K. Klarissza

2022. aug 23.3 perc

5 tipp az első 1000 Instagram követő megszerzéséhez

Nem titok, hogy az üzleti lehetőségek folyamatosan bővülnek az Instagramon. Az Instagram 1 milliárd aktív havi felhasználójának körülbelül 90%-a követ üzleti fiókot a platformon, és összesen több mint 200 millió üzleti fiók létezik. Ha azonban nem vagy híres, nagyon nehéz kemény munka nélkül hatalmas követőket gyűjteni a platformon. Szerencsére viszont következetes munkával és kitartással viszonylag gyorsan gyűjthetsz akár 1000 minőségi követőt is Instagram profilodra. Ebben a cikkben megmutatunk 5 stratégiát, amelyek segítségével követőkre tehetsz szert.

1. Posztolj rendszeresen!

Célszerű előre gondolkozni és jó néhány nagyszerű bejegyzést elkészíteni. Ez azért is hasznos, mert ha nincs időd, vagy nem jut eszedbe semmi, amiről posztolnál, esetleg épp nyaralsz, ilyen esetekben előhúzhatsz 1-1 bejegyzést a talomból.

A közzétételi ütemterv megtervezésekor mindenképp tartsd szem előtt a posztod tartalmát és azt, hogy ki a célközönséged, mivel ez drasztikusan befolyásolhatja a közzétételek ütemezését és gyakoriságát.

Fontos, hogy ne ess kétségbe! Ez a folytonos kísérletezésekről, tesztelésekről szól, hiszen csak így tudhatod meg, mikor, mire, hogyan reagál a közönséged.

2. Írj lebilincselő, megosztható szövegeket!

Bár tudjuk, hogy az Instagram a képi és videós bejegyzések platformja, a bejegyzésekhez tartozó feliratok nagyon is lényeges részét képezik a posztok sikerességének. A folyamatosan nagyszerű feliratok nagy szerepet töltenek be a márka humanizálásában, a követők megnyerésében és a tartalmak megoszthatóbbá tételében – ezáltal nagyobb nyilvánosságot is kapnak.

Íme néhány dolog, amit tartalmaz egy sikeres bejegyzés szöveges része:

  • Hasznos vagy szellemes megjegyzések

  • Cselekvésre ösztönzés (CTA)

  • Releváns hangulatjelek

  • Hashtagek

3. Optimalizáld a bejegyzéseidet releváns hashtagekkel!

A hashtagek tárgyalása megér egy külön részt. Az Instagramon ugyanis egy-egy hashtag köti össze a különböző felhasználók beszélgetéseit, akik még nem kapcsolódtak egyetlen adatfolyamba. Ha releváns hashtageket használsz, bejegyzéseid szélesebb közönség elé kerülnek és segítenek felfedezni a profilodat a potenciális ügyfelek számára.

A hashtagek hatékony használatának kulcsa a szelektív és nem túlzó használat. Próbáld meg körülbelül háromra korlátozni a bejegyzésenkénti hashtagek számát, azok viszont a legrelevánsabbak legyenek az adott témában.

Ha meg szeretnéd találni a közönséged által használt hashtageket, érdemes egy kis kutatást végezni az adott iparágon belüli releváns hashtagek között. A kutatás legegyszerűbb módja magában az Instagram alkalmazásban, a felfedezés lapon (nagyító ikon) érhető el.

Ha már szereztél néhány követőt, megpróbálkozhatsz saját hashtagek létrehozásával is, például a cégnévvel vagy a tartalomra vonatkozó szlogennel. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy felépítsd a márkádat a platformon.

4. Használj felkapott tartalomformátumokat!

A TikTok megjelenésével a rövid formátumú videók a közösségi média egyik leghatékonyabb tartalomformátumává váltak.

Valójában a HubSpot Blog felmérése szerint a rövid formátumú videókat használó marketingszakemberek 85%-a ezeket találja a leghatékonyabb tartalomformátumnak.

Ezért fontos, hogy a felkapott tartalomformátumok felé indulj Te is. A TikTok után az Instagramon megjelent az IG Reels, amely nagyszerű módja a vicces, rokon tartalmak közzétételének. Amikor az Instagram olyan új eszközökkel jelenik meg, mint az IG Reels, ne félj használni ezeket az új funkciókat, mert segíthetnek további Instagram követők szerzésében.

5. Olyan tartalmakat tegyél közzé, amelyet a követőid látni szeretnének!

Ahhoz, hogy megszerezd az első 1000 követődet és/vagy továbbiakat az Instagramon, fontos tudni, hogy ki a közönséged. Ennek az egyik legjobb módja, ha folyamatosan figyeled, hogy mely bejegyzéseid teljesítenek a legjobban.

Interaktív tartalom, kulisszák mögötti történetek, vicces bejegyzések vagy netán valami más? Ha van általános elképzelésed arról, hogy mi teljesít a legjobban, folytasd az ilyen típusú tartalmak létrehozását.

Ezenkívül az Instagram számos eszközzel és funkcióval rendelkezik, amelyeket használhatsz: IGTV, IG Reels, Instagram Stories, Instagram Live, Highlights stb.

Kezdd azzal, hogy többféle tartalomformátumot teszel közzé és nézd meg, melyik teljesít a legjobban! Ezután dolgozz ki egy stratégiát és sajátítsd el az alkalmazását a lehető legprofibban. Ezzel segítesz olyan tartalmat létrehozni, amelyet a követőid látni szeretnének.

Te melyik tippel fogod kezdeni?

Forrás:

https://blog.hubspot.com/marketing/gain-instagram-followers

    880
    1