vikisaringer

2022. júl 12.3 perc

Tippek az elköteleződést növelő TikTok élő adásokhoz

A legtöbb esetben az élő adások célja a közönség bevonása. Nincs ez másként a TikTok-on sem, hiszen a LIVE funkció egy remek lehetőség, hogy közvetlen, hiteles módon kommunikálj közönségeddel és interakcióra bírd őket. Ma már nem egyszerű aktivitást kiváltani a felhasználókból, ám az élő adások segítségével elérhetjük, hogy kapcsolódjanak be a beszélgetésbe. Most néhány tippet osztunk meg, amik elősegítik a jobb elköteleződést élőzés közben.

1. Lépj kapcsolatba a közönséggel!

A TikTok LIVE használatának lényege, hogy kapcsolatba lépj a közönségeddel. És az élő csevegés gyakran tele van a nézők kérdéseivel – ezeket vedd figyelembe, válaszolj rájuk, reagálj!

Használd ki a lehetőséget, hogy aktívan kapcsolatba lépj az emberekkel. Akár teljes élő közvetítéseket is tarthatsz a kérdezz-felelek szekcióknak.

A közönség kérdéseinek megválaszolása különösen fontos az élő közvetítés során. Ha márkaként vagy jelen, a vásárlási döntés meghozását is elősegítheted azzal, hogy a termékeddel vagy szolgáltatásoddal kapcsolatos kérdésekre, észrevételekre élő időben, azonnal reagálsz.

2. Tematizálj!

A közönség elköteleződésének egyik hatékony módja az, ha a beszélgetés az őket érdeklő témák köré szerveződik. Mindig figyeld a visszajelzések, kommentek, elemzések alapján, hogy mi foglalkoztatja célközönséged.

Ha számukra már alapvetően is érdekes egy téma, akkor szívesen meghallgatják majd a Te véleményed is róla, illetve az élő beszélgetésben megírják saját meglátásaikat is.

3. Emeld ki a legnagyobb rajongókat!

Ha nyilvánosan elismered a legnagyobb rajongóidat, akkor úgy érzik, hogy megbecsülöd őket. Ez több okot ad számukra, hogy továbbra is részt vegyenek a TikTok élő adásokban és aktívak legyenek profilodon. Például ha ajándékokat küldenek a nézők, köszönd meg őket és ha már ismerős egy-egy felhasználónév, mert rendszeresen látod, akkor ezt is nyugodtan említsd meg.

Ennek nem csak az az előnye, hogy a már lelkes rajongókat további aktív részvételre biztatod, de a többiek is látják, hogyan érhetik el, hogy rájuk figyelj, így ők is aktívabbá válnak majd.

4. Engedj bepillantást!

A LIVE spontán és valós idejű jellege nagyszerű lehetőséget kínál arra, hogy nézőidet a színfalak mögé is bevidd és egy picit betekintést engedj a háttérben zajló kreatív folyamatokba. Használd élő közvetítésedet, hogy megmutasd nekik, min dolgozol, vagy általában hogyan készíted el a tartalmaidat.

Vezesd őket körbe az irodában, a raktárban, leplezd le a legújabb termékeket – kínálj exkluzív tartalmat, amit máshol nem tudhatnak meg rólad, cégedről! Így szívesen veled tartanak majd legközelebb is.

Az külön plusz, hogy ha az emberek megismerik a márka mögött álló arcokat, személyeket, máris másként tekintenek a vállalkozásra.

5. Kezdj erősen!

Az élő adás első néhány másodperce képet ad az embereknek arról, hogy mire számíthatnak. Kerüld tehát, hogy olyan bizonytalanságokkal kezdj, mint például: „Hallatok, itt vagytok?”. Ehelyett kezdd határozottan egy üdvözléssel, majd vágj is bele annak elmondásába, miről lesz szó az élőben. Törekedj rá, hogy már az első pillanatokban megragadd az emberek figyelmét és érdeklődést válts ki, így tovább akarjanak nézni.

6. Ne félj a moderálástól!

Bár fontos válaszolni a közönségnek, ez nem jelenti azt, hogy minden megjegyzés választ érdemel. A durva vagy zaklató megjegyzésekre való odafigyelés azonban tönkreteheti az élő közvetítés teljes hangulatát, illetve a figyelmed is elterelni. Ehelyett kérj meg egy moderátort, hogy távolítsa el a nem megfelelő megjegyzéseket, és tartson fenn egy biztonságos és szórakoztató környezetet.

Vannak, akik félnek a kommentek szűrésétől, moderálásától, hogy ezzel ellenszenvet váltanak ki a felhasználókból. Ám itt is meg lehet találni az egészséges egyensúlyt: ne azokat a kommenteket szűrd ki, amik nem egyeznek véleményeddel, hanem csak a bántó, zaklató hozzászólásokat.

7. A megfelelő időzítés

Nem túl valószínű, hogy rengeteg nézőt vonz majd be élő adásod, ha olyan időpontot választasz, amikor célközönséged (vagy úgy általában az emberek) dolgoznak, alszanak, vagy kevésbé aktívak a közösségi oldalakon. Keress olyan időpontot, amikor jó eséllyel online vannak követőid és azok a felhasználók, akikhez el szeretnél jutni!

Az elemzések segíthetnek megtalálni a legjobb időpontot, hiszen erre nincs egy átfogó jó válasz, célcsoportonként más és más.

Forrás: https://sproutsocial.com/insights/how-to-go-live-on-tiktok/

    110
    0