K. Klarissza

2022. máj 16.3 perc

5 tipp a Storys funkció használatához

A közösségi média világa mára már egy olyan modern városi térré vált, ahol az emberek kapcsolatba léphetnek barátaikkal, családjukkal, ügyfeleikkel és más vállalkozásokkal. A közösségi médiában jelen lévők száma a 2015-ös 2,07 milliárdról mára 4,48 milliárdra nőtt világszerte. Ez a példátlan növekedés teljesen új lehetőségeket teremtett a vállalkozások számára, hogy különféle csatornákon érintkezzenek célközönségükkel. Mivel a közösségi média folyamatosan változik, fontos, hogy mi is folyamatosan frissítsük közösségi média stratégiánkat és felkeltsük közönségünk figyelmét. Ennek jelenleg az egyik legjobb módja a történetek funkció sokrétű használata.

Mik azok a történetek?

A történetek szinte minden platformon megtalálhatók, beleértve a Snapchat, a LinkedIn és a Twitter oldalakat is, de az Instagramon és a Facebookon használják őket leginkább. A történetek lehetővé teszik fotók vagy videók közzétételét egymás után, hasonlóan ahhoz, ahogy egy történetet egy könyvben elmesélnek. Beilleszthetsz szöveget, videót, gif-eket és linkeket, hogy valóban egyedivé és a márkádra jellemzővé tedd őket.

Legutóbb az Instagram frissítette a történetek funkcióját, melynek eredményeként már minden felhasználó számára elérhetővé vált link hozzáadása a történetekhez, ami elősegítheti a forgalmat a landing oldalakra irányítva. A történeteket a követők megtekinthetik és kommentálhatják, azonban minden történet 24 óra elteltével eltűnik.

Hogyan hasznosíthatom a történeteket a vállalkozásomban?

A történetek több szempontból is előnyösek egy vállalkozás számára. Először is kreatív módot biztosítanak a közönség bevonására. A történet nagyszerű módja a különféle események kulisszáinak vagy új termékek bevezetésének bemutatására. Mindezt úgy, hogy arra készteti a felhasználókat, hogy visszatérjenek és figyelemmel kísérjék, mi történik a vállalkozásodban.

A mai cégtulajdonosok számára a történetek egyedülálló lehetőséget kínálnak arra, hogy kapcsolatba léphessenek a közönséggel azáltal, hogy olyan könnyen emészthető tartalmakat népszerűsítenek, amelyek nem maradnak el az alkalmazás algoritmusokkal teli bonyolultságában. A történetek továbbá arra is lehetőséget biztosítanak, hogy megakadályozzák a hírfolyam elárasztását, így szinte egy külön csatornaként használhatók a felhasználók bevonására anélkül, hogy rontaná a márka esztétikáját és céljait.

Ki használja a történeteket?

Egyszóval mindenki. Pontosabban mindenki, aki növekedést szeretne elérni. A történetek ugyanis nagyszerű lehetőséget kínálnak a közönség elköteleződésére, különösen akkor, ha szeretnél betekintést nyújtani a színfalak mögé, vagy exkluzív tartalmakat, ajánlatokat hirdetni.

Az Instagram felhasználóinak hozzávetőleg 86,6%-a minden nap posztol történeteket, így ezek bármelyik márka Instagram stratégiájának befolyásos részét képezik.

A történeteket nagyon sokféleképpen használhatják a vállalkozások, de mindegyikben van legalább egy közös: az elköteleződés növelése. Vessünk egy pillantást öt tippre, amelyek segítenek kidolgozni saját történeteidet!

1. Megfelelő stílusú hangnem

Mielőtt bármit is közzétennél, érdemes kitalálni, hogy mit szeretnél elmondani, megosztani követőiddel és ez hogyan kapcsolódik a márkádhoz, valamint, hogy összhangban van-e az általános közösségi média stratégiáddal.

Segítségképp gondold át a következőket: Milyen érzést szeretnél átadni? Ez valami olyan dolog, amitől az emberek izgatottak lesznek, vagy esetleg viccesnek találják majd? Gondold át, hogyan érzi magát ennek láttán/hallatán a közönséged, majd eszerint válassz a történetedhez megfelelő képet vagy videót!

2. Visszaszámlálás

Ha visszaszámlálót adsz történeteidhez, az azonnal felkelti a nézők figyelmét és tudatja velük, hogy néhány másodpercen, napon vagy hónapon belül valami érdekességre derül fény. Ne felejtsd el az időzítőt olyan gyakran közzétenni, ahányszor csak szükséges, hogy a legtöbb követőd időben értesüljön az eseményről és véletlenül se feledkezzen meg róla.

A visszaszámlálások nagyszerű funkciót jelentenek, ha valamilyen akciót indítasz, nagy bejelentést teszel vagy egy közelgő virtuális eseményre készülsz.

3. Egyedi matricák és szövegek

Ha közösségi médiáról van szó, a felhasználók szeretik, ha más fiókok kifejezik érzéseiket és bemutatják, mi történik az életükben. Ezen túlmenően a közönség tudni akarja, hogy mi történik cégeden belül vagy van-e új hír a láthatáron. Röviden: amennyire csak lehet, tedd személyessé történeteidet!

Ennek egyik módja az egyéni matricák vagy szövegek használata. Hozz létre egyedi tartalmat, amely kifejezetten a márkához kapcsolódik, majd használd őket történeteid tökéletesítésére!

4. Interaktív szavazás

Ha olyasmit keresel, amivel interakciót válthatsz ki követőidből, egy szavazás hozzáadása a történetedhez remek választás. A szavazás segítségével megkérdezheted a felhasználókat, mit gondolnak egy aktualitásról vagy, hogy két dolog közül melyiket szeretik jobban.

Azonban ne csak kérdéseket tegyél fel, használd ezt a funkciót arra is, hogy választási lehetőséget biztosíts közönségednek szavazás formájában! Ha szeretnéd felmérni az ügyfeleid véleményét, vagy meg akarod érteni a fájdalompontjaikat, ez egy egyszerű, de nagyszerű funkció, hogy információkat kapj célközönségedről.

5. Ütemezett közzététel

A bejegyzések napközbeni elrendezése tökéletes módja annak, hogy mindig frissen és relevánsan tartsd a történeted, hogy továbbra is növeld az elköteleződést. Ha rendszeres ütemterv szerint teszel közzé bejegyzéseket, közönséged pontosan tudni fogja, mikor kell visszatérnie további információkért.

A történetek célja, hogy bepillantást engedjünk a cégünk kulisszái mögött zajló eseményekbe, ezért ügyelj arra, hogy a történetek létrehozásakor erre összpontosíts és használd ki az összes elérhető funkciót. Meg fogsz lepődni, hogy milyen különbséget eredményez és milyen gyorsan növeli a közönséged számát, ha tudatosan használod!

Forrás:

https://bitly.com/blog/5-tips-to-improve-your-social-media-stories/

    240
    0