vikisaringer

2022. júl 27.3 perc

A legfontosabb Instagram tudnivalók II.

Frissítve: 2022. aug 5.

10 fogyasztóból 6 követ márkákat az Instagramon, és csaknem fele szeretné, ha a márkák többet használnák a platformot. Mivel a videó- ​​és képalapú tartalmak továbbra is uralják a közösségi média platfromokat, a marketingeseknek ki kell hozniuk a maximumot az ilyen tartalomtípusokra koncentráló, fogyasztók körében népszerű lehetőségekből, mint amilyen az Instagram is. Most cikksorozatunkban összegyűjtjük az összes fontos tudnivalót, hogy Te is profin kezelhesd márkád Instagram profiljait!

Történetek

Az Instagram Stories nagyszerű módja annak, hogy új tartalomtémákkal és látványelemekkel vonzd be közönséged. Ezek az interaktivitásra ösztönző matricák nem csak az elkötelezettséget növelik, de elemzési adatokat is szolgáltatnak és mindeközben szórakoztatóak a felhasználók számára.

Legyen szó kérdés matricáról, szavazásról, emoji csúszkáról vagy linkről, a legegyszerűbb és tényszerűbb sztorit is feldobhatod. Ha GIF-et is elhelyezel a képen vagy videón, az még jobban megragadja és megtartja az emberek figyelmét.

Sokan nem gondolnak rá, de fontos adat, hogy ha több sztorit osztunk meg egyszerre és látjuk az elemzéseknél, hogy az emberek nem továbbugrottak vagy kiléptek, hanem visszaléptek az előző sztorinkra. Ez arra utal, hogy a történetünk annyira érdekes, hogy még egyszer meg akarták nézni – ami nagy siker, ugyanis sok esetben átugorják a történeteket csupán 1-2 másodperc után.

Tesztelés, tesztelés, tesztelés

Nagy rajongói vagyunk a kreatív tesztelésnek a közösségi médiában, különösen az Instagram-on. A tesztelés segíthet meghatározni, hogy mely kreatív kombinációk támogatják legjobban céljaidat. Azt is megtudhatod, hogy mely stratégiák működhetnek az Instagram-on túl is.

Ha kérdésed van azzal kapcsolatban, hogy mi fog jobban tetszeni a közösségednek, próbálj ki egy A/B tesztet. A meggyőző eredmények érdekében feltétlenül specifikus, mérhető mutatók köré tervezd ezt. Minden tesztelés esetében fontos a szoros nyomonkövetés és a konkrét mutatók megfigyelése.

Felhasználó által generált tartalom

A felhasználók által generált tartalom kritikus fontosságú minden közösségi média stratégia szempontjából. A hálózat vizuális jellege végtelen lehetőségeket kínál a tartalomkészítéshez, az egyszerű fényképektől a teljes körű oktatóanyagokig vagy videókig. És sok esetben nem csak Te gyártasz tartalmat a termékedről vagy szolgáltatásodról, hanem a fogyasztók is.

Hozz létre egy márka hashtag-et, amivel megjelölhetik a márkádról készült posztokat a felhasználók. Amennyiben pedig engedélyt adnak erre, akár meg is oszthatod közösségi oldalaidon az általuk létrehozott képeket, videókat. Fontos, hogy előzetes egyeztetés és engedély nélkül ne használd az emberek tartalmait, főleg marketingcélokra ne, ugyanis ez jogi kérdéseket vet fel.

Videó

A videó csodákat tehet az Instagram elköteleződési arányoddal. Nincs ebben semmi különleges varázslat, csupán az algoritmusnak küld pozitív üzenetet a videós tartalom. Hogy miért? Az emberek általában hosszabb ideig nézik a videókat, mint a képeket. És az adott tartalomnál eltöltött idő bizony fontos mutató.

A videómutatók kissé eltérnek a többi Instagram elemzéstől. Bár az emberek továbbra is kedvelhetik Instagram videóid, és megjegyzéseket fűzhetnek hozzájuk, ezek a KPI-k csak a történet töredékét osztják meg. Ahhoz, hogy valóban megérthesd, hogy közönséged hogyan áll a videós tartalomhoz, tartsd szemmel a megtekintések számát (a videót megtekintők számát) és a megtekintési arányt (mennyi időt töltenek az emberek a videó megtekintésével).

Mikor kell közzétenni?

Még a legjobb Instagram tartalom is teljesíthet rosszul, ha rosszkor teszed közzé. Szóval, mikor érdemes posztolni az Instagramon?

Általánosságban azt az időpontot kell választani, amikor célközönségünk legnagyobb része online van, mert ilyenkor jut el hozzájuk a tartalom a lehető legnagyobb eséllyel. Ehhez meg kell ismerned közönséged adatait, hogy megismerd az online viselkedésüket.

Márka kiemelése

Az Instagram a tökéletes hely, hogy bemutasd, mi különbözteti meg márkádat a többi közül. Jelentős adatokat gyűjthetsz arról is, hogy a márkaüzenetre hogyan reagál a közönséged. Kövesd nyomon azoknak a bejegyzéseknek a teljesítményét, amelyek erősítik brand-edet.

Stratégia az elemzések alapján

Az Instagram analitikai adatokat vedd figyelembe, amikor elkészül a marketingstratégia. Így biztos alapokon áll majd a kommunikációs terv. Az itt nyert adatok segíthetnek akár más területeken is megtalálni a megfelelő módszert, például e-mail marketing során vagy akár a webhelyen.

Instagram, TikTok, a BeReal, a Poparazzi, a Flive, MeWe, a Twitch vagy éppen a ClubHouse az újgenerációs közösségi média felületek kategóriájába sorolhatóak. Ezek a platformok teljesen más irányt képviselnek, mint a klasszikus közösségi média felületek, más nyelvezetet, kommunikációs stílust, tartalmakat és megoldási módokat igényelnek, amelyek ráadásul igencsak változnak, formálódnak.

Könyvünkben ezeket az újgenerációs platformokat, az influencer működéseket és az ehhez kapcsolódó gondolkodásmódokat vesszük górcső alá gyakorlati példákkal, esettanulmányokkal és KONKRÉT LÉPÉSEKKEL, amivel jobban megszólíthatod célcsoportodat ezeken a felületeken.

Érdekel?

Most KEDVEZMÉNNYEL SZEREZHETED BE!

Forrás: https://sproutsocial.com/insights/guides/instagram-insights/

    630
    0