vikisaringer

2022. nov 7.2 perc

Nem tudod, mit posztolj az ünnepi szezonban? Segítünk! – II.rész

A karácsonyi időszak egyszerre áldás és átok marketing szempontjából. Ilyenkor mindenki szívesen vásárol, készül az ünnepre, ajándékoz, emiatt sokat lehet értékesíteni. Azonban mindenki ilyenkor akar eladni és konverziót kiváltani, ami miatt elképesztően telített a piac és nagyon nincs egyszerű dolgunk, hogy kitűnjünk a közösségi oldalakon. Pláne, hogy ilyenkor beindulnak a hirdetések és az organikus posztok könnyedén elvesznek a reklámok és információk tengerében. Építs be kommunikációdba ünnepi, karácsonyi elemeket is, hogy aktuális tartalmakkal örvendeztethesd meg követőtáborodat. Az első részben már hoztunk 7 tippet, milyen posztokat készíthetsz, most pedig még további 7-et osztunk meg.

8. Ünnepi témájú koktélok

Nagyszerű ötlet arra ösztönözni az embereket, hogy az évnek ebben a szakaszában leleményesebbek legyenek italaikkal, különösen a közelgő karácsonyi partikat figyelembe véve. Miért ne oszd meg csapatod kedvenc ünnepi italait? No és ne felejtsd el kikérni közönséged ajánlásait is!

9. DIY kártyák

Mindenki szereti a kézzel készített, személyes ajándékot vagy kártyát, így az otthon elkészíthető kártyákhoz való inspiráció és tippek megosztása igazi segítség lehet azoknak, akik szeretnék megmutatni szeretteiknek, mennyire törődnek velük. Akár sablonokkal is előállhatsz, melyeket az emberek kedvükre tovább diszíthetnek.

10. Élő ünnepi kvíz

Oka van annak, hogy a világjárvány idején mindenhol kvízekkel találkozhattál. Miért ilyen népszerű? Virtuálisan könnyű elvégezni és érdekes, izgalmas lehet. Készíts egy ünnepi kvízt akár egy külön weboldalon, akár Instagram történetedben a kérdéssor vagy szavazó matrica segítségével!

11. A legjobb karácsonyi tevékenységek

Azok számára, akik a számítógép képernyőjétől távol szeretnének valamilyen szezonális tevékenységet végezni, adj javaslatokat! Ez lehet konkrét vagy általános is.

Akár egy naptárat is készíthetsz vagy egy fotó kihívást, ahol minden nap más-más ’feladat’ van, amit az emberek teljesíthetnek. Például építsenek hóembert, menjenek el jégkorizni, fotózzák le a csodás karácsonyi kivilágítást vagy nézzenek meg egy ünnepi filmet kedvenc forró italuk társaságában.

12. Jelmezes parti

Az ünnepi partik gyakran jelmezes bulik, különösen, ha állatok vagy gyerekek is részt vesznek. Adj ihletet a közönségednek a jelmezekhez, és ossz meg képeket, hogy a gyakorlatban is bemutasd elképzeléseidet.

Ha Ti is tartotok egy irodai bulit, akkor erről is biztosan szívesen veszik a fotókat a követők. Sőt, ehhez ötleteket is kérhetsz az emberektől, vagy megszavaztathatod, melyik kolléga milyen karácsonyi filmszereplő bőrébe bújjon.

13. Ünnepi lejátszási lista

Legyünk őszinték: mindenki hallgat ilyenkor karácsonyi dalokat, legalább a fadíszítéshez vagy ajándékcsomagoláshoz. Hozz létre egy Spotify listát a saját kedvenceiddel és oszd meg az emberekkel, hogy ők is élvezhessék!

Ha az ügyfelek véleményére vagy kíváncsi és kicsit aktivizálnád őket, akkor Instagram-on szavazásokat is készíthetsz, hogy inkább ez vagy az a dal tetszik-e nekik. A nyertes dalokból pedi már készülhet is a lejátszási lista – akár YouTube-on is, klippekkel!

14. Hangulatellenőrzés az irodában

Hogyan is oszthatnál meg képeket az irodából az ünnepi időszakban, ha nincs ott semmi karácsonyi? Itt az ideje egy kis díszítésnek! Ez nem csak a közösségi oldalakon mutat majd jól, de remek csapatépítő tevékenység is.

Te kipróbálod valamelyik bejegyzés ötletet?

Ne feledd, cikksorozatunkból hamarosan érkezik a harmadik rész is, ahol még újabb 7 tippet osztunk meg, milyen ünnepi hangulatú tartalmakkal kápráztathatod el közönségedet!

Forrás: https://www.contentcal.com/blog/20-social-media-post-ideas-for-the-holiday-season/

    140
    0