vikisaringer

2022. júl 19.3 perc

Így használd a TikTok-ot B2B marketinghez!

Bizony a TikTok nem csak B2C marketing esetén lehet egy jó eszköz, hanem akkor is, ha vállalkozásoknak értékesítesz. Néha csak egy kis inspirációra van szükség a folyamat gyors beindításához. Segítségül bemutatunk pár példát!

1. Smartsheet

A Smartsheet egy munkakezelési platform, amelynek célja a csapatok együttműködésének javítása.

A közösségi csapat ötleteket kap ügyfeleinktől, kollégáinktól és a TikTok megfigyeléséből” – mondja Brian Bosché, a Smartsheet termékmarketing igazgatója. „A Smartsheet segítségével rendszerezzük a videokoncepciókat, majd kiválasztjuk a kedvenceinket. Innentől kezdve kiírjuk a videó vázlatát, és átdolgozzuk.

Bosché egyike a Smartsheet TikTok fiók tartalomkészítőinek. A Smartsheet közösségi csapata a vállalkozásuk minden részéről toborzott tehetségeket, így mindig van kihez fordulniuk, amikor újabb ötletekre és meglátásokra van szükség.

Együtt hoznak létre TikTok-okat, amelyek betekintést nyújtanak a kulisszák mögé, hogy az emberek és a vállalkozások hogyan végzik munkájukat. Videók között találhatók oktatóanyagokon át a legújabb TikTok trendekig mindenféle. Teret adnak az ügyfelek történeteinek és a felhasználók által generált tartalmaknak is.

A TikTok lehetőséget ad arra, hogy számos különböző módon kommunikáljunk közösségünkkel, beleértve a duettezést és a videók összevágását is” – mondja Bosché. „Nagyon szeretjük, amikor az emberek videókat készítenek a Smartsheetről, és gyakran reagálunk is rájuk. Valakinek kommenteltünk egy videó alá, hogyan használják a Smartsheet-et, és válaszként létrehoztak egy másik videót arról, hogy mit szerettek a Smartsheetben.

A Smartsheet közösségi csapata jó néhány videóformátumot és eszközt kipróbált, mióta 2022 áprilisában bevezette a TikTok jelenlétet. A kísérletezés az egyik legfontosabb feladat, ha a TikTok-on szeretnénk kommunikálni.

Próbálj ki dolgokat!” – mondja Bosché. "Soha nem tudhatod, mi fog működni a TikTok-on, és a dolgok folyamatosan fejlődnek, ezért próbálj ki különböző formátumokat és témákat, hogy megtudd, mi működik."

Nem kell egyedül a kamera elé lépned! Toborozz videós tehetségeket vállalkozásod minden részéből, hogy a munkateher ne egyetlen ember vállát nyomja. Így a kreativitás is egészen új irányt vehet.

Ösztönözd az elköteleződést azáltal, hogy beépíted a felhasználók által generált tartalmat saját videóidba.

2. Semrush

Az emberek mindenfélére rákeresnek és ezt senki sem tudja jobban, mint a Semrush csapata. Elsajátították a szokatlan keresési lekérdezéseknek a közösségi tartalom inspirációként való felhasználásának művészetét, és most meg is mutatják ezt a varázslatot a TikTok segítségével.

A marketing szórakoztató is lehet, és a Semrush-sal könnyedén kiemelhetjük a humoros dolgokat – ezt az üzenetet szeretnénk közvetíteni a TikTok-on” – mondja Maria Kalyadina, a Semrush közösségi részlegének vezetője. „Ehhez a humort használjuk, mert ez szerves része a Semrush hangnemének. Tanulmányunk szerint történetesen ez az egyik legjobb módja annak, hogy a TikTok-on a közönséget bevonzzuk.

Egy tanulmány azt is megállapította, hogy a virális TikTok-ok 37%-a egy beszélő személyre összpontosít, és a videók több mint felében az illető közvetlenül a kamerába beszél.

A Semrush „Mit kerestél?” videósorozatában minden videó egy közvetlenül a kamerába szóló bevezetővel kezdődik a keresési témában.

A végeredmény mindent egyesít, amit az emberek a TikTok tartalommal kapcsolatban szeretnek. Lebilincselő, vicces és informatív. Nincsenek arra utaló jelek, hogy B2B márkától származik és ez a lényeg.

A B2B marketinggel kapcsolatban a TikTok-on az a helyzet, hogy mindig az üzlet mögött álló ügyféllel foglalkozunk” – mondja Kalyadina. „A nap végén akár egy marketing eszköztárat reklámozol, akár tintasugaras nyomtatókat árulsz, egy személlyel beszélsz.

Egy kis humor tehát sokat segíthet. Ha a „vicces” a márkaszemélyiség egyik eleme, teszteld a különböző videós formátumokat, hogy megtudd, hogyan működhet ez számodra.

A TikTok lehetőséget kínál arra, hogy kapcsolatba lépj terméked végfelhasználóival.

Hogyan építsük fel saját brandünket? Milyen social media felületeket használjunk és hogyan? Mit tehetünk az esetlegesen előforduló negatív hozzászólásokkal, hogyan alakítsuk át pozitívvá? Válaszd oktatásainkat a válaszért!

Forrás: https://sproutsocial.com/insights/tiktok-for-b2b/

    340
    0