K. Klarissza

2022. nov 28.3 perc

10 nyereményjáték ötlet az ünnepi időszakokra II. rész

Bizonyára Te is szeretnéd, hogy vállalkozásod és termékeid több érdeklődő elé kerüljenek az ünnepi szezonban. Az új követők szerzésétől a szezonális különlegességek tudatosításáig az ajándékok rengeteg lehetőséget kínálnak marketingcéljaink eléréséhez. Fontos azonban, hogy mindezt tudatosan és alaposan megszervezzük. Cikkünk első részében már mutattunk 5 nyereményjáték ötletet a szezonális ünnepi ajándékokra. Most pedig folytatjuk a sort! Ha lemaradtál az első részről, ide kattintva elolvashatod!

6. Hatalmas díj törzsvásárlóidnak

Ha viszonylag egyszerű feladatot adsz közönséged részére, valószínűleg rengetegen részt vesznek a játékban. Ha tehát szeretnél egy nagy erejű nyereményjátékot, akkor ez a játékmódszer ideális számodra. Ha azonban inkább kisebb számú nevezést szeretnél, de azokat egy elkötelezettebb ügyfélkörtől, érdemes megfontolni a játék nehézségének mértékét.

Annak érdekében, hogy az ajándékozáson megérje részt vennie a felhasználónak, növeld meg ennek megfelelően a nyereményt. Válassz olyan nyereményt, ami felkelti közönséged figyelmét és megfelelően jutalmazza a hűséges ügyfeleidet.

A Facebookon a @wholefoodsmarket adott otthont egy nyári témájú nyereményjátéknak. A lehetséges nyeremény óriási volt, 200 nyertessel. De az ajándékozás az időjárástól függött. Ha az Egyesült Államok kontinentális részének legalább 50%-án esik az eső, a kiskereskedő közzéteszi a játékposztot, hogy segítsen a résztvevőknek újjáéleszteni a nyarat. Zseniális, ugye?

7. Indíts hashtag kihívást

Szeretnéd szórakoztatóbbá tenni az ünnepi nyereményjátékot? Hozz létre egy hashtag kihívást, amely tematikus tartalom készítésére ösztönzi a közönségedet. Minél népszerűbb lesz a hashtag kihívásod, annál jobban látható lesz a nyereményjátékod és a márkád.

Az első részben már említett függetlenség napja témájú @PopTarts játék is egy egyedi hashtaget (#PopTartsFlagEntry) használt a figyelem felkeltésére. Mivel a résztvevőknek az alkotásaikat is meg kellett jelölniük a beküldéskor, a hashtag a pályaművek megtalálásához és rendszerezéséhez is rendkívül hasznos.

8. Együttműködés egy másik márkával

Viszonylag alacsony költségvetésű nyereményt tudsz csak felajánlani? Ne aggódj!

A közös márkajelzésű ajándéktárgyakkal partnerségre léphetsz egy másik cégtulajdonossal vagy egy olyan márkával, amely kiegészítő termékeket kínál. Együtt olyan nyereménycsomagokat építhettek fel, amelyek értékesebbek és izgalmasabbak, mint amit önállóan fel tudnál ajánlani.

Ha mindkét márka aktívan népszerűsíti a játékot, akkor az rengeteg vonzerőt kaphat, ami lényegében arra ösztönzi az egyik márka közönségét, hogy a másik márkát is kövessék. Ha a két márka egymást kiegészítő termékeket készít, akkor nagy az esély arra, hogy a közönségük már jól illeszkedik egymáshoz.

Az alábbi Instagram bejegyzésben a @califiafarms és a @tatesbakeshop partnerek egy nyereményjátékot szerveztek a Nemzeti Csokis Sütemény Napjának megünneplésére. Amellett, hogy a posztban felkérték a résztvevőket, hogy kövessék mindkét fiókot, a márkák az Instagram együttműködési eszközét használták, hogy mindkét oldalon közzé tegyék a játékot az elérés növelése érdekében.

9. Elő az influencerekkel

Természetesen nem csak egy másik márka az egyetlen mód arra, hogy partnerségre lépj az ajándékozásban. Egy-egy influencer segítsége ideális lehet a nagyobb közönség eléréséhez a kulcsfontosságú ünnepi időszakban. Érdemes körülnézni és összegyűjteni azokat az influencereket, akik érdekesek lehetnek céged számára.

10. Nyereményjátékok a különféle közösségi csatornákon

Minél népszerűbb lesz egy játék, annál bonyolultabb lesz a pályaművek nyomon követése. Egyrészt érdemes az ajándékokat egyetlen csatornán tartani, hogy a lehető legnagyobb mértékben leegyszerűsítsük. Másrészről azonban érdemes lehet ajándékokat hirdetni a csatornákon keresztül, hogy nagyobb célokat érhessünk el.

Az alábbi TikTok videóban a @proactiv egy nyári témájú ajándéknak ad otthont. Ahelyett, hogy arra kérné a résztvevőket, hogy csak a TikTokon kövessék a márkát, a csatornákon átívelő ajándékozás megköveteli az emberektől, hogy az Instagramon is kövessék.

Érdemes lehet akár egy harmadik lehetőséget is számításba venni, ami nem más, mint az ismétlődő nyereményjátékok lebonyolítása. Ennek során a közösségi média profilokat váltogatjuk. Ha az egyik héten egy Instagram játékot, a következő héten pedig egy Twitter játékot rendezünk, az minél szélesebben közönséget vonz be.

A közösségi médiában közzétett nyereményjátékok ideálisak ambiciózus marketingcélok eléréséhez anélkül, hogy hirdetésbe kellene fektetnünk. Az ünnepre, a márkádra és a közönségedre szabott ajándékkal növelheted a márkaismertséget, a közönségedet, a hűséget, valamint több felhasználói tartalmat is generálhatsz.

Te melyik ötlettel kezdenél?

Forrás:

https://www.socialmediaexaminer.com/10-social-media-contest-ideas-for-the-holidays/

    90
    0