vikisaringer

2022. nov 21.2 perc

Instagram Reels – Milyen tartalmat készítsek? II.rész - PÉLDÁKKAL

Napjainkban egyre többen aktívak a közösségi oldalakon és a legnépszerűbbek között említhetjük a Meta felületeit is. Ide tartozik például a Facebook és az Instagram. Ezek a platformok mindig újabb és újabb fejlesztésekkel rukkolnak elő, hogy megelőzzék (vagy éppen utolérjék) a vetélytársakat és versenyben tudjanak maradni a felhasználók figyelméért. És mégis mi lenne jobb, mint egy olyan felület, ami mindent lehetővé tesz? Az Instagram alkalmas fotók, videók, képgalériák megosztására, hirdetésekre, felfedezésre, vásárlásra, 24 óráig aktív történetek megosztására, a kapcsolatteremtés különböző formáira: üzenetváltásra, videóhívásra, kommentelésre, megosztásra, story reakciókra, poszt továbbosztásra és így tovább. És bizony már megjelent a Reels is, ami már hazánkban is elérhető.

Mi is ez?

Napjainkban a videós tartalmak fontos részét képzik a cégek marketingstratégiájának és a rövid időtartamú, álló elrendezésű videók kiemelt helyet foglalnak el. Berobbant a TikTok, majd szép lassan mindenhol megjelent ez a videómegosztási lehetőség – például az Instagram-on Reels formájában vagy a YouTube-on Shorts néven.

Miért érdemes rövid, álló elrendezésű videókat készíteni?

· Megragadja a figyelmet

· Lényegretörő és gyors

· Kreativitásra ad lehetőséget

· Egyes kutatások szerint a közönségek kedvenc tartalomtípusa

· A telefont kézben tartva kényelmesen, könnyen fogyasztható

· Létrehozhatunk videósorozatokat több információ megosztásához

· Általában az emberek nézési ideje rövid, így jobb eséllyel nézik végig tartalmunkat

· A videók a felületeken egymást követik, így a folyamatos nézési körbe bekerülhetünk

Milyen Reels videókat készítsünk közönségünknek?

1.Érd el kreatívan célcsoportod!

Az egyetemeknek nincs könnyű dolga, ha az öregdiákokat szólítaná meg. A Chapel Hill-i Észak-Karolinai Egyetem azonban egy remek ötlettel állt elő: végigvezeti a nézőket a Tar Heels híres falfestményein, és arra készteti az öregdiákokat, hogy kommentben írják meg kedvenc remekművüket.

Ez az ötlet kiváló, mert nosztalgikus, emlékeket idéz fel, aktivitást vált ki és az emberek érzelmeire hat. Minden egyes célcsoportban van valami közös, amire alapozhatunk és amivel megszólíthajuk őket.

Ha helyhez kötött márkánk, akkor a városnéző túra, helyi érdekességek ismertetése is jó választás lehet, hogy közelebbi kapcsolatot alakíthassunk ki.

2. Mesélj el egy történetet!

Ha cégedhez tudsz 1-2 biztos arcot is választani, az nagyban elősegíti a bizalmat az emberekkel. Ha ugyanazok az arcok tűnnek fel újra és újra, az olyan érzést vált ki a felhasználókból, mintha már ismernék ezeket a személyeket. Ha a történetek megosztásához mindig ugyanazokat választod, jó eredményeket érhetsz el.

Ha a Georgiai Egyetemről példáját nézzük meg, az intézmény határozottan tudja, hogyan kell elmesélni egy nagyszerű történetet. Ebben a Reelben az egyetem harmadéves hallgatója, Hayden Swank egyedülálló utazását emeli ki.

Szinkronhangjával és festői felvételeivel a Reel egy dokumentumfilmet juttat a nézők eszébe, igazi profi munka. Kiváló gyártási minősége és hiteles történetmesélése teszi a Reelt kiemelkedővé.

3. Vond be az embereket!

Ebben az ötletben a közösségi média játékok és versenyek is megjelennek, ám most nem a márka választ győztest, hanem a követők szavazhatnak kedvenc tartalmaikra.

Például az Indiana Egyetem arra bátorította a hallgatókat, hogy az ősz folyamán tegyék közzé legjobb fotóikat és/vagy videóikat az egyetemről. Ezután a hallgatók szavazhattak kedvenc tartalmaikra és a győztesek nyereményeket is bezsebelhettek.

A felajánlott díj máris motiváció, hogy minél többen részt vegyenek a megmérettetéseket és ismerőseiknek is szóljanak róla, miközben szavazásra kérik őket.

Forrás: https://sproutsocial.com/insights/instagram-reel-ideas/

    200
    0