének felhasználásával. Ily módon a vállalkozások több konverziót érhetnek el.


6. Különféle vásárlási csatornák

Az ügyfelek többféle módon férhetnek hozzá a vállalkozások termékeihez, szolgáltatásaihoz. Ma már a vállalkozások biztosítják, hogy termékeik és szolgáltatásaik minden csatornájukon és platformjukon elérhetők legyenek az ügyfeleik számára. Ez nagyban megkönnyíti a vásárlást.


Például sok e-kereskedelmi vállalkozás lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy megrendeljék termékeiket akár az online áruházban, akár telefonhívással, akár a mobilalkalmazáson keresztül, vagy felkereshetik bármelyik helyi üzletüket.


Az előrejelzés képessége a digitális marketing erőssége. Ezért azok a vállalkozások, amelyek felismerik és maximalizálják ezeket a trendeket 2022-ben, jobb eredményről számolhatnak be.


Szeretnél naprakész lenni a legújabb közösségi média felületekkel kapcsolatban? Csapj le legújabb könyvünkre, ahol megismerheted az újgenerációs közösségi média oldalakat!


Forrás:


Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page