top of page

Önhöz illeszkednek

Workshopjaink

1. Mit kell tudni a workshopokról?

Workshopjaink blokkokba szedettek (5-10 perces videóként, amelyek összesen jellemzően 1, 3 vagy 6 órányi anyagot tesznek ki).

A workshopok bármikor elkezdhetők, megállíthatók, bármennyiszer visszanézhetők érvényességi idejükön belül. Személyes vagy online élő workshopjaikon bármikor, felvett oktatásainkon pedig online írásban lehet kérdezni.

Az adott téma alapjaitól indulunk (de nem a regisztrációtól és hogy hogyan használjuk a számítógépet), így a kommunikáció alapjait adó beállítások is up-to-date-k lehetnek, az organikus eléréseket maximalizálhatjuk, a hirdetési költségeket pedig csökkenthetjük. Itt azok is fognak új lehetőségeket találni, akik már régóta használják a felületeket. Korábbi oktatásainkon mindig volt ilyen - még ügynökségi oldalról is!

Alaptézisünk: Ha csökken az organikus elérés bármilyen oldalon, NEM a hirdetési büdzsét kell emelni, hanem vissza kell térni az alapokhoz! 

Pontosan erre tanítjuk meg, hogy bármilyen algoritmusváltozás a legkisebb mértékben érintse cégét!

Oktatasmodja

2. Ismerje meg témáinkat!

1. CÉLCSOPORT, CÉLOK, ANALITIKÁK, BEMÉRÉSEK

A közösségi média kommunikáció legelső lépése, hogy pontos KPI-ok segítségével meghatározzuk célunkat,

mindent megtudjunk célcsoportjainkról,

bemérjük, milyen szövegezéssel szólhatunk hozzájuk a vásárlási szintjükhöz leginkább illeszkedően, mit lehet tudni a hasonló termékeket / szolgáltatásokat nyújtó (nem) versenytársainkról, minden ehhez szükséges mérési, elemzési szoftvert végigveszünk a Google Analyticstól a HotJaron át a Facebook Insight-ig, sőt Social Media Listening szoftvereket is mutatunk, amivel megismerhető valójában, mit gondolnak rólunk és termékeinkről, szolgáltatásainkról a fogyasztók!

2. FACEBOOK TARTALOMMARKETING

Minden, ami tartalom: oldaltípusok, posztok, premierezés, live-ok, videópartik, bejegyzések, időzítések, célcsoportspecifikus kommunikáció célcsoportra szabott nyelven (de mindenki csak a saját nyelvverzióját látja, semmi két-, háromnyelvű posztok!). 

A megfelelő tartalommarketinghez és az organikus (fizetett hirdetés nélküli elérések) maximális kihasználásához elengedhetetlen az összes technikai és SEO alapú beállítás megtétele, hogy minél több funkciót ki tudjunk használni az oldalon, gyorsabban terjedjen a hírünk no és az érdeklődők is könnyebben megtalálhassák oldalunkat.

3. FACEBOOK HIRDETÉSKEZELÉS

A bejegyzéskiemeléstől a hirdetéskezelőn át a Vállalkozáskezelőig megmutatjuk a hirdetések minden egyes lépését.

Hirdetéstípusok, beállítások, hirdetéssorozatok, ütemezés, targetálás, költségkeret megfelelő felhasználása, párhuzamos tesztelés, pixelkövető-kódok és követőhirdetések, remarketing.

GDPR-kompatibilis adatbázisalapú hirdetések, hasonmás alapú célzások.

No és a hirdetések optimalizálása, amivel a büdzséje kb. 80%-a múlik. Ha pontosan tudja mérni, elemezni hirdetései hatékonyságát, akár a 4-5x-esét ki tudja hozni hirdetéseiből.

4. GEOLOKÁCIÓ és a TWITTER

A GoogleMaps az elmúlt 1 év alatt ugrásszerű fejlődésen ment át, hiszen ma már nem csak hogy nélkülözhetetlen a navigáláshoz, hanem bejegyzéseket, eseményeket, sőt termékeket is meg tudunk jeleníteni a térképen. A lokáció alapú kommunikáció fizetett hirdetések nélkül is segíti vállalkozása növekedését, fejlődését, hiszen . Ezen kívül foglalkozunk a Foursquare / Swarm, TripAdvisor és a Facebook check-in oldalakkal és tartalmakkal.

