K. Klarissza

2022. júl 5.2 perc

6 nagyszerű Instagram story ötlet

Ahhoz, hogy felkeltsük a Stories tömeges közönségének figyelmét, kreatívnak kell lennünk. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhány nagyszerű felhasználási módot, amelyeket Te is bármikor alkalmazni tudsz a következő történeteidben. Ha valaha is eltévedtél az Instagram Stories lapozásának nyúlüregében, akkor tudod, hogy felhasználóként elég hatásosak és magával ragadóak lehetnek. A termékek várólistájára való feliratkozástól a kedvenc influencered által ajánlott termék megvásárlásáig a Stories nagyszerű módja a tartalom gyors megosztásának, valamint a felhasználók bevonásának és befolyásolásának a platformon. Ugyanolyan nagyszerű a felhasználóknak, mint a vállalkozásoknak! Különböző ügynökségek jelentése szerint az Instagram Stories bejegyzései kétszer-háromszor nagyobb elkötelezettséget mutatnak, mint a hagyományos tartalmak.

A történetek egyszerű használhatósága azt jelenti, hogy gyorsan fel kell hívni a néző figyelmét, mert amilyen könnyű elérni az embereket, sajnos ugyanolyan könnyű el is veszíteni őket.

A Story Highlights funkciónak köszönhetően ideiglenes történeteidet pedig örökzöld tartalommá változtathatod.

Irányítsd közönségedet a számukra megfelelő termékekhez

Minden második ember használja az Instagramot új márkák és termékek felfedezésére. A történetek segítségével végigvezetheted követőidet az értékesítési csatornán és megmutathatod nekik a konkrét igényeiknek megfelelő termékeket. Ekkor nem fogják terv nélkül felkeresni a weboldaladat, hanem rögtön már a számukra megfelelő terméket teszik a kosarukba.

A Plantmade például megosztotta azokat az eredményeket, amelyeket az ügyfeleik a különböző hajolajaik használatával értek el.

Vidd be követőidet a színfalak mögé

A hitelesség nagy része annak, ami segít a közönségnek kapcsolódni a márkákhoz és ehhez a történetek egy kiváló funkció. Fontos, hogy vállalkozásod kulisszatitkainak bemutatásának nem kell csak arra korlátozódnia, hogy mi történik egy termék előállítása során. Különböző kontextusokban bemutathatod az alkalmazottakat, megválaszolhatod a gyakran ismételt kérdéseket, vagy megmutathatod a hobbijaitokat.

A Djerf Avenue történeteiben például az alkalmazottok elmesélték, mi tette őket boldoggá.

Növeld a várakozással teli izgalmakat

Ha éppen egy új terméket vagy szolgáltatást hozol létre és indítasz el, vagy akár csak egy blogbejegyzést teszel közzé, a történetek nagyszerű módjai a várakozás megteremtésének.

A visszaszámlálási matricától kezdve, amely megmutatja, hogy mennyi idő van az indulásig, egészen az ügyfelek előrendelési/várólistájához való csatlakozásig, ha matricákat adsz hozzá a történetedhez, közönségedet is bevonhatod a várokozásba.

A Good Molecules új termékük piacra dobása előtt például olyan történetek sorozatát osztotta meg, amelyek elmagyarázzák, mi pontosan ez a termék és milyen típusú vásárlóknak ajánlják.

Ossz meg oktatóanyagokat és útmutatókat

Ha szeretnéd, hogy közönséged újra és újra visszatérjen a történeteidhez, fontos, hogy olyan tartalmakat hozz létre, amelyek hozzáadott értékeket képviselnek. Ez azt jelenti, hogy a közönség számára olyasmit biztosítanak, amit a mindennapi életükben vagy munkájukban hasznosnak találnak.

Bátoríthatod a nézőket, hogy osszák meg véleményüket a terméked használatával kapcsolatban és cserébe valami jutalommal is kedveskedhetsz számukra.

Jó példa erre a Caraway, aki a Story Highlights segítségével útmutatót tart a konyhai cikkek (konkrétan a tőlük vásárolt termékek) tárolásáról.

Oszd meg a vásárlói véleményeket

Semmi sem olyan hatékony a bizalom kiépítéséhez, mint amikor az emberek ingyen beszélnek egy termékről. A Stories segítségével gyorsan kiemelheted az ügyfelek bejegyzéseit, amelyek a márkádról szólnak.

Az Arami Essentials egy bőrápoló márka, mely nagyszerűen bevonja vásárlóinak tapasztalatait azáltal, hogy újra közzéteszi követőinek említéseit és egy külön Highlights-ban gyűjti ezeket a fotókat és véleményeket.

Nagyon valószínű, hogy ezek a nagyszerű történetek, amelyeket most megosztottunk, nem egyik napról a másikra alakultak ki. A kísérletezés fontos része annak, ami szórakoztatóvá teszi a közösségi média használatát, ezért különféle dolgokat kell kipróbálnod, hogy megtaláld azt, ami magával ragad és ami közönségednek is tetszik.

Nem minden ötlet fog működni a márkád vagy a közönséged számára, de a Stories segítségével nagy mozgástered van ahhoz, hogy meglásd a különböző formátumok hatását.

Forrás:

https://buffer.com/resources/instagram-story-ideas/

    580
    0