vikisaringer

2022. márc 16.3 perc

Hogyan kezdj kommunikálni a TikTok-on? + Hirdetési formák

Szeretnéd szabadjára engedni kreativitásod és márkád egy egészen új arcát megmutatni? A TikTok erre egy remek platform! Havonta több mint 1 milliárd ember látogat el a felületre, hogy nevessen, tanuljon és valami újat fedezzen fel. A TikTok egy vezető platform, ha rövid formátumú videókról van szó. Így legyen vállalkozásod kicsi vagy nagy, tartozz bármelyik szektorhoz, iparághoz, itt biztosan megtalálod a közönséged.

A felület előnye, hogy minden alkotónak, tartalomgyártónak esélyt ad, hogy kikerüljön a kezdőoldalra és ha elég sokan reagálnak a tartalomra, akkor az könnyen virálissá is válhat.

Így mindenki nyer: Te szívesen készítesz tartalmat a felületre a jó eredmények reményében, míg a platform rengeteg aktív felhasználóval gazdagodik.

Szívesen belevágnál? Most néhány információval segítünk, hogy még többet megtudj a TikTok-ról és a hirdetési lehetőségekről.

Mindenki itt van

Több mint 150 piacon, 75 nyelven van jelen az alkalmazás. Világszerte nincs másik olyan videós app, ami több mobileszközön lenne elérhető, mint a TikTok. A TikTok milliárd felhasználója közül pedig minden negyedik nem található meg más platformon, csak itt.

Kreatív kifejezés

A TikTok a valódi önkifejezés eszköze, ahol a felhasználók túlnyomó többsége nem csupán megfigyel, hanem részt is vesz. A platform középpontjában a közös alkotás áll és remek lehetőséget nyújt a kapcsolatépítésre a márkák és fogyasztók között.

Kulturális hatás

Ami a TikTok-on történik, az nem marad a TikTok-on. A tartalmakat rendszeresen közzéteszik az összes főbb közösségi csatornán. Például találhatunk TikTok videó válogatásokat a YouTube-on vagy TikTok videókat az Instagram és Facebook történeteinél, Reels-ben, csoportokban… Ennek eredményeként a TikTok képes széles körben eljuttatni az információt, a trendeket az emberek körében, akár a saját felhasználói bázisán túl is. Egy jól megválasztott trenddel bármelyik márka sikereket érhet el.

Első a tartalom

Az algoritmus biztosítja, hogy a márka tartalmát olyan felhasználók nézzék meg, akik érdekesnek találhatják azt, és akik nagy valószínűséggel elköteleződnek. Nem kell követőket üldöznöd ahhoz, hogy tartalmad megjelenjen nekik a TikTok-on, erről gondoskodik a rendszer. Neked a tartalom minőségére és üzenetére kell koncentrálnod.

Teljes képernyős élmény

Itt az ideje, hogy elfoglald a képernyő 100%-át! A TikTok-on az álló elrendezésű videós tartalmak teljesen kitöltik a rendelkezésre álló helyet, így nem kell attól félni, hogy valami eltereli a felhasználók figyelmét.

Márkaismertség

Az egyik első és legfontosabb cél, amiben segíthet a TikTok, az a márkaismertség növelése, a márka hírnevének pozitív megítélése, javítása. Ennek a legfőbb eszköze, hogy minél több emberhez eljusson üzeneted. Ezután elkezdhetsz közösséget építeni, növelni az értékesítést. Üzleti eszközöket is kínál a TikTok, amiknek segítségével organikusan vagy akár fizetett hirdetések segítségével érheted el a kitűzött célokat.

Jó benyomás

Rövid videós tartalmak, szórakozás, jó benyomás, pozitív megítélés – no de mégis hogyan? A kreativitás és a TikTok eszközeinek közreműködésével! A különböző hirdetési lehetőségek közül minden márka megtalálja a felületen azt, ami a céljainak, közönségének, költségvetésének a leginkább megfelelő.

Most nézzük meg, milyen hirdetéstípusok érhetők el!

Hírfolyamon belüli hirdetések

· Érd el a felhasználókat a személyre szabott „Neked” (For You) hírcsatornában, ahol a videód zökkenőmentesen illeszkedik a felhasználók által generált tartalom mellé

· 5-60 másodperces, teljes képernyős, álló elrendezésű videó

· Optimalizáld a különböző célokat

Egy napos hírfolyam hirdetések

· Általában három organikus TikTok után helyezkedik el a hirdetés a hírfolyamban, így az első hirdetés, amit a felhasználó lát

· A felhasználókat a TikTok-on kívüli helyekre is irányíthatod

· A hirdetési hely 24 óráig a Tiéd, garantált megjelenítésekkel

TopView hirdetések

· A hirdetés rögtön látható, amint a felhasználó megnyitja az alkalmazást

· Több millió megtekintést ígér a TikTok 24 órán belül

· Kattintható formátum, amely támogatja a belső és külső céloldalakat is

Márka Hashtag Kihívás

· Indíts el egy virális mozgalmat a TikTok legnépszerűbb hirdetési megoldásával

· A kihívásba beszállnak az emberek, válaszolnak rá – így máris kapcsolatba lépnek a márkával

· TopView hirdetéssel is kombinálható

· Alkalmazáson belüli promóció a Felfedezés oldalon

Effektusok

· A vetélkedőktől és játékoktól kezdve a kihívásokig keltsd életre kampányod a platform kibővített valósághoz kapcsolódó megoldásaival

· Promóció az effekteknél

· Előre elkészített sablonok közül is választhatsz

· Két hónapig tárolja a rendszer a felhasználók által generált tartalmakat

Csináld magad

A TikTok Ads Manager célja, hogy bármilyen méretű vállalkozás számára lehetővé tegye a platform használatának megkezdését. Egy egyszerű beállítási folyamat és ismerős kezelőfelület segítségével pillanatok alatt eljuttathatod márkád a felhasználók elé.

Forrás: https://www.tiktokforbusinesseurope.com/

https://www.tiktokforbusinesseurope.com/solutions/

    380
    0