A képzésen egy rövid időt szentelünk a Twitternek, mert bár mi magyarok nem használjuk annyira a felületet, rajtunk kívül kb. mindenhol aktívan használják (gondoljunk csak akár Trump bejegyzéseire). Ezt is elmondjuk, hogy miért alakult így és hogy mi magyarok mire tudjuk használni, ha (nem csak) külföldieket szeretnénk elérni.

5. INSTAGRAM, LINKEDIN, YOUTUBE

A felületeken senkinek nem kell bemutatni, viszont elég sok tévhit és probléma merül fel velük és használatukkal kapcsolatban. 

Az Instagramot túlhype-olják, miközben az onnan érkező átkattintási és vásárlási arányok meg sem közelítik a Facebookot.

A YouTube-nál mindenki fel tud tölteni videót a felületre, de mind a csatorna-, mind pedig az adott videó optimalizálását már sokan elfelejtik, pedig ezek hozzájárulnak ahhoz, hogy meg is találják az emberek a videónkat.

A LinkedIn-t toborzásra és álláshirdetésekre használni pedig nem igazán költséghatékony.

Természetesen érdemes mindegyik felületet célcsoportspecifikusan megnézni, s a mi mondataink mögé is nézni (most ugyanis direkt sarkítva fogalmaztunk, de) ezt meg is fogjuk tenni a gyakorlatban - kendőzetlenül.

6. APPLIKÁCIÓK, AUTOMATIZÁLÁS, NYEREMÉNYJÁTÉKOK

Hogyan tudjuk egyszerűbbé tenni az életünket a sok közösségi média felülettel? Végignézzük az összecsatornázási lehetőségeket, szoftvereket pro és kontra, közösségi média applikációkat telepítünk a Facebookra, megismerkedünk a chatbotok lehetőségeivel, de megnézzük, azt is hogyan lehet a felületek számára szabályos nyereményjátékokat készíteni, hogy később se törölje vagy blokkolja oldalunkat például a Facebook (mint ahogy erre számos példa volt).

Hogy teljes legyen a kérdéskörben a képünk, a nyereményjáték-vadászokról, a rajongóbázisnövelő botokról és egyéb fake megoldásokról is beszélünk ebben a blokkban.

7. ÜGYFÉLKOMMUNIKÁCIÓ, KONFLIKTUSKEZELÉS

Ezzel a blokkal ismét emelünk oldalai organikus (fizetett hirdetés nélküli) elérésein. Gyors, egyszerű és hatékony kommunikációs megoldásokkal ismertetjük meg, hogy minél több potenciális vásárlót érhessen el és reputációja is növekedhessen. 

A konfliktuskezelés során számos példa és esettanulmány bemutatásán  keresztül megtanítjuk arra, hogy az elégedetlen ügyfelekből semlegest vagy új vevőt teremthessen.

A blokkban a HR Branding technikákat is bemutatjuk, amivel nem csak megtarthatja munkatársait, hanem könnyebben újakat szerezhet.

8. STRATÉGIAI KAMPÁNYTERVEZÉS

Legyen szó rendezvényről, új termékről, ünnepi akcióról vagy bármilyen régi szolgáltatásról, amit éppen most fel szeretnénk futtatni, érdemes megtervezni ennek a kommunikációs ívét és konkrét lépéseit.

Ez alkalommal a karácsonyi kommunikációs kampányunkat tervezzük meg lépésről lépésre konkrét példákon keresztül. 

A példa természetesen átvihető lesz bármilyen ünnepre, akcióra, eseményre.

9. PPC MAGASFOKON +

KÖZÖSSÉGI MÉDIA CSOPORTOS COACHING

Külső szakértők bevonásával bövítjük PPC ismereteit, hogy még biztosabb lábakon állhasson hirdetéskezelése és minden lehetősgét ki tudjon használni a közösségi média felületeken történő hirdetések kezelése kapcsán. 

A második blokkban szintén külső szakértő bevonásával egy csoportos üzleti coachingon vehet részt, hogy ezt a módszertechnikát is megismerhessük és akár bevezethessük saját cégünk működésébe.

3. Válasszon oktatási módot!

ONLINE

Tetszőleges időbeosztással, a saját tempómban tanulnék, az élő online oktatások mellett vissza is nézném az előadásokat.

KIS CSOPORTBAN

7 fős, kiscsoportos oktatáson szeretnék ott lenni. Fix oktatási napon ott tudok lenni  az Oktogonon lévő lakásirodában.

CÉGÉHEZ KIHELYEZVE

Személyreszabott oktatást szeretnék, ahol egyedül vagyok, vagy akár a kollégák is ott lehetnek és nyíltan mindent egyeztetni tudunk a közösségi média csatornáink kapcsán.

bottom of page