vikisaringer

2022. dec 27.3 perc

Miért mutasd be csapatodat követőidnek?

A márkád sokkal több, mint egy logó, szlogen vagy reklámkampány. Azok az emberek határozzák meg, akik szorgalmasan, a hattérben dolgoznak azon, hogy minden gördülékenyen menjen. Enélkül nem lehet sikeres egyetlen cég sem. Azonban néha jó, ha nem csak Te vagy tisztában alkalmazottaid értékével, hanem a közönségnek is bemutatod, kik a csapattagok. Ez egy izgalmas tematika, amivel akár egy bejegyzéssorozatot is létrehozhatsz. Emeld ki azokat az alkalmazottakat, akik kulcsfontosságú szerepet játszanak a márka kialakításában. Például ki felel az új koncepciókért? Kinek a nevéhez kapcsolódik a közönség kedvenc terméke? Kivel beszélnek, ha az ügyfélszolgálatot hívják? Engedd meg, hogy az emberek megismerjék márkád emberi oldalát! A csapat bemutatása az egyik legjobb módja a márka humanizálásának, a közönség bevonásának és az aktivitás felpörgetésének.

A közösségi médiát használók nagyjából 76%-a úgy gondolja, hogy fontos, hogy a cégek posztot tegyenek ki az alkalmazottaikról.

Ismerd meg a csapatot!

Ez azokra a közösségi média bejegyzésekre utal a márka egyes felületein, ahol az alkalmazottak kerülnek főszerepbe.

Példák a csapatról való kommunikációra a közösségi médiában:

· Üdvözöljük az új munkatársakat a csapatban

· A főbb mérföldkövek megünneplése, beleértve az előléptetéseket, a munkatársak évfordulóit és a díjakat

· Emeljük ki a csapat tagjait, akik kivételes dolgokat tesznek a munkán kívül – az önkéntes munkától a maratoni futásig

· Bepillantás a kulisszák mögé, a közönség és a leendő munkatársak felé bemutatni, milyen a cégnél dolgozni

· Ismertesd előre az ügyfelekkel és potenciális ügyfelekkel a fontosabb kapcsolattartókat, akikkel kapcsolatba kerülhetnek a későbbiekben, ha cégedet választják - teljesen más érzés, ha a hang vagy e-mail mellé egy arcot is tudunk kapcsolni.

A lényeg, hogy bemutassuk a szakértelmet, a munkamorált és az elért eredményeket.

Előnyök

Cégednél biztosan számtalan példa van a lenyűgöző munkavállalói történetekre. Ha átadod a mikrofont a csapatnak, ezeket a történeteket márkád hírnevének létfontosságú részévé teheted.

Az alábbiakban bemutatjuk azokat a konkrét módszereket, amelyekkel a csapatról szóló közösségi média bejegyzések az egész szervezet hasznára válhatnak.

Alkalmazottakkal a sikerért!

A SproutSocial első kézből tudja, milyen frusztráló az algoritmusváltás, a gyenge organikus teljesítmény, a gazdasági bizonytalanság és a zsúfolt hírcsatornák.

Az alkalmazottak tapasztalata segít abban, hogy színvonalasabbá tegyék tartalmaikat és kiemelkedjenek. Az alkalmazottaikat bemutató bejegyzések lényeges részét képezik munkavállalói tartalomstratégiájuknak, és a legtöbbet kedvelt tartalmaik közé tartoznak.

Miért működik?

A munkavállalói tapasztalatok a legmegbízhatóbb példák a vállalat kultúrájára, küldetésére és értékeire.

Kritikus szerepet játszanak a márkaismertség növelésében, a toborzási erőfeszítések fokozásában és a leadek generálásában.

Humanizáld márkád!

Ismertesd meg a csapatot közönségeddel. Ez segíti az ügyfelekkel, potenciális ügyfelekkel és potenciális munkaerő jelöltekkel való értelmes és hasznos kapcsolatok kialakítását.

Ha felfeded az események, az ügyfélszolgálat és az új termékek bevezetése mögött álló személyeket, több leszel, mint egy terméket vagy szolgáltatást szállító márka. Egy megbízható személyekből álló csapatot látnak majd egy hideg, távolságtartó márka helyett. Ráadásul a leendő munkavállalók számára is érdekes lehet ez a koncepció.

Miért működik?

Az alkalmazottak szempontjai háromszor fontosabbak a leendő jelöltek számára, mint a vezérigazgatóé. Követőid nagyobb valószínűséggel alakítanak ki érzelmi kapcsolatokat azokkal az emberekkel, akikkel kapcsolatban állnak, mint a főnökkel, akivel egyetlen folyamatnál sem találkoznak. Az érzelmi kapcsolatok pedig márkahűséghez vezetnek.

Vond be az alkalmazottakat és a közönséget is

A SproutSocial egy adatjelentése szerint az elkötelezett közösségi média felhasználók fontosnak tartják, hogy a cégek posztokat tegyenek közzé alkalmazottaikról a közösségi oldalakon. Azokat a márkákat, amelyek ezt teszik, hitelesebbnek, megközelíthetőbbnek és érdekesebbnek tartják.

A csapat közösségi médiás bejegyzéseivel való találkozás nemcsak a közösség elköteleződését erősíti, hanem az alkalmazottak elégedettségét is, és segít a csapattagoknak abban, hogy megbecsülve érezzék magukat.

Miért működik?

Azáltal, hogy felismered, hogy alkalmazottaid milyen értéket hoznak a céged számára a közösségi médiában, megerősíted azokat az okokat, amelyek miatt az emberek szeretnének együtt dolgozni a márkáddal. Egy szimpatikus cégtől szívesebben is vásárolnak.

Te is szívesen belevágnál?

Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy növeld az elérésedet és népszerűségedet a közösségi médiában alkalmazottaidnak hála. Mint cikkünkben is olvashattad, ez mindenki számára jó, mert a kollégák érezhetik, hogy elismered őket és büszke vagy rájuk, a már meglévő ügyfelek felismerhetik az ismerős arcokat, a leendő ügyfelekből szimpátiát válthat ki csapatod, a leendő munkavállalók pedig látják, hogy milyen szuper kis közegben dolgozhatnak majd.

Forrás: https://sproutsocial.com/insights/meet-the-team-social-media-post

    310
    0