vikisaringer

2022. máj 19.3 perc

Profi marketing a közösségi médiában – Tanulj a legjobbaktól!

Ma már minden cégnek ajánlott, hogy legalább egy közösségi média platformon jelen legyen. Azonban a jelenlét nem elég: rendszeresen kommunikálni kell közönségünkkel, ami magába foglalja a tartalmak megosztását, a kreatív megközelítést és az ügyfélszolgálati feladatokat is. Néha azonban nem tudjuk, merre induljunk marketing stratégiánkkal és úgy érezzük, kifogytunk az ötletekből, elfogyott a motiváció. Most bemutatunk néhány közösségi média megjelenést, amikből Te is inspirálódhatsz!

Liquid Death Mountain Water

A Netflix korábbi kreatív igazgatója, Mike Cessario által létrehozott Liquid Death Mountain Water egy heavy metal témájú vízmárka. Csöpögő koponyák díszítik az alumíniumdobozt, és olyan kinézetet és érzetet kölcsönöznek az italnak, mintha egy sört fogyasztanának az emberek. A doboz azonban 100%-ban, az Alpokból származó, lúgos pH-jú, 8,2-es szénsavmentes vizet tartalmaz. Érdekes koncepció, igaz?

A Liquid Death Mountain Water úgy írja le magát, mint „egy vicces társaságot, aki ugyanúgy utálja a vállalati marketinget, mint te”. Ez a megszólalás egy része a márka kiváló marketingtevékenységének. Amellett, hogy a márka célja, hogy az emberek több vizet igyanak és „megölje” a műanyagszennyezést, a Liquid Death „gonosz küldetést teljesít, hogy megnevettesse az embereket”.

A Liquid Death 2022-es Super Bowl hirdetése felkapott témává tette a márkát a Twitteren, és több ezer megtekintést és megosztást szerzett más platformokon is. A reklámot eredetileg a tévében sugározták, de a következő hetekben közösségi és digitális csatornákon is futott. Több mint 5,1 millióan nézték meg a TikTokon. A TikTok oldaluk humoros videókat tartalmaz a dobozokat lövöldöző ügyfelektől a rappereken át a gördeszkás legendákig, például Tony Hawk, aki a márka egyik korai partnere.

Whirlpool

A Whirlpool egy 110 éves háztartási készülék márka, amely igyekszik az egyik legnehezebben megközelíthető és elérhető korosztály, a Z generáció szívét megragadni az interneten. A Whirlpool a második helyet szerezte meg az Ad Age-Harris Poll Gen Z márkakövetőben, amely a 2022 első negyedévében a 18 és 24 év közötti korosztály között a legnagyobb fejlődést elérő márkákat rangsorolta.

A Whirlpool és a Pinterest együttműködése nagyszerű példa arra, hogy bármely márka tud sikereket elérni, amennyiben megtalálja a számára leghasznosabb közösségi média felületet. A Pinterest egy olyan oldal, ahová az emberek inspirálódni járnak, ötleteket gyűjtenek és mentenek le. Sok esetben pedig bizony termékeket, cégeket is felfedeznek.

A márka csatlakozott a platformhoz, hogy létrehozza a Whirlpool Virtual Showroomot: egy magával ragadó, 360 fokos élményt, amely lehetővé teszi a Pinterest felhasználói számára, hogy kedvük szerint fedezzék fel a helyiségeket és alaposan megismerjék a készülékeket.

A Pinterest egy népszerű inspirációs központ az otthoni dekoráció és a dizájn témakörében, így remek kiindulópont egy háztartási gépeket forgalmazó cégnek. A Pinterest szerint havi 12 millió felhasználó szeretné átalakítani otthonát, és 14 millióan kifejezetten konyhai berendezéseket keresnek. Az aktív felhasználók 1,3-szor nagyobb valószínűséggel vásárolnak háztartási gépeket online. Inspirálódni érkeznek a felületre, beleszeretnek a látványképekbe és megvalósítják saját otthonukban is a látottakat.

A vállalat emellett kihasználta a TikTok előnyeit is. 2021-ben elterjedt egy Whirlpool mikrohullámú sütőt bemutató videójuk, amin két barát azon vitatkozik, hogy a mikrohullámú sütő csengőjének milyen a hangja. A Whirlpool emellett a #CleanTok előnyeit is élvezi, amely egy népszerű hashtag és kiemeli a takarítást és a hasznos háztartási gépeket. A keresőcímke segítségével a takarítási és otthoni tippekért érdeklődő közösség könnyen rátalálhat a márka oldalára.

Square

A Square megszerezte az első helyet a Harris szavazáson azzal, hogy megtanította a Z generációt, hogyan váljanak vállalkozóvá az influencer marketing segítségével. A cég Charlie Chang és Elle Mills YouTuber-ekkel együttműködve létrehozta a Career Day című sorozatot, amely három kisvállalkozás tulajdonos útját mutatja be, valamint olyan vállalkozói tippeket oszt meg, mint például, hogyan érhetnek el a vállalkozások sikereket a TikTok-on.

Planters

A Planters remek példa arra, hogy a marketing egy folyamatos, hosszú játék. 2020 január 22-én a Planters bejelentette Mr. Peanut halálát.

Miért ölne meg egy százéves márka egy híres kabalát? A mogyoró alakú karakter monoklijáról, cilinderéről és botjáról volt ismert. Tekintettel Mr. Peanut hosszú életére, halála (bár kitalált), felkeltette az emberek érdeklődését és felrobbantotta az internetet.

Ez a kamu tragédia egy egyszerű viccet virális mémmé változtatott. A bejelentések több ezer retweetet kaptak, valamint népszerű Twitter-felhasználók, humoristák és számos jelentős márka is reagált, ami tovább generálta a népszerűséget. A #RIPeanut hashtaget több mint egymilliószor használták a Twitteren.

Ám itt nem ért véget a történet, a cég továbbvitte Mr. Peanut örökségét és bejelentették az újjászületést. BabyNut szintén sok reakciót szerzett, ráadásul a márka folytatta a kampányt Peanut Jr. születésnapjáról szóló megosztásokkal a Twitteren.

Forrás: https://sproutsocial.com/insights/brand-marketing/

    240
    0