vikisaringer

2023. jan 2.3 perc

Így mutasd be csapatodat követőidnek! - PÉLDÁKKAL

Az alkalmazottak bemutatása a nagyközönségnek hatékony eszköz a toborzáshoz, a márkamenedzsmenthez és az alkalmazottak bevonásához is. Nagyon fel tudja dobni a közösségi média kommunikációt és felpörgetheti az eléréseket is. Ebben a cikkben részletezzük, miért. Azonban egy kis tervezés szükséges hozzá, hogy megfelelő tartalmakat hozhass létre a projekthez. Ha nem csupán egy-egy bejegyzést tervezel, hanem egy egész sorozatot, akkor több kérdést is meg kell fontolnod a végrehajtás előtt.

Mielőtt belevágsz, a következőket gondold át:

Mi a célod?

Mit szeretnél elérni azzal, hogy bemutatod követőidnek a csapattagokat? Csak márkajelenlétet szeretnél és egy kicsit szebb számokat látni a követőknél és a kedveléseknél a posztok alatt? Vagy esetleg új ügyfeleket vonzanál be? Szeretnéd a márkahűséget erősíteni a már meglévő vásárlókban? Elsődleges célod új munkaerő toborzása és ehhez vetnéd be az alkalmazottak posztjait?

Az egyes célokat különféle módszerekkel érhetünk el, így a legelső legyen a pontos cél meghatározása.

Milyen ütemtervben tudod létrehozni a bejegyzéseket?

Milyen rendszerességgel osztanál meg tartalmat és ennek létrehozása mennyi időt vesz igénybe? Milyen minőségű és mennyiségű tartalomra van szükséged? Fontos, hogy már az elején felállítsd a határidőket, és ezekhez szigorúan tartsd is magad, különben az egész rendszer borulhat. A minőségi munkához pedig alapos tervezés és figyelmes kivitelezés szükséges. Határozd meg, mennyi időt vesz majd igénybe a tartalmak kitalálása és megtervezése, mennyi idő lesz a létrehozás, az utómunka, majd mikor kerülnek nyilvánosságra az anyagok.

Ha rendszeres posztsorozatot szeretnél, akkor érdemes egy adott időpontot belőni, például minden hét kedd estéjét vagy a hónapban minden második hétfőt, hogy a közönség számíthasson a bejegyzésre és maximalizálni tudjuk az elérést. Ez nagyszerű módja annak is, hogy fokozzuk az izgalmat és emiatt többször újra ellátogassanak az emberek oldalunkra.

Ki fog felelni a projektért?

Mint minden nagyobb feladatnál, kell valaki, aki összefogja és menedzseli a teljes projektet. Lehet ez egyetlen személy, aki mindenért felel, de lehet egy kisebb csapat is, akik összedolgoznak a célért.

Mivel összehangolt munkára van szükség, jelöld ki, ki lesz a csapatban a projektfelelős, aki vezeti az egész kampányt. Ő lesz aki, aki betartatja a határidőket, jóváhagyja a tartalmakat és megtervezi a közzététel részleteit is.

Milyen típusú tartalmakkal tudnál a legnagyobb sikert elérni?

Videós interjúk, portré fotók és mellé szövegezés, képgaléria több képpel és szöveggel… Minden cégnél vagy témánál más és más az, amit a célközönség szeret és ami beválik. Nálad melyik tartalmak teljesítenek a legjobban? Mi az, amire a legtöbb reakciót kapod? Mivel kapcsolatban kommentelnek az emberek? Mivel érted el a legtöbb új embert? Kiknek célzod a tartalmakat, nekik mik az igényeik és elvárásaik?

Fontos, hogy megoszthatók és továbboszthatók legyenek a tartalmak, mert jó eséllyel a kollégák és az ő ismerőseik is meg szeretnék majd mutatni a posztokat másoknak, így elindulhat egy remek megosztási lánc, ami bizony potenciálisan érdekes embereket is elérhet, ráadásul garantáltan felpörgeti az aktivitást.

Optimalizálás és újrafelhasználás

Most, hogy ennyit dolgoztál a tartalmakkal, ne feledkezz meg arról sem, hogy akár több felületen is felhasználhatod őket, ám az egyes platformok különféle formátumokat igényelhetnek. Ha képszerkesztő programként például a Canva-t használod, akkor nincs nehéz dolgod, mert a rendszer bármilyen közösségi platform strandard méreteire átállítja a fotót, maximum egy kis javítgatás szükséges és máris menthető és használható a tartalom négyzetes Insta feed posztként, fekvő elrendezésű Facebook posztként, álló helyzetű sztoriként…

Íme néhány példa!

Mielőtt belevágsz a saját csapattagokat bemutató kampányodba, nézd meg ezt a három élvonalbeli márkát inspirációért!

San Diego-i Állatkert: A színfalak mögött egy vadvédelmi szakemberrel

Feltételezhető, hogy sokan álmodoztunk arról, hogy életünk egy pontján állatokkal dolgozzunk. Hogy segítsen újraélni gyermekkori álmainkat, a San Diego-i Állatkert munkatársai képeivel és videóival a kulisszák mögé viszi követőit.

Ez a tartalom nemcsak rendkívül lebilincselő, hanem lehetőséget is kínál az állatkertnek, hogy bemutassa, hogyan teljesíti küldetését, hogy a lehető legjobb gondozást nyújtsa a vadon élő állatoknak.

Mikor érdemes alkalmazni?

Noha nem minden márkánál állnak sorba imádnivaló állatok, hogy növeljék a sikeredet, érdemes bemutatni alkalmazottaid egyedi szakértelmét és a munkakörülmények előnyeit a bejegyzésekben.

Shopify: Free To Be Me sorozat

A Shopify esetében a munka a globális sokszínűségben és összetartozásban gyökerezik. A sokszínű és befogadó környezet létrehozására és támogatására irányuló kezdeményezésük egy szándékos folyamat, amelyet a Free To Be Me sorozatukban foglaltak össze, amely az LGBTQIA+ Shopifolk tapasztalatait állítja középpontba.

Ebből a bejegyzésből egyértelműen kiderül, hogy a Shopify szakemberei szabadon létezhetnek önmagukként – nemi identitásuktól vagy szexualitásuktól függetlenül.

Mikor érdemes alkalmazni?

A csapatbejegyzések közzététele kiváló módja annak, hogy bemutasd szervezeted kultúráját és azt, hogy alkalmazottaid hogyan élik meg a saját értékeiket és a cég által képviselt értékeket. Az egyediségek és sokszínűséget akár a változatos öltözködés is kifejezheti, de egy gyűjtést is bemutathatsz, ahol a kollégák kedvenceiket sorolják fel, legyen szó könyvekről, filmekről vagy koktélokról.

Az emberek állnak a Starbucks toborzási stratégiájának középpontjában. Ahogy a weboldalukon is kijelentik, partnereik jelentik a legértékesebb erőforrásukat, és igyekeznek melegséget és összetartozást biztosító környezetet teremteni.

Ebben a találkozási posztban egy műszakfelügyelő felidézi, miért érezte úgy, hogy már az első naptól kezdve magáévá teheti mexikói amerikai identitását.

Mikor érdemes alkalmazni?

Hogyan írnák le az alkalmazottaid a cégnél végzett szakmai útjukat?

Használd válaszaikat, hogy inspiráld a csapat többi tagját és hogy anyagot szerezz közösségi média bejegyzéseidhez!

Ne feledkezz meg az apró részletekről sem.

Forrás: https://sproutsocial.com/insights/meet-the-team-social-media-post/

    380
    1