vikisaringer

2022. szept 12.3 perc

Organikus vagy fizetett tartalom? Így hozz létre automatizált hirdetést!

Sokan elgondolkoznak, hogy az organikus vagy a fizetett posztokkal érhetnek-e el nagyobb sikert a közösségi médiában. Mi azt mondjuk, hogy mindkettő épp ugyanolyan fontos! Ha nincs említésre méltó organikus (vagyis nem fizetett) aktivitás és nem is tervezel, csak a hirdetésekre koncentrálnál, akkor nem feltétlen biztos, hogy jó érzést keltesz az emberekben. Végső soron is, ki szereti, aki csak és kizárólag eladni akar neki, értéket nem nyújt? Ha pedig elzárkózol a hirdetésektől, hogy spórolj, akkor új közönségek eléréstől fosztod meg márkádat. Találd meg az arany középutat és ötvözd az organikus, stabil és rendszeres hátteret a jól beállított, kampányszerű vagy folyamatos hirdetésekkel!

Miért van szükség organikus és fizetett posztokra is?

Ahogy már a bevezetőben is említettük, az emberek megítélésén ronthat, ha csak hirdetésekkel támadjuk le őket és erőszakosan értékesíteni akarunk. Ám nem ez az egyetlen gond a csak fizetett elérésekre koncentráló stratégiával.

Ha nincs rendben az organikus kommunikáció, akkor a hirdetési díjak magasabbak lesznek, ráadásul várható, hogy az alapból drága díj egyre csak emelkedni fog. Tehát a pénztárcánk is bánhatja a döntést, hogy elzárkózunk az organikus posztoktól.

Ne feledjük el, hogy a közösségi média eredeti és mindenkori célja a közösségépítés, a kapcsolatok kialakítása, ápolása, az oda-vissza kommunikáció. Nem szabad úgy tekinteni rá, hogy ez csak egy újabb hirdetési felület. A rendszer maga is érzékeli, hogy milyen viszonyban van céges oldalunk a közösséggel és ez is befolyásolja, hogy milyen költségekkel számolhatunk a hirdetéseknél. Ha az algoritmus nem érzékeli, hogy jót akarunk a Facebook közösségének, jóval magasabb összegért hirdethetünk, mint azok, akiknek fontosak az emberek, a kommunikáció.

Így egyértelmű, hogy az organikus jelenlét egy remek alapot ad a fizetett hirdetéseknek a közösségi média térben. A fizetett hirdetések pedig segítenek, hogy közelebb kerüljünk céljainkhoz, legyen az a márkaismertség növelése, rebrand, új termék bevezetése, értékesítés, piackutatás vagy bármi más.

Hogyan hozz létre hirdetést Facebook oldalról?

A promóció gombra kattintva új hirdetéseket is létrehozhatsz Facebook oldaladról a meglévő bejegyzések használata nélkül. Különféle hirdetéstípusok és beállítások állnak rendelkezésedre egyedi céljaidtól függően.

Elsőként gondold át üzleti céljaidat, majd válassz ennek megfelelő célt!

Pár dolgot fontolóra kell venni a hirdetés létrehozásakor:

· Mi lesz hirdetésed üzenete, és hogyan fogod azt közvetíteni?

· Mit szeretnél, ki lássa hirdetésed?

· Mennyit szeretnél költeni, és meddig?

· Melyik fiókkal fogsz fizetni a hirdetésekért?

E döntések egyszerűsítésének egyik módja az automatizált hirdetések használata.

Automatizált hirdetések a Facebookon

Az automatizált hirdetések segítségével rendszeresen növelheted az elköteleződést. Ezek a reklámok folyamatos tervet biztosítanak az oldal legjobban teljesítő bejegyzéseinek napi költségkeret melletti hirdetésére. A célok megadásakor az Automated Ads személyre szabott hirdetéseket ajánl a célok alapján, és javaslatokat tesz a legjobban teljesítő hirdetések ismeretében.

Ha kipróbálnád, a Promóció lehetőség kiválasztása után az Automatizált hirdetések használatának megkezdése lehetőségre lesz szükséged. Itt hirdetési fiókot is kell választani, ami a fizetés szempontjából fontos.

Válassz ki legfeljebb három kategóriát, amelyek képviselik vállalkozásod. Ezután add meg üzleti platformjaid: online, közvetlen kapcsolatfelvétel vagy személyes.

Most jöhetnek az ügyfelek közös érdeklődési körei, hogy konkrétabb közönséget hozhass létre hirdetéseid számára. Ezután válassz egy tervet. A Facebook a beküldött válaszok alapján a cél elérését segítő tervet ajánl a közönségnek és a kreatív elemeknek, például egy felhívás gombot.

Hozz létre akár hat verziót hirdetésedből, és válassz kreatív elemeket, például képeket, szöveget, linkeket és egy gombot. A legjobban teljesítő verziók jelennek majd meg, így tesztelheted, mi az, ami szimpatikus a célközönségnek.

A hirdetés közönségének megadásával és az elhelyezési helyek beállításával folytatódik a feladatok sora. Aztán jön a napi költségkeret meghatározása, ami azt jelenti, hogy a hirdetés folyamatosan fut és a napi adott összeget költi el aszerint, ahogy a rendszer jónak látja. A költségkeret később is módosítható, a hirdetés pedig szüneteltethető bármikor.

Ha nem szívesen választanád az automatizált megoldást, a bejegyzések kiemelése és teljesen új hirdetések egyéni létrehozása még mindig remek opció. Épp ez a jó a Meta hirdetésekben: sokszínűek, sok lehetőséggel, így biztosan Te is megtalálod, ami márkádnak, célodnak a leginkább megfelel.

Forrás: https://www.facebookblueprint.com/student/activity/212723

    430
    0